dzivokla pirkuma ligums

sveiki,

interes'e vai ir iesp'ejamas k'adas negat'ivas sekas (man k'a pirc'ejam), ja dz'ivok'la pirkuma l'igum'a ieraksta summu, kas maz'aka par re'ali samaks'ato summu?

paldies,

hardijs

Re: dzivokla pirkuma ligums

jaa, ja liigums pec tam kadu apstaklu del tiek lauzts. . .

un k'ad'a gad'ijum'a l'igums var'etu tikt lauzts?

kas interesanti l'igums tiek sl'egts ar sia, t'a ka atkr'it variants par mantiniekiem u. c.

h

RE: dzivokla pirkuma ligums

Risks ir taads, ka pirms tava liiguma (ko tu tagad taisies sleegt ar paardeveeju) ir bijushi veel kadi dariijumi ar sho iipashumu (arii privatizaacija vai denacionalizaacija) un ka tajos ir kaadas kljuudas vai ir notikusi kraapshana un ka uz taa pamata kaads prasa atziit par speekaa neesoshu to kaadu veco notikumu un beigu galaa tev to dziivokli atnjem. Vai, piemeeram, tavam paardeveejam ir laulaatais, par kuru vinjsh nepasaka, vai vinjsh izraadaas riiciibnespeejiigs.

Taapeec gadiijumos, ja pirkuma liigumaa ieraksta mazaaku summu par reaalo, es pirceejam noteikti ieteiktu parakstiit atsevishkju vienoshanos, ar kuru paardeveejs apliecina, ka patiesiibaa ir sanjeemis tik un tik (iisto summu).

Paardeveejam savukaart pastaav risks, ka pirceejs peec tam nesamaksaa iisto norunaato summu (ja samaksa nenotiek uzreiz pie notaara). Taapeec es kaa paardeveejs piekristu uz shitaadu pasaakumu tad, ja es to starpiibu sanjemu pirms liiguma parakstiishanas.

Taa.

JanisPuu

paldies par info.

vien'igi rodas jaut'ajums, k'ada j'ega no t'a papildus pap'ira kur uzr'ada re'alo summu.

un ja p'ardev'ejs ir sia, tad noteikti ir v'el vis'adi iesp'ejamie gad'ijumi, kad var'etu b'ut probl'emas.

hardijs

RE: dzivokla pirkuma ligums

Ljoti vienkaarshi - papildus vienoshanaas ir domaata "katram gadiijumam". Ja viss ir ok, taa paliek tavaa atvilknee un dienasgaismu nekad neierauga. Ja ir kaadas probleemas un paardeveejs negrib atdot patieso summu, tu velc to papiiru laukaa un ar to meegjini pieraadiit, cik patiesiibaa samaksaaji.

Ja paardeveejs ir SIA, tad ir veel jautaajums par personu tiesiibaam parakstiities SIA vaardaa.

JanisPuu

Jaunākais forumā