dumvada akts

Sveiki!

Apgaismojiet ludzu,

kur bija jadodas, lai kas atnak un ko uzraksta,

pirms es palaizhu gaazes katlu ekspluataacijaa.

Objekts - privaatmaaja, apkure - gazes. Vajag ne ta brivpratigos ugunsdzesejus, ne ta skurstenjslaukjus, ne ta ugunsdzesejus. . .

Objekts atrodas Rigas rajonaa, Kekavas pag.

Priekaa,

UL

RE: dumvada akts

Riga shito aktu prasa pirms noteikumu izsniegshanas. . . Tob, pashaa saakumaa.

Tev projekts apkurei ir? : )

Al.

Re: dumvada akts

Da ir man projekts, noteikumi un dumvads. Vajadzigs esot skurstenjslaukjis.

Tagad zvanos apkaart.

Beztam kaa var prasiit aktu PIRMS duumvada. Nu, kaut gan Riiga. . .

UL

Re: dumvada akts

visus shitos atljauju kaartotaaju kantorus vaidzeetu uzlaist gaisaa, viens pazinja nopirka maaju, izraadaas savaa privaatiipashuma zemee shis pat kokus nevar bez atljaujaam nogriezt

bet mieriigi vari doties pie BUBistiem, jo vinju kjeksiitim ir jaabuut obligaati, un ja vaidzees veel kauko tad jamie pastaastiis kad izaardiiju apaljo kjiegjeljkrasni un ieliku tjipa jotul, BUBistu atsuutiitais skurstenjslaukjis izraadiijaas paziistams, pie viena arii skursteni iztiiriija a kaa shis teica, parasti tik gudri kauko paverveleejot paskatopties un Ls 15 iekaseejot

Nevajag pirkt maajaas taadaas vietaas, ar to jaareekjinaas. . .

Janis, ar pagasta komisijas atljauju zaagjeet 1 beerzu, ar Kjemeru nac. parka atljauju zaagjeet to pashu 1 beerzu, bet pagaidaam veel bez Ventspils regjionaalaas vides paarvaldes atljaujas: -)))

Re[2]: dumvada akts

muah: D bet vispaar tas ir labs piemeers, cik sa*&%@# pie mums ir birokraatija

normaalaa situaacijaa tev buutu jaasanjem atljauja no vienas organizaacijas, kas saskanjo sho atljauju citaas, lai tev kaa pilsonim sniegtu viseertaako pakalpojumu.

laikam jau man ir veel paveicies, ka sausos kokus pashu vajadziibaam var zaagjeet vispaar bez iipashaam atljaujaam, tikai painformeejot mezhsargu. . .

Rich

Atbildi nezinu: ) varu tikai ieteikt uzzvaniit Riigas raj. ugunsdzeeseejiem, tiem taa kaa vaidzeetu zinaat - 7075836, atrodas Maskavas ielaa 3, pie

Centraaltirgus. Katraa zinjaa, kad man vaidzeeja atzinumu prieksh maajas nodoshanas ekspluataacijaa, viss tur ljoti notikaas aatri un forshi. Tik vien, ka pienjemshanas laiki oficiaali ir tikai 2 dienas nedeeljaa pa dazhaam stundaam.

JanisPuu

Re: Re[2]: dumvada akts

nu nez nez, nemaz nav tas tik paarspiileeti kaa Jums liekas, sameeraa daudzaas Eiropas valstiis ir vairaak iestaades ar kuraam jaaskanjo, tikai tur taa atshkjiriiba ka parasti to paarstaavnieciibas censhas salikt vairaak vai mazaak vienaa eekaa.

agris p. s. pats esmu spiests biezji staigaat sho iestaazju rindinju, tikai mazpilseetaa. .

RE: Re[2]: dumvada akts

Vot tad kad mums buus e-Latvija un e-pilseta un e-pagasts, tad vareesi visu caur netu pasuutiit: )

Tas taa, sapnjoju un domaaju kur mana nodoklju nauda aiziet!

Dainis ( Datorikjis )

P. S. Cik zinu tad e-. . . jau tagad teeree nesameerigus liidzekljus, bet galu tam redzeet nevar un godiigi sakot es pat nespeeju izfantazeet!

Re[4]: dumvada akts

nu, bet vai tev shkjiet, ka tas ir normaali?

iedomaajies tagad, piemeeram, mobilo sakaru pakalpojumu sniedzeeju kompaaniju, kas tev liek apstaigaat 12 kabinetus, pirms tu vari sanjemt savu nelaimiigo simkarti. nu, taalaakais skaidrs: )

Rich

Re[4]: dumvada akts

mim buus: ) tu aiziesi uz vienu iestaadi, tur tev paklabinaas kaut ko klavieree par 100 latiem/gab un aizsuutiis uz naakamo: )

par shiem e- projektiem jau taa kaa visiem viss pusliidz vispaariigi zinaams, arii par to lietderiibu ir runaats daaaaudz reizhu - taas nav nekaadas briinumzaales. sisteemai ir jaabuut sakaartotai jau pirms tam taadaa liimenii, lai pilsonim kaa _klientam_ buutu maksimaali eerta un patiikama saskarsme ar valsts iestaadeem. _tad_ var ieviest is, kas uzlabo valsts iestaazhi ieksheejo darbiibu un sadarbiibu ar citaam iestaadeem. citaadaak, kaa jau mineeji, izteeree liidzekljus nemeeraa, un rezultaats ir tikai taads, ka regulaarie izdevumi palielinaas, bet ieguvums - nekaads. . .

Rich

Re: dumvada akts + kanalizaacija

njaa, nu meegjini paspeet veel pirms ES a to veel janu dabon uz briseli braukt : )

mosh aizsuuti shito uz to nejedziibu apkaroshanas biroju vai kaa vish tur

Par kanalizaaciju:

reiz te viens jautaaja cik jaabuut tam kritumam uz metru, me arii prieciigs tiko juurmalas uudenii bijis un tur priekshnieciiba man projektaa pashrociigi ierakstiija 2 cm tad nu to arii te listee iemetu, tagad me shito raada meistaram, komantaars sekojosh - datu ko? suudam tach ir jaapeld, shitaa jau vis uudens aizskrien un vinjsh paliek trubaa : ) izraadaas iistais kritums ir 2 mm, nu tik atliek 2 varianti vainu tas priekshniecinjsh vienkaarshi sajauca vai arii seezh slitaa vietinjaa un ir politkorekts vadoshiem speekiem. jaa un sho pakalpojums man izmaksaaja 3 ciparu skaitli, a parkautkaadu maksaashanu kasee vai ar paarskaitiijumu negribeej ne dzirdeet, un kur nu veel par chekiem, taanusanaaca uz rokas maksaat, un tas vis pashvaldiibas iestaadee, bij man viela paardomaam par lielajiem un mazajiem zagljiem

reinis

Re[2]: dumvada akts + kanalizaacija

dzhiiz. tu maksaaji par kanalizaacijas projekta saskanjoshanu simtos bez cheka? : D

neenu, tad ir skaidrs, kaapeec zog. . .

bet par kritumu - mums onka sauca ciparus no 7 liidz 10mm uz metru, ar

2cm jau var ierakties liidz slepenajam valdiibas bunkuram: >

Rich

simtos nebij, bet 3 ciparinji bij, a tur vienkaarshi - reku shitam cilveekam ir atljauja taisiit, vinsh nosauc cenu un izliekas ka tavus jautaajumus par oficiaaliem maksaajumiem iisti nesaprot liekot noprast ka gribi maksaa un taisi, negribi nemaksaa un vareesi savu s. . . ar spainiishiem nest, kaa sak nau jau spiesta lieta, demokraatija tak un katrs var izveeleeties sev veelamaako variantu: )

Re[2]: dumvada akts + kanalizaacija

nuesnez. . . ja diktafons + iesniegums prokuratuuraa neliidz. . . lincha tiesa? : >> gan jau neesi pirmais. . .

vari arii te iemest vaardu un uzvaardu, nav jau milziiga auditorija, bet tomeer. . .

Rich

nu redzi vinju rokaas ir vesels leerums visaadu pantu un citu iespeeju ka me peec taadas zinjoshanas nekad vairs nevarees tur kautko saskanjot kautvai piem sev veelamajos terminjos ja ne kaa savaadaak, un taa arii paareejie cilveecinji kam ar to naakas saskarties, liidzarto shitaa sisteemaa straadaa kaa labi ieeljota mashiina un neba vinsh to naudinju tikai sev patureeja kaa sak

nau jau zheel ka zog, galvenais lai padalaas: )

liidzarto, taadi donkihota gaajieni vien tur sanaaktu: (

>pasaakums, un viessmann serviss nerulle. Tagad gan beidzot viss ir

> kaartiibaa un sava apkure ir super - konstanti 20 graadi istabaas. : )

cik meenesii maksaa par gaazi?

maaja blokmaaja vai vecaa, vai ir kaukaadas sienu logu siltinaashanas izveiktas?

es arii shtuko ka vareetu paariet uz gaazes apkuri, vairaak gan luukojos uz programmejamiem katliem

RE: dumvada akts + kanalizaacija

Kad jau panesaas suudziibas, pastaastiishu, kaa man gaaja ar gaazes piesleegshanu. : )

Tjipa, atnaak onka no LG, padarbojas, nopleesh pasmit latus - ok, gaaze ir, apkure darbojas.

Tomeer visai driiz saaku maniit, ka smird peec gaazes - taa minimaali.

Saakumaa veel domaaju, ka taa jaabuut - vai es zinu, kaa tam gaaze katlam jaauzvedas, kaa nekaa vairaaki meistari ap vinju ir darbojushies - vajadzeetu buut viss ok. Peec laicininja tomeer piegriezaas taa smaka, izsaucu 04.

Izraadiijaas, ka gaazes pliits savienojumu shlaucinjas vispaar nebija pievilktas - kaa meebeljnieki uzlika, taa arii palika. Un f-g gaazenieks nav pat paarbaudiijis savienojumus. Biju domaajusi, ka gaaze ir nopietna lieta . . .

Btw, kopumaa gaazes katla piesleeghsana bija kjeepiigs un paarmeeru daargs pasaakums, un viessmann serviss nerulle. Tagad gan beidzot viss ir kaartiibaa un sava apkure ir super - konstanti 20 graadi istabaas. : )

Vineta

Nu nez, likam vecaimatei maja citas firmas katlu - serviss bija ideals un pardesmit latu vietaa maksaajam 10-12 latus menesi. Un siltumu var uzgriezt, kad gribas. Vecam cilvekam tas svarigi.

K.

Uzlika izliidzinaato maksaajumu 18 ls (4 cilv, 70 kv. m. ) - cik buus faktiski, tad jau redzees.

Maaja ir veca kjieghelju un nosiltinaata, logi, protams, paketnieki.

Bet kas ir programmeejamie katli?

Vineta

> Bet kas ir programmeejamie katli?

katraa apsildaamajaa telpaa pa temperatuuras datcjikam un saprogrammee kaados laika intervaalos kaadaa telpaa cik buus graadi

Skaidrs. Cik nu es saprotu, tad katls paliek tas pats, tikai vinjam var piesleegt dazjaadus regulatorus. Manam tas programmeejamais (gan uz vienu telpu) maksaaja 90 Ls, bet parastais (tas kursh tikai uztur konstantu temperatuuru) naaca liidzi "daavanaa". Noleemu, ka man ar to pietiek - ko gan es tur daudz programmeeshu - vareetu jau naktii par paaris graadiem zemaaku temperatuuru, bet cik ilgaa laikaa tie 90 Ls atmaksaasies?

Vineta

Bet vai tu varetu pastastit par izmaksam sakot ar visu instancu saskanosanu, atlauju dabusanu, un beidzot ar projekta realizesanu - iegadi, uzstadisanu utt, jo es ar visu laiku domaju par sadu iespeju.

Jaunākais forumā