vajdziigs 1 gab.
lai noveeerteeetu esosho podinjkraaasni un pateiktu - jaukt nost kopaaa ar griidas laushanu vai neeee. . .
vajdziigs 1 gab.
lai noveeerteeetu esosho podinjkraaasni un pateiktu - jaukt nost kopaaa ar griidas laushanu vai neeee. . .
Re: kraaasnju/kamiin experts
kaads tur eksperts vaidziigs: ) panjem iekurini un skaties kas notiek vinjai siltai jaapaliek vienmeeriigi, ja kadaa vietaa ir karsts, bet kaukur blakus auksts - caurdegushi kjiegjelji kad jamaa izkurinaata, siltumam ar jaaturas vismaz 2 dienas
bet nu no ekonomijas un istabas uzsilshanas aatruma labaak izaardiit un njemt tjipa jotul
Andris
RE: kraaasnju/kamiin experts
nedomaaaju ka shii metode tik uiniversaala. . . .
gribu kaadu expertu. . .
mani ekonomija neintereseeee. . . . .
Man ir liidziiga situaacija: -)
Tikai neko experteet netaisos - nojaukshu to 70 gadus veco podinjkraasni, un taas vietaa uztaisiishu kamiinu, kursh pie viena ir arii centraalapkures katls.
Vot slikti tikai, ka taads devaiss maksaa 1'500 Ls bez uzstaadiishanas.
Atseviskji staavosha, skaisti noformeeta Waterford kraasninja ar tieshi taadaam pashaam funkcijaam maksaa 500 Ls.
Starpiiba liek uzdot jautaajumu - varbuut kaadam ir zinaami citi varianti?
Janis
man kaaadreiz jautaaajumjs - jaukt nost podinjkraaasni un taaas vietaaa buuveet smuku kamiinu [kursh nav katls - apkurei buus Viessmann gaazes katlis]. vai arii kaukaa veikt manevru no kraaasns tasisiiit kamiinu. . . .
ar katru briidi gan vairaaak uz nojaukshanu virzaaas. . . . . . . .
Kamiinu no kraasns pashrociigi taisiija Piepzz, varbuut atsauksies un pastaastiis ko veertiigu.
Abet man tai maajinjaa vienkaarshi nav vietas, kur veel kaadu katlu apkures iebaazt, taapeec jaasavieno viss vienaa - vai nu smuka maza kraasninja pa 500, vai kamiins ar centraalapkures oderi pa 1500.
Liidz gaazes vadam arii kaadi 4 km vareetu buut: -(
Janis
Re: kraaasnju/kamiin experts
biju saraxtiijis baigo penteri, bet mails aizgaaja pie moderatora, kursh nekad tos mailus nav lasiijis, bet laikam nolaizh podaa (maaaita), kaukaa sagadiijies, ka biju atraxtiijies (atraxtiic). vo. .
par katliem - es pirktu atsevishkju katlu apkurei, un kamiinu atstaatu just for fun - galjinju pacept, atklaataa liesmaa paraudziities un paurkjeer ogliites ar biguli, no seerijas - ja kaukas der visam, tas neder nekam, pie tam ja daargi: )) bet nu, es negribu teikt, ka tas sux, nerullee utt.
kas tur paarbuuveet gribeeja - kraasni nafig nost pilniibaa shamota kljiegjeljus otreiz imantot nevar (jauni 52 sant gab. , man uz kurtuvi aizgaaja 105 gab, pie tam virs kaapshlja nemuureeju, bet ieteicams ir 1m veel, tas kaa kur raxtiic). buuveejam pamatu, uz taa tad taalaak visu paareejo. jaapeeta, kas apakashaa, ja dzelzbetona paarsedze, viss kaartiibaa, ja buuvee vecaas kraasns vietaa, arii vajadzeetu buut ok. koka paarsegums var neiztureet, taapee jaaliek sliede starp sienaam (hipetanuuza tjipa), kuras galus iekalj un iemuuree sienaaas (taadaas noormaalaas, kjegjelju, nesoshajaas respektiivi). graamatinjas ir bruno hugo shternam kaadas 10 pa sho teemu (kraasnis, kamiini). skurstenja cukai vajadzeetu buut kjiegjelja izmeera - 14x27cm, ja taa nau, tad suudiigi vilks, duumos, jaaskataas jebkuraa gadiijumaa taas izmeeru attieciibas tabulinjaas.
jaasaskanjo ir ar briivpraatiigajiem ugunsdzeeseejiem (tie pashi skurstenslaukji). sheema taada - atsauc uz maa briivpraatiigosugunsdzeeseejus , shie tev pa 15 ls uzziimees sheeminju un sagatavos papiiriiti, kas atljauj piesleegties duumvadam (ja ir esosh).
vaardsakot jaakaato uz sava rajona skurstenslaukju midzeni. nu a taalaakais ir naudas, gaumes un vajadziibu jautaajums: ) peec graamatinjas kamiinu uzbuuveet pasham jejbogu nau gruuti. duumu nav, daudzi briinaas, kaa tad taa un panesaas staasti par slavenaakajiem rajona meistariem, peec kuriem nekas nerullee, duumi, nedeg, nesilda utt, taa ka literatuuru kaukaadu palasiit bishi vajag.
PpZz, divistabu dziivoklii iebuuveejis kamiinu pie esoshaa duumenja (bija starp sienaam apaljaa kraasns kaukaadus 20 gadus apakalj), pabeigsts gan nau, vajadzeetu koka plauktinju, dzelzhus kaukaadus, bija plaans par durtinjaam, tjipasiltumu gribas, ielieku durtinjas lai bremzeejas gaisa pluusma, gribu tuseet, cept un taa, iznjemu durtinjas aaraa. ja kaadam idejas par shaadiem galdieniem un kaleejiem un iespeejaam dabuut ugunsdrosho(ruudiito vai kaadu tur) stiklu, let me know, please: )