Hi All!
Vai kads var (zinu ka daz labs var, bet vai grib? : -) izstastit, kadi ir logiskie solji, lai jaubuvi iedabutu zemesgramata?
UL ar jaunbuvi
Hi All!
Vai kads var (zinu ka daz labs var, bet vai grib? : -) izstastit, kadi ir logiskie solji, lai jaubuvi iedabutu zemesgramata?
UL ar jaunbuvi
Re: Jaubuves ieraxtisana zgr
sveiki,
labaak to darbu uzticeet profesionaaljiem, kas tajaas valsts iestaadees ar kaaju ver durvis valjaa - jebkuraa gadiijumaa nauda, ko var nopelniit pamatdarbaa laikaa, kad pats meklee visus dokumentus, izzinjas etc. , ir daudz lielaaka nekaa maaklerim samaksaataa. laiks, kas pasham jaapavada, gaidot kaut kaadaas rinndaas uz dokumntu iesniegshanu, izzinju sanjemshanu etc. ir daaaauuuudz lielaaks nekaa to visu izdotos nokaartot maaklerim. bet nu ir maajas lapas, kur pusliidz tas viss paskaidrots - ja nemaldos,
www.vzd.gov.lv vai kaut kaa taa. iespeejams, ka tagad kaut kas ir mainiijies, bet pirms gada izzinju, ko man telefoniski teica, ka var dabuut peec 2 nedeeljaam, nu aatraakais, naakamnedeelj, jo " visi datori no vakardienas ir remontaa un sisteemaa nestraadaa" , dabuuju taas pashas dienas peecpusdienaa ar viena pazinjas paliidziibu. . .
andris p. s. tikko iepeetiiju www.vzd.gov.lv/pakalpojumi - vispaar izklausaas daudzsoloshi, varbuut shii ir viena no iespeejaam. . .
RE: Jaubuves ieraxtisana zgr
Hmmm. . . Uldi, nemokies - mees ar tevi zinaam, ka pat ar galiem sanaak baigais laika pateerinsh. . . Mosh toch ir veerts samaksaat maakleriem vai " hvz kam tur vel" un ietaupiit laiku, nervus un arii peso. . .
Kaut arii sporta peec buutu baigi veertiigi. . . : )
Re: Jaubuves ierakstisana zgr
Hm
mani isteniba intereseja tieshi _jaubuves_ (tas ir, pamati, sienas, jumts) ieraxtishana ZGR. Bet nu labi, mekleesim profinjus. . . kas maacees izstaastiit atskiriibu starp jaubuuves un maajas registraaciju. . .
ir butibaa 2 varianti:
1)ais - ja buvatlauja &projekts ir kartibaa, tad viss ir sameeraa vienkarshi
2) ais ja buvatlauja &projekts nav, tad tas ir jasataisa, un tur tiesham profesionali, bet tikai - arhitektu bus jaalgo. lai tas lietas sakarot, pec tam rikojas kaa 1 gadijumaa
talak apraxstishu 1 variantu:
1) tipu tapu uz Valsts Zemes dienestu (Puskina ielu 14 ja Riigaa/Riigas rajonaa taa buuve ir) pasuti inventarizacijas lietu. Pec butibas inventarizaciju var pasutit jebkurs ( ari neipasnieks), tomer ipashi Riigaa ja darishana, tad tam darbinieceem patik prasit zemesgramatu lai uzrada: ).
2) tipu tapu pie savas pashvaldibas buvinspektora ar projektinju, buvatlauju un prasit lai apseko buvi un uzraksta papiru, ka taa celta likumigi un atbilst projektam (abas augsminetaas darbibas parasti var veikt vienlaikus nevis seciigi), t. i. iznemot to ipaso gadijumu, kad buvispekcija pieprasa lai shii inv. lieta jau buutu pie jaunbuves apsekoshanas - piemeram gadijumaa, ja jaunbuve ir liels objekts ar n-tiem tukst, kv. m)
pieziime - ja jaunbuve ir uz svesas zemes, tad vel VZD jaiznem izzinja par buves sasitibu ar zemi
kad visi minetie dokji ( inv. lieta, buvvaldes izzina, izzina par buves saistibu ar zemi ja tadu vajag ) jaunbuves ipasnieks iet pie notara un uzraksta nostiprinajuma lugumu zemesgramatai, aiziet uz banku samaksaa kancelejas nodevu un visu to chupinju, kopaa ar kanc. nod. kviiti iesniedz zemgramatai
wbr,
Kristaps
RE: Jaubuves ierakstisana zgr
Un, kaa mees redzam, patiesiibaa tas nekas shausmiigs nav (ja pienjemam, ka
UL nebuuvee bez projekta un atljaujas: )) ), un to pilniigi mieriigi var veikt pats. Un nekaadi profesionaalji, kas spaarda durvis ar kaajaam, nav nepiecieshami. Protams, ja tai laikaa, kameer profinjsh skraida Tavaa vietaa, Tu vari nopelniit vairaak, nekaa vinjsh paprasiis par savu pakalpojumu, tad gan.
JanisPuu, taapat vien: )
Hmmmmm, man kaut kaa nepielec kaapeec jaunbuuve ir jaaraksta ZGR? ? ? ?
Kad pabeigsi, tad arii ierakstiisi! ! ! ! !
Taapat zeme un kas uz taas atrodas ir nedalaams iipashums.
A
Hmmmmm, man kaut kaa nepielec kaapeec jaunbuuve ir jaaraksta ZGR? ? ? ?
Kad pabeigsi, tad arii ierakstiisi! ! ! ! !
Taapat zeme un kas uz taas atrodas ir nedalaams iipashums.
A
Piem. , lai iekjiilaatu. Vai paardotu.
JanisPuu
Es kaut kaa nesapratu. Zeme un viss kas uz taas atrodas ir nedalaams iipashums, liidz ar to iekjiilaa zemi ar to, kas uz taas un viss buus ok. Man vismaz nOrdea kaa kjiilu pienjeema taadu lietu. Nemaz nevajadzeeja rakstiit jaunbuuvi ZGR. Protams vinji pieprasiija arii veerteejumu un tajaa jau atspoguljojas viss, kas uz taas zemes atrodas.
A