Apledo plastikaata logi

Sveikinji!

Probleema sekojosha - plastikāta logi, kurus nesen ieliku " sviist" un shobriid, kad aaraa ir zem -20C, jau arii aizsalst. Tas viss notiek uz loga iekshpuses (tā kas veersta uz istabu). Jautaajums: kaapeec taa (ielikts suudiigi, paketes suudiigas, veel kas)?

Naf mitrums dziivoklii paaraak liels?????????? ?

Peteris

Pakeshu logi svist tapec, ka telpas nav ventilacijas, gaiss ir parak mitrs un attiecigi veidojas kondensats.

Risinajums - mazliet paver spraugu loga, lai notiek gaisa cirkulacija. Pec kada laika rasa pazudis, ja dzivoklii nev parak auksti: )

mana nezinaatniskaa versija:

pakeshnieka stikls ir vess (aareejais ljoti, ieksheejais mazaak ljoti) istabaa tvaiki kondenseejas uz veesaa stikla. pie ljoti aukstas temperatuuras arii ieksheejaa stikla t ir tuvu nullei un tvaiki ne tikai kondenseejas, bet arii sasalst: ) noveerst var liekot triiskaarshos pakeshniekus (man pasham ir divi logi ar 3-kaarsho un divi ar parasto -- triiskaarshajam nekaadas kondensaacijas nav, parastajam ir).

taa kaa liidziigu procesu esmu noveerojis uz vairaakiem dazhaadu razhotaaju logiem, tad doamaaju tas ir dabisks, nepatiikams un neizbeegams process.. .

par salshanu gan... tik traki nevajadzeetu buut manupraat...

Dziivoklii itkaa nav nedz mitrums, nedz paaraak karsti/auksti. Mosh veel kaadi ieteikumi?

Suliigais

Tie triiskaarshie paketnieki - vai var parastos nomainiit uz triiskaarshajiem, bez raamja mainjas? Cik noprotu, tad triiskaarshajiem ir labaaka siltuma tureeshana?

katraa dziivoklii ir kaut kaads mitrums un pie shaada sala kaads valda tagad, kaa jau karlis izteicaas, uz stikla virsmas temperatuura ir ap nulli un tas mitrums njem un salsts kopaa es pavasarii domaaju iegaadaat paaris pakeshniekus un tagad peetu situaaciju, plusus un miinusus, elaks ar esot saacis logus taisiit, varbuut kaads zina kaadaas cenaas, vini man labi ielika durvis, tad varbuut logus ar njemt pie vinjiem: )

ak. kljuva labaak: ) citaadaak man jau shkjita, ka esmu vieniigais jociigais; )

patieshaam, logi ir mitri un nedaudz apledojushi, palodze sulo.. .

par mitrumu nav skaidrs, apkure kraasns (nav radiatori zem logiem: ) ), maaja veca, pa vidu starp daudzajaam kaartaam pat rubeoriids ir iezadzies (tad, kadtas bija moderni), taa ka ventilaacija tieshaam vareetu buut pakaljaa. logu valjaa tureet tagad gan nav veseliigi, var nosalt; ) -30 6: 30 nav patiikami.. .

Rich

> Tie triiskaarshie paketnieki - vai var parastos nomainiit uz triiskaarshajiem

nav ne mazaakaas idejas -- man tie triskarshie ir parastaa raamii -- taadaa pashaa liek iekshaa divkaarshos. tev driizaak jaauzvana uz firmu, kas tos logus taisiija un jaapaintereseejas...

Es sev pavasarii pasuutiiju logus firmaa Plato-S un esmu ljoti apmierinaats. Mitrums gan ir uz logiem iekshpusee, tachu tie neapledo.

Tiesa gan shiis firmas logi ir vieni no daargaakajiem.. .

Pirmajaa ziemaa arii man logi neapledoja...

Man arii liidziiga probleema - ieliku shovaras virtuvee paketnieku - nosviidis visu laiku un peljke katru riitu uz palodzes (bet tagad pat slidotava). Mitrums - kaads nu mitrums pie centraalapkures, nav jau taa, ka visu laiku ko vaara un tvaiku nosuuceejs arii ir.

Btw, palodze aptaustot ir ljoti auksta - nez vai tas ir normaali? (zem palodzes puuta putas pati redzeeju).

Bija doma pakaapeniski nomainiit arii pareejos logus, bet tagad nezinu, vai ir veerts - nekaads lielais ieguvums nav.

Vineta

Rupnieciski sho problemu atrisina, ierikojot logam bez divam standarta pozicijam - atverts un atgazts ari tresho - ventilacijas poziciju, kad rokturis tiek pagriezts pa 45 gradiem, un logas atveras par dazhiem milimetriem, un ta tiek nodroshinata ventilacija.

Mani shogad paketnieki nesvist, jo uzliku papildus radiatorus, ka ari siena uztaisiju papildus ventilacijas caurumu (ex aukstais skapis), radiatori ir karsti, tada veida atmitrina (sausina) gaisu, un gaiss vel papildus ventilejas. Isteniba vareja but pat vel mitraks gaiss, jo sausu elpot nav diez ko patikami.

Aaa, man taada fiicha ir - parasti neizmantoju to, jo tomeer aukstums mazliet naak, bet buus jaapameegjina, kaa tad ir ar sviishanu.

Vineta

Nu itkaa nesviist, bet toties riebiigi velk pa visu dziivokli: (

M.

Taa noteikti nav normaala situaacija, ka pakeshu logi salst ciet. Pakeshu logus tachu reklamee kaa siltumu tauposhus.

Tradicionaalajiem (padomjlaika) logiem ieksheejais stikls apledo, ja stiklu starpaa diezgan briivi paarvietojas aara gaiss. Ruupiigi nobliiveejot spraugas, apledojums pazuud.

Varbuut stikla paketeem ir zudis hermeetiskums - piem., ja razhoshanas procesaa paketes paarcilaa ar meeslu dakshaam?

Var jau buut, ka loga plastmasas raamis ir ar aukstuma tiltinjiem vai sliktaam bliivgumijaam, un aukstums uz ieksheejaa stikla nonaak pa loga raami.

Tie logu profili ir daudz veidu. Diez, kaads zina, kaadam klimatam sheit piedaavaatie profili domaati? Droshi vien Spaanijai domaatie ir vienkaarshaaki (un leetaaki), nekaa Skandinaaavijai domaatie.

A.

Redz parastie padomju laika logiem starp stikliem ir ~5cm gaisa slaanis bet pakeshniekiem tur ir labi ja 2cm. Un cik es no fizikas aceros tad siltumizolaacijas efektivitaate ir atkariiga no taas biezuma shinii gadijumaa no gaisa slaanja biezuma starp stikliem. Vai kaadam kam ir koka pakeshnieki ar stiklu attaalumu ~4cm un vai tie arii salst ciet?

Cik noprotu tad to pakeshnieku tehnologjijas patieshaam naak no Eiropas puses kur nav tik zemas temperatuuras. ]

Maris

Atshkiriibaa no taa saucamajiem zviedru logiem, pakete tomeer ir hermeetiski nosleegta un tur laikam bij vakuums vai nu arii iepildiita kaukaada gaaze, kas mazaak vada siltumu, ja zviedru logus vareetu saskruuveet tik cieshi, ka gaiss vairs netiek pa vidu ieksh, tad taads paketnieks nemaz nebuutu vaidziigs: ) bet kaa pieredze raada, tad ne tikai gaiss, bet vesels leerums puteklju un mushu tur pamanaas tikt ieksha, bet labaa paketniekaa nekas tur iekshaa-aaraa nestaigaa, liidz ar to izolaacija daudz daudz labaaka nekaa parastajiem ar visiem 5 cm.

Manas domas.

Kaapeec gan koka pakeshnieku tehnologjija naak no siltajaam zemeem? Latvijaa pirmie pakeshnieki (briesmiigi daargi) kaa reize paraadiijaas no Somijas - ar triiskaarsho stiklu un iespeeju aarpusee likt alumiinija profilu. Par plastmasu toreiz vispaar runa negaaja...

Ja starp stikliem buutu vakums tad tie pa vidu buutu saspiedushies kopaa kaa nekaa no katras puses uz stiklu spiestu 1kg/cm2 (atmosfeeras spiediens) Un ja arii tur starp tem logiem kaac arii puush kaadu gaazi tad tas ar domaaju ka vairaak ir reklaamas triks nevis kaac super ieguvums pirceejam.

Parastie padomjlaiku dubultie logi kuriem pa vidu ielikts 3 stikls un kuriem pa perimetru nav 5mm sprauga domaju ka ir siltaaki nekaa pakeshnieki.

Vieniigais truukums nav tik smuki un nav tik eerti atverami.

Maris

nu, tur _ir_ jaabuut kauchkaadai inertajai gaazei, kam ir sliktaaka siltumvadiitspeeja kaa gaisam. ko te. lv taisa - hvz: )

Rich ------------

gaiss ir arkartigi labs siltumizolators, tapec pietiek ar ljoti mazam atstarpeem paketee -- diemzheel siltums tiek paarnests ar konvekcijas paliidziibu (t. i. gaiss vai whatever gaaze) taas paketes iekspusee cirkulee un paarnes t no aareejaa stikla uz ieksheejo un sho procesu sameeraa maz ietekmee tas vai starpaa ir 1cm vai 15cm kaa padomjlaikos.

bet es piekriitu ka pakeshniekiem normaali nevajadzeetu salt ciet.

negalvoju ka mans spriedeleejums tagad buus preciizs, bet fizikaa par sho teemu tikaam runaajushi.. .

Lai ieguutu maksimaalo efektivitaati (lai buutu peec iespeejas mazaaka siltuma apmainja) starp loga stiliem kritiskais attaalums ir tuvu 2cm.

ja ir lielaaks attaalums, tad tiek veicinaata konvektiivaa apmainja - ziemaa pie ieksheejaa stikla gaiss celjas augshup, pie aareejaa kriit lejaa un veel pa vidu starp abaam pluusmaam paliek vieta... taatad gaiss skaisti cirkulee... bet tuvu pie 2cm shiis divas pluusmas traucee viena otrai, un siltuma atdeve nav tik efektiiva.. .

taisiijaam pat modeli uz datora ar FLUENT... taa kaa neliela zinaatnes deva ir ielikta tajos pakeshniekos... ceru, ka starp stikliem ir ielikta arii kaada gaaze vai vismaz retinaats gaiss.. .

ja es visu esmu saputrojis, sakiet.. .

smic

Cik nu es esmu runajis/dzirdejis no vietejiem darbonjiem, tad paketeem ko. lv taisa un kuras ir no letaa gala iekshaa ir prasts gaiss.

vispar jau visa taa teorija par to ka pakeshlogi baigi ietaupa siltumu

IMHO ir liels marketinga panemiens kaa kast naudu: -)

Bet ir jau ari citi aspekti. No pasha pieredzes, taisiju remontu dzivokli un virtuvee " restaureju" logi - respektivi, notiriju pilnigi kraasu, kartigi nopernicoju, nokrasoju, stiklus _ieliimeeju_, visas saspieshanas vietaas saliku blivgumijas. Rezultats loti lapssss.. .

Istabam ari gribeju taa dariit, bet parekinot cik tas viss maksaa un kaads chakars un saprotot, ka pec kadiem gadiem atkal tas viss japarkraso, izleemu tomeer likt plastmasas paketniekus. Rezultaataa virtuves logs _IMHO_ ir siltaks, ciet nesalst, putekli 2 gadu laiku iekshaa nav paradijushies etc. Paketnieks svist, ertak verams, var vert divos virzienos + ziemas ventilacija etc.

Moodza

Jaunākais forumā