RE: Interesee izmaksas

Sveiki!

Vai kaads var atsuutiit NI pirkuma liigumu un rokasnaudas liigumu elektroniskaa formaa, lai vareetu izmantot kaa paraugu. Paldies!

JJ

Es par to maksaaju naudu juristam, diez vai buutu eetiski dot tos textus citiem taapat vien, pat ja zinaatu, ka vinjsh nelasa sho listi.

Un vienmeer gadaas kaut kas (vismaz man), kas nav un nevar buut tipveida liigumaa.

Taapeec zobus laboju pie zobaarsta, automashiinu servisaa, un liigumus uzticu sastaadiit juristam, kaut arii varbuut pats to visu vareetu izdariit leetaak.

Janis: -)))))))

bet juristi arii meedz buut maitas.

der ieprieksh paintereseeties, kam tajaa liigumaa ir jaabuut utt. , arii dereetu zinaat, cik tas maksaa man kaa nezinaataajam juriste nokaasa uz pusi lielaaku naudu nekaa vajadzeeja par vienkaarshu standarta liigumu: ( paveicaas vieniigi, ka izspruku bez kaadiem tur rokas naudu liigumiem: )

PS. bet laikam daamai vajadzeeja maksaat veel vairaak, lai shii vareetu normaalu toneri iepirkt, jo shitam liigumam burti bira nost

M.

man liekas, ka rokasnaudas liigumaa paredz tikai to, ka abas puses apnjemaas veikt konkreeto dariijumu un liiguma nepildiishanas gadiijumaa paredz katrai no puseem kaut kaadas sankcijas. rokasnaudas liigums nenosaka to, ka kaads jau kljuust par iipashnieku.

pirkuma liigums jau ir papiirs, kas apstiprina sho dariijumu, un shito papiiru arii zemesgraamataa iesniedz, lai var paarregistreet iipashumu, arii bankaa, lai sanjemtu krediitu.

M.

Vai kaads vispaar var paskaidrot ar ko atshkjiras rokasnaudas liigums no pirkuma liiguma. Cik zinu, tad arii pirkuma liigumaa noraada cik naudas maksaa pie shii liiguma parakstiishanas, cik veelaak un cik peec dziivojamaas platiibas atbriivishanas. Taadaa gadiijumaa kaada jeega ir rokas naudas liigumam? Paldies!

JJ

Rokas naudas ligumaa puses vienojas kas pirks, ko pirks, kad pirks, pa cik pirks, Tas ir tipa lai paardeveejs nepaardod citam un lai paardeveejs velti negaida pirceeju kas " man tagad nekaa nav, bet naakamnedeelj beigaas buushu ar lielo pikji, tu tikai citam neatdod" .

Taapeec, ja pirceejs paardomaa, jamais maksaa dubultaa rokas naudas apmeeraa soda sankciju, saskanaa ar civillikumu, jo paardeveejs nav ieguvis savu soliito labumu. Savukaart pirceejam tas dod laiku mekleet peso, kaartot krediitu, praviit dokumentus.

Pirkuma liigums savukaart ir vienosanaas, saskanaa ar kuru definee summu, pirkuma objektu un iipashuma mainas pamatojumu, lai to oficiaali registreetu

ZG, CSDD, komercregistraa, etc.

Puu palabos, ja ne taa pateicu. . .

UL

Re[2]: Interesee izmaksas

Hello Maris,

Cik tad nokaasa! ? Zinu ka dazhi juridiskie biroji njem 40 Ls par rokas naudas liiguma uztaisiishanu.

--

Best regards,

Pablo mailto: pauls.l¤inbox.lv

Mazliet nepreciizi - ja pirceejs paardomaa, vinjsh zaudee iemaksaato rokasnaudu.

Ja paardeveejs paardomaa - vinjs atmaksaa rokasnaudu dubultaa apmeeraa.

Neesmu jurists, bet, shkjiet, ka tas tajaa liigumaa ir jaanoraada, nepaalaujoties tikai uz civillikumu.

Summu un objektu definee jau rokasnaudas liigumaa, kaut arii, sleedzot pashu pirkuma/mainjas vai citu liigumu neviens pa galvu nesitiis, ja paraadiisies pavisam kas cits: ))

CL 1725. - 1731 panti viss siiki un gaishi aprakstiits bet atbildot uz tavu jautaajumu rokas nauda ir tikai saistiibu tiesiibu pastiprinaajums CL 1691 pants.

--

Best regards,

Pablo mailto: pauls.l¤inbox.lv

Jurim taisniiba par summaam. Par liiguma saturu - jaa, kaut arii

Civillikumaa rokasnaudas liiguma buutiiba ir aprakstiita, ieteicams buutu liigumaa, 1kaart, konkreeti ierakstiit, ka tas ir rokasnaudas liigums un ka iemaksaajamaa summa ir domaata kaa rokasnauda, un 2kaart, preciizi aprakstiit, kas notiek, ja paardomaa vienai vai otra puse. Parasti paredz arii tresho iespeeju - ja liidz noteiktam datumam bez pushu vainas pirkuma liigums nevar tikt nosleegts, tad vienkaarshi atmaksaa iemaksaato naudu un shjkjiraas kaa draugi. Tas vareetu buut, piem. , gadiijums, kad paardeveejam pirms paardoshanas veel ir jaapieregjistree iipashums uz sevi, un tas atliekas kaut kaadu no vinja neatkariigu iemeslu deelj.

JanisPuu

Meh: DDDDD

Labaak buutu uzreiz teicis, ka visi juristi ir maitas! : )))

Man taa iisti nav skaidrs, ko noziimee " uz pusi lielaaku naudu nekaa vajadzeeja par vienkaarshu standarta liigumu" ? - Juus vienojaaties par kaut kaadu konkreetu ciparu, teiksim, Ls 5 vai Ls 50, un viss. Tik arii samaksaasi. Tas fakts, ka cits jurists par to pashu prasiitu, teiksim, Ls 20 vai Ls 200, tachu nenoziimee, ka Tu esi paarmaksaajis vairaak nekaa vajadzeetu, Tu vienkaarshi neesi bijis pie leetaakaa jurista.

Panjem un pazvanies, pajautaa vairaakiem, cik tas maksaa, pirms vienoties ar kaadu konkreetu. Ej pie visleetaakaa, vai atrodi inetaa vai dabon no pazinjaam kaadu paraugu un uztaisi pats liigumu, buus Tev pavisam leeti. . .

Nesaprotu, kur ir probleema.

JanisPuu, jurists, btw, ja kaads vel nesaprata: )

JJ atsuuti savu privaato meilu, aizsuutiishu liigumus, jebkuraa, gadiijumaa tie buus tikai paraugi un katrai situaacijai piemeerojams savs variants.

Bet man gribeeja iestaastiit, ka rokasnaudas liigumu nevar sleegt liidz kameer uz paardeveeja vaardu nav Zemesgraamatas akts par konkreeto dariijuma objektu, jo shaadaa gadiijumaa esot jaasleedz ceriibu liigums!

JJ

Re: Re[2]: Interesee izmaksas

Sveiki veelreiz!

Viss ljoti forshi, bet vai kaads var vienkaarshaa valodaa paskaidrot, kaadeelj buutu jaasleedz rokas naudas liigums, ja jau pirkuma liigumaa pie taa parakstiishanas samaksaa zinaamu dalju no pirkuma summas. Vai tad pirkuma liigumaa nevar ietvert pantu par to ka paardomaashanas gadiijumaa zinaamu summu zaudee vainiigaa puse? Ja runa ir par to, ka pirceejs nevar uzreiz visu samaksaat, bet luudz pagaidiit kameer, piem. , nokaartos krediitu, tad tachu cik man zinaam to visu var ietvert arii pirkuma liigumaa. Tad galu galaa kaada jeega sleegt atsevishkju rokasnaudas liigumu?

JJ

> Bet man gribeeja iestaastiit, ka rokasnaudas liigumu nevar sleegt liidz kameer

> uz paardeveeja vaardu nav Zemesgraamatas akts par konkreeto dariijuma objektu,

> jo shaadaa gadiijumaa esot jaasleedz ceriibu liigums!

Var sleegt. Protams, ierakstot, ka iipashums nav regjistreets zemesgraamataa, un, kas notiks, ja to nevarees ieregjistreet. Ceriibu pirkumu sleedz gadiijumaa, kad nav zinaams, vai konkreeto mantu varees nopirkt. Piem. , es Tev paardodu mantu, ko veel tikai (varbuut! ) mantoshu no kaadas personas.

JanisPuu

RE: Re[2]: Interesee izmaksas

Pavisam vienkaarshiem vaardiem - lai pirceejs vai paardeveejs nepaardomaatu liidz briidim, kameer iipashums tiek paardots. Ja ir iespeejams uzreiz vienoties un parakstiit pirkuma liigumu, tad atsevishkjs rokasnaudas ligums nav nepiecieshams. Bet, ja tuuliiteejai pirkuma liiguma parakstiishanai ir kaut kaadi shkjeershlji (piem. , iipashums nav regjistreets zemesgraamataa), tad liidz pirkuma liiguma nosleegshanai var paiet diezgan ilgs laiks, un pa to laiku vienai vai otrai pusei var ienaakt praataa, ka iipashums jaapaardod daargaak, vai ka nav jaapeerk. Taapeec arii taa rokasnauda.

JanisPuu

Piemeeram, tiek pirkts iipashums, kura veel nav. : ) T. b. paardeveejs apnjemas kaut ko uzbuuveet un tad paardot pirceejam. Lai abiem buutu garantija, ka viss notiksies, sleedz ieprieksheeju liigumu, uz taa pamata pirceejs iemaksaa zinaamu summu, tjipa rokasnaudu.

Vineta

tad tu esi aizdomaas turamais; D

Rich ------------

: ))

Nu labi, nedaudz nepreciizi izteicos. Ceriibu pirkums buutu tad, ja es paardodu to, ko es mantoshu, bet preciiza manta veel nav zinaama.

Ja kaadam ir interese, izvilkums no CL (sorr par latv. burtiem):

2007. Pirkuma lïguma priek¹metam vajag patiesi pastàvºt (2009. p. ) un bþt tik sïki noteiktam, lai par to nevarºtu rasties nekàdas pamatotas ¹aubas;

pretºjà gadïjumà pirkums uzskatàms par nenoslºgtu.

2009. Izñºmums no 2007. panta noteikuma ir tà saucamais cerïbas pirkums, kura priek¹mets vºl nav zinàms un kuru var noslºgt divºjàdi:

1) tàdà kàrtà, ka pircºjs paliek saistïts, kaut arï pirkuma priek¹mets pavisam nerastos vai nenàktu pàrdevºja mantà;

2) tàdà kàrtà, ka pirkuma priek¹meta pastàvº¹ana ir nepiecie¹ams nosacïjums pirkuma spºkà esamïbai.

JanisPuu

Jaunākais forumā