Interesee izmaksas

Sveiki!

Veelos iegaadaaties vasaras maaju Saulkrastos par 15000Ls. Gribeetu zinaat kaadas un cik lielas papildu izmaksas ir paarregjistreejot maaju, njemot krediitu 10000Ls. Kaadas ir notaaru un valsts pakalpojumu maksas? Maajai ir

1200 kvm zemes kas nav privatizeeta! Pati maaja ir privatizeeta un ir iekljauta Zemesgraamataa. Sakiet arii kam vajadzeetu pieveerst uzmaniibu peerkot maaju un to paarregjistreejot? Kaa iespeejams samazinaat paarregjistreeshanas izmaksas? Paldies par jebkuru informaaciju un padomu!

JJ

RE: Interesee izmaksas

Man bija liidziiga situaacija un liidziiga cena, ar to starpiibu, ka zemesgraamataa nebija nekas re»isteets, viss bija j੮ventarizee un jaaregjistree ZG uz mantinieku, peec tam es pirku.

Papildus izmaksas bija 1014. 37 Ls

Janis

Re: Interesee izmaksas

Taas ir _papildu_ izmaksas? Pa punktiem nevari nosaukt? Kaa papiiru smeereeshana var tik daargi izmaksaat? : (

Karlis

Paarskaiti: -)))

15. 71 Sludinàjumi

6. 37 VZD izziñas

10. 00 Jurists

0. 20 Forma 22 dz

7. 73 Notàrs pilnvarai

12. 00 Notàrs rokasn. lïgumam

106. 20 Dzïvok¶a vºrtº¹ana

20. 00 Jurists - rokasnaudas lïg.

10. 01 VZD izziña

5. 00 Jurists

13. 48 Nostiprinàjuma lþgums óïlai un pilnvara bankai rïkoties ar óïlu

40. 35 Dzïvok¶a apdro¹inà¹na

15. 85 Óïlas re»istràcija

9. 35 Kancelejas nodeva par óïlas apliecïbu

214. 00 Zemesgràmata (inventariz, mºrnieks, nodevas)

77. 50 Resursu sagàde bankai

25. 00 Kredïta noformº¹ana

10. 00 Darïjumu konta lïgums

35. 31 Notàrs - pirk¹anas lïg. un nostiprinàjuma lþgums z gr.

1. 00 Pagastvaldei par atteikumu

35. 00 Jurists - pirk¹anas lïg.

8. 77 VZD izziña kadasra vºrtïbai

9. 34 Kancelejas nodeva z. gr

326. 20 Nodoklis pºrkot

Janis

Re: Re[2]: Listes arhiivs

Paldies Janim Berzinjam par izsmeljoshu atbildi! Vismaz zinaashu ar kaadaam papildu izmaksaam buus jaasaskaras. Jaani, bet vai nevari veel pateikt, zemes privatizaacijai noteikti jaaizmanto kompensaacijas sertifikaati? Kaa samazinaat valsts nodevu 2%? Vai tas, ka pie notaara pirkshanas paardoshanas liigumaa noraada zemaaku cenu var liidzeet shiis 2% nodevas samazinaashanaa?

JJ

RE: Re[2]: Listes arhiivs

>papildu izmaksaam buus jaasaskaras. Jaani, bet vai nevari veel

>pateikt, zemes

>privatizaacijai noteikti jaaizmanto kompensaacijas sertifikaati?

Es savu zemes plekjiiti noprivatizeeju par parastajiem sertifikaatiem.

>Kaa samazinaat valsts nodevu 2%? Vai tas, ka pie notaara

>pirkshanas paardoshanas

>liigumaa noraada zemaaku cenu var liidzeet shiis 2% nodevas

>samazinaashanaa?

Nu ja, tieshi taa arii dara. Tachu mazaakaa summa, no kuras reekjina nodevu, ir kadastra veertiiba.

Vineta

RE: Re[2]: Listes arhiivs

Par sertifikaatiem nekaa nezinu.

Nodokli protams var samazinaat, neraadot pareizu summu liigumaa.

Ja peec tam kaads sekmigi apstriid pashu dariijumu, tad paardeveejs sanjem atpakalj savu zemi, un tu sanjem atpakalj to nelielo summu, kas liigumaa. Ja taads risks liekas pievilciigs. . . .

Manupraat nav gudri 2% deelj riskeet ar visu summu.

Janis

Btw stipri daudz dazhaadu lieku izdevumu. . .

106. 20 par dziivoklja veerteeshanu IMHO ir daargi

77. 50+25. 00 - resursu sagaade un noformeeshana. . . ir bankas, kur par sho briinumu nenjem neko

40. 35 - apdroshinaashana - plika dziivoklja apdroshinaashana 40. 35?

15. 71 - sludinaajumi: )

7. 73 - pilnvara kam?

13. 48 par nostiprinaajuma luugumu un pilnaru, hmm man bija 5 LVL

Protams, tas ir katraa atsevishkjaa gadiijumaa savaadaak, bet liekas tomeer par daudz

Kritizeet protams viegli, dod savu variantu.

Tas viss bija pirms vairaak kaa 2 gadiem.

Dziivoklja veerteeshanas maksa un apdroshinaashana bija proporcionaala dziivoklja veertiibai.

Sludinaajumi vairaakaas lauku aviizees paliidzeeja atrast pashu pirkuma objektu.

VZD izzinjas paliidzeeja noskaidrot, kam iisti objekts pieder un kaadi tur ir apgruutinaajumi.

Iekjiilaatais dziivoklis nebija mans, iipashums, kuru pirku, nepiedereja tam cilveekam, kas visu kaartoja, pilnvaras bija steriem vajadziigas.

Katrs jau var dariit kaa veelas - nenjemt juristu, uzraadiit mazaaku summu liiguma utt utjpr.

Es nonozjeeloju ne santiima, kas par to visu ir izdots.

Btw, pusi no taas zemes tagad paardodu, jo man tik daudz nevajag, 200 m no juuras, 50 km no Riigas, ja ir interese - mail priv: -))))

Janis

Es nebuut nekritizeeju, bet gan gribeeju uzsveert ka shis nav tas raksturiigaakais izdevumu saraksts.

50 km no Riigas ir tomeer pataalu pastaaviigai dziivoshanai, ja darbs ir Riigaa. A atpuutai vasaras meeneshos ir maaja 60 km no

Riigas ap 300 m no juuras: )

Juris

PS Prieciigu atvaljinaajumu laiku!

50km no Riigas ir apmeeram 30-40 minuushu brauciens ar auto ja darbs ir pareizajaa Riigas pusee un ne centraa, tad tas var buut aatraak nekaa shkjeersot Riigu

aha

tagad saaks liist laukaa gudriishi ar tekstiem: " kaa juus esat paarmaksaajushi"

dibiniet bljin brokeru kantori un sniedziet leetus pakalpojumus tautas masaam. Notaars vispaar neviens sen jau bez 10Ls pildspalvu rokaa nenjem, pie kam liigumus es parasti pats raxtu. . .

Mans gadiijums:

dziivoklja apdroshinaashana 105 USD ~ 60Ls

buvniecibas riska aprdoshinashana (BALTA! ! ! ) 125Ls

Veerteseshana 140Ls (gan maajas, ne dziivoklja jo bankas redz nosaka, kaadas veerteeshanas firmas jamajaam der un kaadas ne)

Komisija par krediitu 340Ls

un tas veel nav viss

kopaa 1632Ls

1kaart, biezhi vien shie gudriishi pashi nav veikushi shaadu operaaciju (teiksim, paardot dziivokli un nopirkt maaju). TNU nevienam konkreetam teelam, tikai veerojumi no prakses. Kad pashi uztaisa taadu pasaakumu, tad redz, kaadi patiesiibaa ir tie papildus izdevumi un visvisaadie jautaajumi, par kuriem saakumaa nav iedomaats. Jaanja izdevumu apkopojums ir labs piemeers, lai buutu vismaz aptuvens priekshstats par to, kas un kaa. Pie tam jaareekjinaas, ka notaaru takses no shii gada saakuma ir kljuvushas augstaakas, ja Tu ej ar savu liigumu, 3 eksemplaaru parakstu apliecinaashana plus nost. luugums buus kaadi Ls

40-50 nevis liidz 30, kaa agraak. Takse par pirmpirkuma tiesiibu atteikumu arii katram pagastam/pilseetai sava, Riiga pirms kaada laika prasiija Ls 15.

2kaart, Jaanja gadiijums tik tieshaam nebija vienkaarshs, kaa jau vinjsh pats raksta " ka zemesgraamataa nebija nekas registeets, viss bija jainventarizee un jaaregjistree ZG uz mantinieku, peec tam es pirku" . Ja peerkamais iipashums jau ir regjistreets uz paardeveeju zemesgraamataa, tad papildus izdevumi, logjiski ir mazaaki. Savukaart pirkuma cena tad, logjiski, buus lielaaka, taapeec biezhi vien tiiri finansiaali sanaak izdeviigaak pirkt iipashumu ar " juridiskaam probleemaam" . Bet buus lielaaks laika ieguldiijums, un ir lielaaks risks, ka kaut kas var nobrukt.

3kaart, JuPe raksta: " resursu sagaade un noformeeshana. . . ir bankas, kur par sho briinumu nenjem neko" - paraadi man taadu banku, un pasaki man, kaadi tai ir krediita procenti. Pie tam runa ir par jaunu klientu, nevis cilveku, kas jau padsmit gadus ir shiis bankas klients un katru meenesi vinjam bankas kontaa iekriit paari shtukai latu.

JanisPuu, taapat vien

Pilniigi piekriitu! neesmu dzirdeejis nevienu banku kur nebuutu jaapikjo par krediitresursu sagaadi! Vienmeer krediita liigumaa ir punkts (parasti mazaa shriftaa) ka par resursu sagaadi jaamaksaa nieka 0. xxx procenti no krediita summas. bet beigaas tie 0. xxx procenti paarveershas par latiem 150 - 300. . .

Smashed

Nee nu taadas bankas ir, kas vai nu vispaar neprasa naudu par izskatiishanu un/vai resursu sagaadi, vai neprasa to kaut kaadu akciju ietvaros, mans jautaajums ir tikai par to, cik lielus (pareizaak - mazus) krediitprocentus shii banka piedaavaa. Ja taa saak ar 5% mainiigo dolaaros un uz augshu, tad paldies par kuukaam: D

Tas, ko Tu saki par siikiem burtinjiem krediitliigumaa - principaa, cik skatiijos banku maajlapas, visaas ir noraadiits, kaada ir maksa par resursu sagaadi, taa ka tam nevajadzeetu buut nepatiikamam atklaajumam tikai tad, kad liigums jau parakstiits.

JanisPuu, aizrakstiijaas: )

Jaunākais forumā