Sveiki!
Gribu sākt privātmājas būvniecību. Šinī sakarā jautājums, - vai kāds var ieteikt labus, pārbaudītus pamatu licējus?
Sveiki!
Gribu sākt privātmājas būvniecību. Šinī sakarā jautājums, - vai kāds var ieteikt labus, pārbaudītus pamatu licējus?
Hi, ja gribi lai butu kvalitativi - dari pats. No dzives parbaudits apgalvojums
)
Kāpēc, nav tik traki. Es bi ieteiktu, bet negribu, vecis mani pērn piečakarēja (ar termiņu, ne kvalitāti) jumta uzlikšanai. Bet pamatus ielika perfekti.
Jāpiezīmē, ka lēti gan nav.
da kas tur ko likt, pats var transheju izrakt un betonu saliet, chomus talkaa paaicinot, i tuss sanaak. muureet jau buus drusku sarezhgjitaak.
es, protams, nerunaaju par gadiijumiem, kad maaju gribi celt purvaa vai uz uudens, vai smilshu kaapaa, neko nezinu arii par akmens pamatneem, kur nesanaaks izrakt transheju.
Betonu labaak pasuuti gatavu, lai atved bumbieris un ielej. Sanaaks viendabiigaaka konsistence, labaak atjaukts utt un galnais daudz vajag. A tas shljurkjis ir sasodiiti smags utt utjpr. Peec tam ja muureet vajag, tad gan var jautkt pats, tur stipri mazaak vajag.
Veel betoneejot pamatus OBLIGAATI ne tikai ielikt kaadu armatuuras (stieple, vecs dzelzs lenjkjis, kas meetajas maajaas, dzelzs stienis u. t. t.) gabalu, tas ljoti pastiprina, bet arii neljaut betonam aatri izzhuut. Tobissh, ja betons tiek liets tikai izraktajaa transhejaa, tad pa abiem saaniem un no apakshas izklaaj pleevi. Ar pleevi obligaati arii noaugshas apsedz. Sanaak, ka pamati ir ietiiti no visaam puseem.
Ja pamati tiek lieti veidnees, tad veidnes dalju nevajag tiit plaavee, tikai apakshaa paklaat un no augshas apsegt.
Jo betons leenaak atdod uudeni (vienkārši neizzhuust), jo labaaks (izturiigaaks) tas ir, kaa arii lietus neizskalos to no augshas.
vai armatuura shaadaam lietaam muusdienaas nav obligaata?
Tieshi taa. Ja ir karsts, sauss, virsuu spiid saule - var arii jamo no augshas laistiit.