gaaze dziivoklii, kaa arii el. boilera un pliits izmaksas

Hi !

Vienam cilveecinjam radusies uzmaaciiga ideja atsleegt (atteikties !) no LG pakalpojumiem dziivoklii. It sevishkji ideja liekas stulba taapeec ka nevar pavisam likvideet gaazes trubu.

Kaadi buutu sapraatiigi (arii nesapraatiigi, bet iedarbiigi) argumenti lai sho ideju izdziitu no stulbaa paura $%#@^@%^ ?!

Cik saprotu - gaazes piesleegshana par jaunu ir 700-1500Ls neskatoties ne uz kaadiem apstaakjiem (vajag projektu, un taa ...).

Kaa arii interesee cik ir reelaas izmaksas par uudens sildiishanu ar elektrisko boileri, kaa arii elektriskaas pliits lietoshana. Laikam tas kautkaa jaadala uz cilveekgalvaam un atkariigs no dziivesveida.

Var arii iemest attieciigaas gaazes izmaksas par uudens sildiishanu.

Man gāze nav vispār bijusi paredzēta dzīvoklī, tā ka dzīvoju tikai ar elektrisko plīti, silto grīdu un visu elektrisku. rēķins ir zem 10ls mēnesī

par ūdens sildīšanu gan neko nepateikšu, tādas problēmas nav.

principā varu tikai ieteikt atteikties no gāzes, jo tā tikai sačakarē mēbeles un griestus

Varu aizdot atseviskju elektrisko skaititaju (ar shtepseli ievadā un pagarinātāju izvadā).

Pēc tā sapratu, ka boileris dienā ēd 6kwh. Kad uzliku taimeri (lai pa dienu un pa nakti nesilda) - palika ap 4kwh.

Elektriska plits ir otrais teereetaajs, kad lieto divus rinkus vienlaicigi - sanaak normaali.

Par veshmashinas darbibu man nav istas skaidriibas - laikam sildishanas cikls vinjai iiss, tapec nekas ipashs nesakrukjiijas.

V.

-starp citu, kolegis bij atradis uz brivibas ielas apt pretii larokkai kaut kadu veikalu, kur var pa nedargu cenu nopirkt rozetee iesprauzhamu devaisu - meerii voltus amperus, kilovatstundas, laiku, un koturveel-

ujeee, cik mazs patēriņš! ja nav nosleepums cik bieži tiek gatavots ēst un cik bieži griezta vešene?

r.

arī gribētu tādu patēriņu.

Pie pashreizeja dzives veida paterinsh menesii udens sildishana, elektriska plits, veshmashina, ledusskapis un citi gadzheti - mazak par 300kwh. (man schiet 100l boileris varetu eest mazaak, bet tas nu taa)

V.

-neatceros kuro gadu jau bez gāzes, un nesūdzos-

par viņu nezinu, bet es gatavoju ļoti daudz (katru dienu krāsns iet, tāpat ar plīts) un veļu pēdējā laikā ar gandrīz katru dienu mazgājam (īrnieki ievācās

siltā grīda vannas istabā ir ON visu dienas laiku.

patēriņš ir niecīgs, iesaku lietot ekonomiskās spuldzes un uzstādīt jaunākos skaitītājus. vecie ir ļoti gļukaini

Obanā!!!??? Es mājās esmu tikai vakaros, elektrību lietoju boilerim un tējkannai no rītiem bet rēķins zem 15 ls nepalien... Var jau buut, ka boileris galiigi aizaudzis, bet nu saliidzinaajumaa ar tikai elektrizeetu dziivokli tas liekasd iezgan jociigi...: o/

Mosh tas noziimee, ka manas aizdomas ir patiesas un kaiminsh toch man fenderee elektriibu...? Nez.

Kur var dabūt tādus skaitītājus kas pie tāda apjoma saskaita mazāk par

200kWh (10Ls) ?

Un kādas tad tev ir tās ekonomiskās spuldzes.

Visas kuras esmu mēģinājis pēc ieslēgšanas 10min nodrošina neciešamu krēslas sajūtu.

Pagaidam vienīgais risinājums ir miksēt parastās ar ekonomiskajām iegūstot puslīdznormālu gaismu ieslēdzot un mazāku patēriņu ilgtermiņā.

Nav jau liels man tas dzīvoklis (60kvm)

Bet visur ir 23W ekonomiskās OSRAM spuldzes, un gaisma ir pilnīgi normāla. Ņem vērā ka gaišums telpā ir atkarīgs arī no lampas (abažūra?) veida un tavām prasībām. Man ķirurģija nenotiek uz galda virtuvē (kur karājas divas tādas lampas)

Darba laikā un vakarā slēdzu ārā visu ko var izslēgt izņemot ledusskapi.

Visādi devaisi standby režīmā patērē elektrību, to der atcerēties.

Ā un pats galvenais - man nav teļļuka: D

Nav tik sarežģīta tā taupīšana. Kompis arī man iMac, maz ēd salīdzinoši.

Jaunākais forumā