Gaazes darbu kantori vajag

Kaads var ieteikt kaadu kantori vai sertificeetu specaalistu, kas ar gaazes lietaam darbojas? Vajag vienkaarshi gaazes skaitiitaaju pielikt lokanajaa trubaa un piestiprinaat pie sienas. Kauchu kaa pa visaadiem www.1188.lv un www.zl.lv pat riktiigi atsleegas vaardus nevaru izshtukot un nekas praatiigs neatrodas... Darbs jaaveic Imantaa, ja nu kas.

Ainars Zvaigznitis

ainarsz¤gmail.com

Tev gaazes pliits tur bijusi?

Kaapeec nonjemta?

Maris, pagaajushaa meenesii ar to ciinijaas.

Nu, virtuves remonts iet uz beigaam - a taa viss tika izrauts aaraa, ne tikai gaazes pliits - pat apmetumu dauziija nost un lika pa jaunu . Tagad iebuuveeto meebeli liek iekshaa, gribu to skaitiitaaju, kas pashlaik acu augstumaa atrodas, ielikt lokanajaa trubaa un zemee aiz kaada no skapiishiem.

Latvijas Gaaze pasuutiija - varot tik atsleegt vai piesleegt pliits shljuuteni, ar skaitiitaajiem vinji nenodarbojoties. Iedeva mistisku licenceetu firmu sarakstu, kur 90% 2004 gadaa jau licences beigushaas Un pazvanot, kaa izsecinaaju, nav arii pagarinaatas Paaris kadrus atradu, bet teksts viens - uj, kaut kad peec Jaunaa Gada utt.

Vot i mekleeju - varbuut kaads gaazes darbus nesen veicis ir un kaadi meistara gali palikushi...

Pirms skaitiitaaja lokano trubu neliks.

Tas ko tev vajag, saucas gaazes pliits paarvietoshana, taa arii vajag teikt, gaazes kantorii. Kad meistars atnaaks, vinjam visu paskaidrot un ar meistaru vienoties (meistars buus no avaarijas brigaades;)).

kas attiecas uz "sho gadu", tur tev paliidzeet var tikai lokaala rakstura darbinieki.

Maris, reiz gaazee straadaajis...

Khm, a kaapeec nevar lokano pirms skaitiitaaja? Ta man galiigs zhops, tagad lieku iebuuveeto pliiti, a to nevar likt taa, ka truba aizmuguree (vecajai tieshi truba pa centru sanaaca). Jaaliek pa kreisi (pa labi - paardesmit cm un siena). A pa kreisi - skaitiitaajs. Sanaaks vai virs rinkjiem un cepsies Tobish, skaitiitaajam jaapaarvietojas uz labo. A galvenajai trubai atzaru paarlikt uz otru pusi - varu iedomaaties, cik par to nopleesiis Bet ta jau laikam citas iespeejas nav...

visu vinji maina un paarliek, galu galaa - var to atzaru uzlikt nevis tur augshaa, bet gan apakshaa, jau skapiitii. telefonu priv nosuutiiju.

a lokano pirms skaitiitaaja neliek taapeec, lai Tu nemeegjinaatu veikt dazjaadas manipulaacijas ar skaitiitaaju vai apiet to, ir noteikumi un standarti...

telefonu priv. nosuutiiju

Kaareteejaa birokraatija Manipulaacijas taapat var veikt un skaitiitaaju apiet nav probleema, jo plombe ir nevis uz trubas, bet tikai uz pasha skaitiitaaja korpusa, lai to nevareetu atveert

Bet nu OK, sarunaats ir - atvadu ar kraanu paarlikshu otraa pusee, ta jautaajiens atrisinaajies...

> a kaapeec nevar lokano pirms skaitiitaaja?

Po ustavu nepologajetsja;)

leetakais variants - paparasiit, lai gaazes kantoris skaitiitaaju uz remonta laiku nonjem. Pasham vai kaiminjam paluugt - cieto trubu kur vajag nolikt, tad pateikt lai Lat gaaze pieliek skaitiitaaju atpakalj.

Jasaaka, ka man par skaitiitaaja un sljuutenes atpakalj likshanu (mani materiaali) panjeema turpat 40Ls. Teica, ka pa leeto esot, kaa bijusham darbiniekam...

Ja naaks ar metinaamo, shogad tocna nebuus un cena nez vai zem simta.

nu redz, man ir noplombeets viss skaitiitaajs, visi pievadi un paareejais, tiesa, arii par gaazi maksaaju nevis 2, bet 50 latus meenesii. vnk par pliitiniekiem LG neuztraucas, cik tad vinji var nozagt, bet tie, kas gaazi apkurei izmanto... tie ir jaauzrauga aciimredzot.

Vislabakie ir tie meistari kas gazes trubas griez un metina neatsledzot gazi.

Ir tadi maniti protams nezinu veai veljoprojam praktizejosi.

To vini izveica atrunajoties ar tekstu ka gazes atslegsana majai iesot jasaskano un iedzivotaji pirmstam jabridina a sita varot darit pa fikso.

Tak gāze (butāns) ir sprādzien bīstama tikai koncentrācijā, ja nemaldos, ap 5..10% ar gaisu, tātadm visticamāk nekas traks nenotiks

Un tad nevis uzspraags, bet dziivoklii paraadiisies muuzhiigaa liesma.

es arī meklēju gāzes licējus vēl specifiskākai darbībai:

vajag uzlikt skaitītāju, jau funcionējošā, bet nelegālā apkures sistēmā dzīvoklī: ir projekts, bet beidzies termiņš.

bija meistars, kurš pateicoties manai iniciatīvai noorganizēja mājas gāzes trubas paplašināšanu, pielika gāzes katlus augšējiem un apakšējiem kaimiņiem, viņus pieslēdza oficiāli, bet es tai laikā pa slimnīcu un kaut kā nespēju pieslēgties skaitītāja pieslēgšanas procesam, kurš bija atlikts, lai visiem 3 dz liktu vienlaicīgi.

tad nu tagad, man ir noņemta plombe, kas bija uzlikta pirms dzīvokļa iegādes, un pieslēgts viss pa taisno.

ir pāris reizes nākuši LG pārstāvji apsekot, bet neatverot durvis interese ir pārgājusi.

ieteikumi?

cik noprotu lielākais čakaris, ka visas caurules ir savilktas un zem reģipša - neviens īsti nevēlas uzņemties atbildību par citu darbu. ko darīs LG ja piezvanīšu un izstāstīšu situāciju? teiks, lai velku visu par jaunu ar kādu kantori, vai arī liks samaksāt pāris simtus sodu un uzliks skaitītāju?

~600Ls +vienreizeejie izdevumi... un gaazes kantoris visu izdariis.

Ja gaaze nebuus klaat. Ja buus, buus veel sods.

Jaunākais forumā