HELP! Kā aizbiedēt kurmjus???

Labdiena!

Piemaajas zaalienaa šitie draņķi saradušies... Manis pēc tak lai dzīvo, bet tos svus skursteņus katru dienu pa jaunam pūš uz āru!: o(((

Ir zināms kāds efektīvs veids viņu patriekšanai?

Lamatas.

Es visus izkjeeru, tagad ja reizi gadaa 1 kurmis uz 4000m2 paraadaas, tad tas ir notikums.

Pagaaja gan laicinjsh, kameer iemaaciijos lamatas likt taa, lai tur kaads arii iekriit.

Aa, un pljauju ar benziinmotora pljaujamo regulaari, tas arii varbuut ko ir devis aizbaidiishanai.

No personīgās pieredzes - izvēlējos tuvāko "skursteni" un 4-5 stundas tecināju iekšā ūdeni no krāna. Nu jau 2 gadus neviens nav bijis ciemos.

A. Šķēles kunks ir izdevis veselu grāmatu par šo tēmu.

Petroleja, elektrība, ūdens, skaņa, garīgas enerģijas pārraide atālumā.

P. S.

Un nekas nelīdz ...: D

Kaadreiz ciinijos vienkaarshi - puishelis buudams no koka gabala taisiiju propelleri, ar asti, taadu kaa meteorologjijas stacijaam. To uz koka mieta, mietu zemee. Tas ljeraljera ko rada propelleris pamazaam dilstot visus kurmjus aizbaidiija uz kaiminja daarzu.

Otrs variants - lamatas. Bet taas naaksies regulaari apstaigaat, iesmakojushu kurmi kjeseleet araa no jamajaam nav nekaada patiikamaa nodarbe.

Treshais variants - noasfaltee/nobrukjee

Man savulaik paliidzeeja elektroniska uzparikte, kas deva zemee zinaamas frekvences un perioda piikstienus. Kopsh uzparikte izbeidzaas un jaunu neesmu iegaadaajies, arii man kurmju jautaajums ir aktuaals. Savulaik meegjinaats - uudens, smirdeklji, inde, auto izpluudes gaazes, lamatas - neliidz, kaut gan nee, lamataas kaadi triis vai chetri ir iekritushi. Dzirdeets i radikaals risinaajums - sabaazt alaas karbiidu, pagaidiit, kameer gaze izplataas, un pielaist uguni. Tie kurmji, kuri tuuliit nedabuus sirdstrieku, neraadiisies daarzam tuvumaa ne sitami

Vieniigais varetu buut daarza atjaunoshanas darbus peec tam jaaveic

Analoģiska pieredze - tecināju vairākos rakumos n-taas stundas ūdeni, un kurmim tas bija pilnīgi pie kājas Kā raka, tā turpina rakt.

Nesen carnikavā kautkādā gadatirgū večuks tirgoja paštaisītas uzpariktes, kuras uzliek virs kurmja rakuma, atvelk atsperi.. un kad rakums atkal tiek pabīdīts uz augšu, nostrādā palaidējs un kurmītim virsū uzduras pacmit naglas. Esot gana efektīvi, bet... es pats vēl neesmu saņēmies šamo pielietot (taa, kas apsolījās pēcāk to beigto kurmīti novākt nost ir izbraukusi..: D).

a man šķiet, ka labāk dzīvot pēc principa - rebjata, davaitje zhitj druzhno..

> Dzirdeets i radikaals risinaajums - sabaazt alaas karbiidu,

> pagaidiit, kameer gaze izplataas, un pielaist uguni.

bija urbaanlegjenda par teelu, kas taa uzlaida gaisaa ne ta maaju, ne ta garaazhu ;>

Protams ka draudziigi dziivot ir labaak, bet kurmji jau to neieveero, rok tikai.

Eu, radaas ideja. Njemshu ka aizsuutiishu Discovery miitbusteriem, redzees vai nesanaaks labs sizjets, jo skats spraadziena briidii ta vareetu sanaakt veertiigs

Shitais ir riktiigi efektiivs, savulaik padomjlaikos kolchozaa faaters ar koleegu shitaadu uzmeistaroja, tikai duramo no videeji resnaas armatuuras taisiija. Pedere gan bija tik nikna ka es siiks buudams nevareeju atvilkt, dai i augsta taa paljurka/nesmuki izskataas seetaa, plus veel nedrosha ja tuvumaa ir vistas/kakji/kaamiishi utt...

Stipri atkarigs no vietejiem apstakljiem un alu konfiguracijas.

Piem, ja apviduu izraadaas ir karsta caurumi, tad nav brinums, ka gaazes spradziens nojauc pus ciema...

Mkey, kāds jau šito ideju ir pieteicis! Nesen...

Vel bija versija par 3l stikla burkas ierakšanu stāvus viņa ceļam pa vidu.

Tad nu šis kad nākamreiz nāk ieveļas burkā a no turienes ārā netiek. Sanāk drusku draudzīgāk pret kurmi pie nosacijuma ja to burku ik pa laikam pačeko.

Atceroties vienu vaazi kas nolikta starp diviem virtuves skapjiem. Iekshaa peljukapseeta. (peles lec no viena skapa uz otru. Dazhkart neparlec. Dazhkart neparlecot iekrit vaazee....)

Izskataas, ka laukos piemaajas diikjii nesen ievacies bebrs(i).

Ir kaads veids kaa to(s) azdziit prom, jeb likvideet. Dizji aizaudzis nekas nav, niedres tiek izpljautas. blakus augljudaarzs. izstaas, kameer ir aabolji, kocinji netiek aiztikti, pagaidaam nograuzts tikai viens ogu kruums un iemeegjinaata pluume.

taa buus viena nakts un nebuus vairaaki koki... no pieredzes. Iesaku tuvaakajiem kokiem aplikt rinjkjii draashu pinumu mums gan kaut kaa veixmiigi peec paaris dienaam vinsh aizgaaja, laikam taapeec ka nebija tekosh uudenis

ideja! man kaa reizi kakjis nepatiik, bet piebeigt jamo neljauj ;)

> Vel bija versija par 3l stikla burkas ierakšanu stāvus

> viņa ceļam pa vidu.

un tad karbiidu tai burkaa? ))

> Izskataas, ka laukos piemaajas diikjii

> nesen ievacies bebrs(i). Ir kaads veids

> kaa to(s) azdziit prom, jeb likvideet.

tikai vakteet... un shaut. kaadas nervu paralizeejoshaas gazes ar vareetu dereet, bet diez vai gribeesi tieshaa maajas tuvumaa ar taadaam speeleeties ;)

kjer ciet un eed nost!

recepti pastaastiishu kad nokjersi, riktiigi garshiigs!!!

nokjert var ar lamataam, cilpaam, arbaletu utt.

un dinamiitu - nav jaamalj

Jaunākais forumā