pakešu logu regulēšana

Sveika tauta!

Ir neliela (varbūt arī ne) problēma ar pakešu logiem- kaut kā sāk likties, ka vējš tiem garām pūš. T. i. gar blīvgumijām itkā nepiespiestos kārtīgi klāt

Ko lai dara?

Vēl neesmu pētījis ko un kur varētu paurķēt lai kaut kas mainās (varbūt labāk neurķēt). Varbūt labāk griezties pie kādiem plastikātu logu liecējiem, lai tie saregulē?

Vis atkarīgs no logu mehānisma un tā paredzētajām regulācijas iespējām.

Standartā tie visi logi tiek saražoti pa ātro un ar nosacījumu ka tik turās ciet. Par precizitāti tur neviens nedomā.

Ar laiku arī tās gumijas paliek vairs ne tik elastīgas.

Ir vērc paskatīties cik pareizi ir pieskrūvēti tie klucīši pie loga rāmja aiz kuriem aizķeras tās loga mehānisma ausis un vai vispār tie visi paredzētie ir pielikti.

Katrai ausij jabūt pretīm klucītim. Stāvoklī kad logs veras vaļā pa normālo ausīm nevaidzētu atrasties tālāk pat 5mm no tiem klucīšiem.

Ausis bieži vien ir uz ekscentriem ar ko var pieregulēt loga aizvēršanās ciešumu. Kā arī aukšējo eņģi var pieregulēt lai tā vērtos ciešāk.

Tas tā isumā.

sveiks,

Vieniem radiem ''liivaanenee'' 70% logi tagad nedaudz nepiespiezjas.... bet meistars teicaas ka tur viss reguleejas un tikšot noveersts... neesmu paintereseejies vai tas tika noveersts.

Nedaudz papētīju savus logus

Izskatās, ka nav salikti visi klucīši un pat visas ausis, jo ir vietas kur tos štruntus ieskrūvēt (tieši tie kas notur to logu piespiestu), bet to tur nav.

Tiesa kur ko paskrūvēt, lai mainītos loga piespiešanās spēks - īsti neatradu.

Varbūt mēģināt sadabūt logu licēju kontaktus un runāt, lai nāk un izdara visu līdz galam vai arī - varbūt varat ieteikt kādu sakarīgu logu licēju kurš to var izdarīt?

Uz logiem bija salīmēts, ka tie ir Schuco.

Schucko IMHO jau nu gan nav cakareetaaju iestaade...: o)

Taa ka zvani vien tiem pashiem kas lika...: o)

A vai tad pashi logu liceeji vai firma nav zinaama?

Man nobojaajaas loga prichendaalis, kas ver valjaa no attaaluma - ruchka pie sienas, kas diida trosi pa spec. kanaalu un troses staavoklis otraa galaa atstaaj iespaidu uz loga staavokli atveerts/pieveerts/aizveerts (logs atrodas pie griestiem, neparociigi aizsniedzamaa augstumaa). Es uzzvaniiju uz firmu, kuraa pirms 5 gadiem logi tika pasuutinaati, ar domu, ka gan jau sapratiis ko man vajag un aatraak varees piedaavaat rezervsdaljas vai nomainju vai kas nu prasiisies. Atbrauca meistars noveerteet kas daraams, saskruuveeja-sachiniija un man par lielu paarsteigumu pazinjoja, ka tas ietilpstot firmas 10 gadu garantijaa. Ar shaadu iznaakumu es biju pat dikti apmierinaats.

1dien uzvanīšu apsaimniekotājam varbūt viņš zinās, kas lika tos logus.

Jaunākais forumā