Sen neesmu saskaries, bet man liekas, ka notari visu sito taisa un pat pārāk lielas naudas neprasa un vai tik zemesgrāmata vai kas tur neprasa notara apstiprinatu!
manupraat, tas viss ir jaaaizpilda notaaram un labaak tajaa pat neiedziljinaaties...
andris
Vot tapēc ka zemesgramata neprasa notara apstiprinājumu gribēju pac to aizpildīt lai nav rindā pie notāra jāstāv.
Tik vot VZD nejēdz visiem pielikumiem paraugus internetā ielikt.
Ir jau ari civilizeti notari, pie kuriem var pierakstities uz konkrētu laiku un nebus rindas.
I ko darisi, ja busi ielaidis kadu kludu un liks partaisit.
Kur tu esi redzŗjis ka kąc notąrs to darļtu ?
Tos papļtus tąpat aizpilda notąru sekretąres vai labąką gadijumą palļgs.
Un pacmit ailļtes ar man visiem zinąmiem datiem aizpildļt es varu arļ pac tikai sakatą ar neskaidru veidlapas noformŗjumu nav skaidrļbas par to kas da¾ąs no tąm ailŗm jąraksta.
Notąru vajag tad ja ir jąsastąda juridiski pareizs lļgums un abąm pusŗm ir jąizskaidro vińu saistļbas un jąapliecina abu lļdzŗju identitątes. Bet nevis lai aizpidļtu veidlapu kas lļdz Jauno noteikumu pieńem¹anai bij galļgs absurds un skaidri redzams Notąru lobŗjums.
manupraat, ja nekas nav mainiijies, tad visus nostiprinaajuma luugumus raksta notaari... vai vismaz apziimogo ar savu ziimogu, bet no taa, kas vinju aizpildiijis, manupraat, cena nemainaas.
aa, atradu gan iznjeemumu - notaars nav vajadziigs, ja nostiprinaajuma luugumu isniedz juridiska persona, visos citos gadiijumos gan vajag.
(skat. Zemesgraamatu likuma 60 pantu).
andris, neko nav regjistreejis zemesgraamataa kaa juridiska persona....
Kop¹ pagąju¹a gada novembra Notąra apstiprinąjumu vairs nevaig !
sk ¹ito www.zemesgramata.lv/show_inter...
Ipa¹nieks iet ar gatavu aizpildļtu formu un zemesgrąmatą to apstiprina.
Bet izstąs ka Notąri visus ką mazos ązļ¹us joprojąm apką¹ un zemesgramatai tas ir izdevļgi jo nav jąčakarŗjas.
Eh, nav gan taa. Nostiprinajuma lugumus ar kautkadiem iznemumiem var iesniegt bez notariala paraksta apliecinajuma. Un uzskatu, ka tas ir loti pareizi. Kad vienreiz prasiju ZG kapec vajag apliecinaat manu parakstu uz nostiprinajuma luguma tad man atbildeja, ka ZG grib buut parliecinata par to, ka Juus tiesham gribat registret NI uz sava varda
. Kops ta laika nostiprinajuma lugumus sagatavoju pats. Ta lieta ir elementara, jaaizpilda vairakas rindinas. Maksat 15 Ls (tadu ciparu man paprasija notars) par 2min darbu ir augstaka meera nekauniba.
Attieciba uz sakotnejo jautajumu ko rakstiit noteiktajaa ailee, palidzet nevareshu.
Veicot pedejos divus NI registresanas darbus, man radas iespaids, ka ZG ir tie kas uzspiez klientiem tomeer iet pie notara. Tur kautkada atbildiba tad dalaas. Savukart notaari protams priecigi par tadu vienkarsho darbibu klientu un neiebilst