signalizaacijas

sveiki,

lodaamura liste klusee, varbuut sheit kaads zina...

pirms regjipsha likshanas pie griestiem radaas doma, ka aiz taa jaaiemet perspektiivie vadi maajas apsardzes sisteemai - signalizaacijai (ja nu kaadreiz rodas veelme uzstaadiit). tad nu jautaajums - kaadus vadus parasti liek uz telpas sensoriem? parasto divdziislu telefona kabeli jeb tur ir prasiibas peec vairaak dziislaam - baroshanai vai veel kaut kam....

andris, zinu kaut ko tikai par auto signalizaacijaam

afaik - 2dziizlinieku, baroshana tur ir "fantoms". bet es ieteiktu samest visur viito paari (4x2). iipashi daargaaks shis nau, bet ja nu paakshnji sagribeesi visaadas kameras likt - tad buus dikti OK.

-- rowers, velk cat5 visaas malaas.

ar CAT 5 -6 ir O. K. es tikai nezinu ko daris as CAT vads, ja tam galaa piesleegs kaut kaadu lielaakas straavasavotu... az as var gaditiies. bet jaacer, ka naakotnes gaa iekaartas eediis veel mazaak nekaa muusdienu agregaai.

viitais paaris derees. bet varbuut vajag lokanaakus vadus t. i. viitos nevis viendziisinieku.

konts

kad intereseejos, tad tika mineets, ka ar 2 dziislaam pietiekot.

vislabaak jau buutu shito prichendaalju tirgotaajiem uzjautaat pa tiesho

2 dziislu vads buus par mazu. Signalizaacijai liek 4 dziislu vadu. Ja nekljuudos saucas 3 kategorija.

Veel ir iespeeja likt bezvadu kustiibas sensorus. Darbojas no 9V baterejas ~ 1 gads. Ir pazinjoshna par to ka tuvojas beigas u. t. t. Ljoti moderni, viegli uzstaadaams u. t. t.

D

Ja ir iespeeja tagad salikt vadus, tad iesaku tagad, ar kabeljversijaam peec tam ir eertaak. Kameras gan jau neliksi, bet taadu iespeeju tomeer apsver gan, ja plaano kaadreiz ieviest aukliiti ar beernu, kurus abus gribees pieskatiit onlainaa vai arii gribas vienkaarshi veidot arhiivu gadiijumam lai paarbaudiitu ko taa aukliite pa dienu dara. Tagad tiikla (LAN) kameras maksaa leeti un ir mazas, taa ka vareetu uz shaadaam vietaam dereet arii tiikla kabelis. Jamaam neko vairaak arii nevajag, pietiek ar LAN kabeli. Ja incee - papeeti Sky kases, tur kaa reiz shitais viss ir acu priekshaa.

Ciktaal jautaajums attiecas uz sidzeni - reekjini uz katru kustiibas deveeju 4 dziislas. Paplaano kur vareetu staaveet kaste ar vadiibu (parasti ne paaraak tuvu ieejaam, kaadaa vietaa kur labi var nobaazt, nav mitrs, un ir iespeejami radiosakari (backup sakaru kanaals)). Uz to vietu velkot vari iet 2 celjus - katru kabeli vilkt ot--i-do, vai arii vilkt kaadu gabalu vadu no skapja ar padsmit dziislaam, tur kur sazarojaas saakt likt tievaakus. Ar shaadu soluuciju sanaak tuch tuch leetaak, toties chakars lielaaks, var sapi**** meistariibaa savienojot to visu, atsevishkji kabelji protams ir nepaarprotamaak.

Katru kabeli, kad velc, nomarkjee. Kautvai ar ciparinjiem. Ja nebuusi izdariijis, tad vareesi pi**** izzvanot katru kabeli.

Ak - veel ieplaano 4-dziislinieku arii pozjarkai, vai vairaakaam.

Taas, reekjini, buus jaaliek pie griestiem, taa ka padomaa ja ir paredzeeta arii griestu apdare. Griestos, BTW, var dikti labi ielikt zivsaci kameru (atgriezjoties pie pieskataamaas aukliites teemas).

Ja darbojies paranoid rezjiimaa, varbuut gribeesi arii panikas jeb trauksmes pogu (peec nospieshanas atskrien izsiteeji un sadod visiem pa seju)? Ja taa - uz to vietu 2 dziislas.

Tad veel - vai liksi arii bljauri? Briesmiigi bljauri meedz buut arii mazaas formaas, pie taa mazaa siikaa skaljaa meesla gruuti atrasties, fiziski nepatiikami kad bauro, rupji reekjinot drusku mazaaki par standarta cieto disku. Tam arii vajag vadu (variantam bez vijeboniem pietiek ar 2 dziislaam, bet shim ir nianse - jamais meedz saiteeties ar blakus esoshiem elektro kabeljiem, reizeem gadaas gljuki, taapeec shito kabeli var arii atsevishkji likt). Liek parasti kautkur pie ieejas dureem, vai uz fasaades. Atsevihkji eksemplaari liek gaudotaaju tauri uz jumta (bet taadi briinumi notiek dikti reti).

Beigu beigaas pashi kabelji - taadi balti, miikstais plastmasiigais apvalks (PVC laikam), iekshaa tievi smuki kraasaini vadinji. Parasti nav ekraneeti. Tievi jamie, aptuveni paaris mm sanaak uz 4dziislu versiju.

M.

ok, uz katru deveeju - 4 vadi... vai tas ir taa, ka divi ir baroshana un divi - signaalam? man ir ienaacies rullis ar 8 dziislu vadu, ekraneets, bija domaats likt audio signaalam uz kaadiem 5 metriem, paareejo tad vareetu sidzenei sakraameet. ja 2 ir baroshana, tad teoreetiski ar sho vadu pietiek triis deveejiem, man kaa reizi trim telpaam arii vajag, ceturtajai peec tam varees pievilkt klaat. un veel - kaadreiz sidzenes nostraadaaja, paarraujot kjeedi, taatad - ja nedalu zonaas, var uz tiem chetriem vadiem sakraameet arii vairaak deveeju (vai vairaakus deveejus vienaa telpaa), vai man tomeer nav taisniiba? par centraalaas kastes novietoshanu man viss ir skaidrs, vieniigi - vai nav ierobezjojums zu to, cik taa taalu no atsleegshanas koda ievadiishanas pults atrodas?

andris, gatavojos vaajstraavas darbiem, elektriibas darbi gandriiz pabeigti - vadi vietaa, vieniigi kastee liidz galam jaasavieno.

Preciizi attaalumi IMHO sidzenju liceejiem jaaprasa, i tie ka tik nebija atkariigi no sidzenes klases/modelja atkariigs

vairaak uz viena vada - atkal atkariigs no taa kas vada galaa. ne viss straadaa uz paartraukshanu

mosh pie viena kaads var ieteikt ko uzstaadiit labaak... kaadas kamerinjas un kaadu ieraksta dzelzi.. vai vienk. uz pc taisiit???? man jau visur ir izmeetaati cat5 vadi tik jaaizdomaa ko karinaat galaa. doma ir par 3 aara kameraam un 2-3 telpu kameraam. to ka jaaliek melnbaltaas tas taakaa buutu jau izlemts, bet tieshi kaadas un visu paareejo .... infras utt.... tur vaig padomu!

> Signalizaacijai liek 4 dziislu vadu.

varbuut vari ieteikt kaadu razhotaaju vai firmu kas tirgo???

nezinu cik labas ir tur cenas, bet Brivibas ielaa aiz Tallinas ir kantoris, kas ar to nodarbojas profesionaali. ja gribi tuvak - iesuuti savu mailu

es vienkaarshi paziistu tos cilveekus, bet vinu pakalpojumus eesmu izmantojis.

konts

Visi modernie ierakstu verkji jau ir uz PC taisiiti. Ar magji lielaaka jaashanaas - kasetes jaamaina, multipleksoru arii vajag. PC variantus tepat taisiitus var iepirkt, mazam kameru skaitam paaris muusu pashu baalelinju perdukti bija labi, PCI shinaa iespraud karti, palaid softu. Pleksis nav atsvishkji jaapeerk, HDD maksaa leeti, rotacija automaatiska. Tik vien kaa troksnis lielaaks, ja vari nobaazt kautkur to kasti taa ka troksnis netraucee - way to go!

Par pashaam kameraam - domaa pats, ko gribi panaakt. Reekjini taa, ka taalu nolikta fix-focus kamera taapat tumsaa seju iisti labi neraadiis, ja vien seja neiebaazjaas kameraa, savukaart PTZ ir daarga un tai vajag arii bioenergjeetisko papildinaajumu - operatoru kas ar jamo straadaa. Infras - vajadzees arii infras prozjektoru. Bet uz konkreetiem jautaajumiem konkreetas atbildes.

kad man maajaa tika pabeigta signalizaacijas monteeshana un liceeji notinaas, intereses peec papeetiju paari palikushos kabelju gabalus - tur bijavismaz 5 dziislas (preciizi neatceros, varbuut arii 6). Sisteema sastaav no daudziem telpas deveejiem, duumu detektora, 2aam pultiim (pie ieejas un 2. staavaa - "nakts rezhiimam") un akumulatoru+taures+pults radiosignaala bloka.

Laikam 6vadu buus bijusi, kaut kad taadu biju iemetis kaa telefona vadu.

Veelaak izraadiijaas ka tai vadaa vajag arii internetam bezdraats ruuteri piekabinaat, un neko sadziivo labi. 2 dratis tel, un 4 draatis siets.

Tam vadam labums taads ka stipri tievaaks un lokanaaks par datortiikla kabeli.

agrisp

vispaar shajaa sakaraa es jau kaadu laiku gribu pameegjinaat darbiibaa

www.zoneminder.com

shkjiet, kaads kaadaa listee klaastiija, ka esot lietojis un par ljoti deriigu atzinis...

Nezinu, kas tie ir pa diviem vadiem, bet standartaa lieto 6 dziislu kabeli - 2 vadi ir baroshanai +/- 12V, 2vi vadi signaalam (ja vadu paargriezh, saak aurot - preteeji, kaa mashiinaam) un tampera kjeede - lai nevareetu nonjemt korpusu. Peedeejos var kombineet kopaa, ja gribas. Kjeedei galaa liekas pretestiiba, lai nevareetu pa dienu savienot vadus uz iiso un naktii naakt zagt :> Herkona deveejiem (magneets uz durviim) gan pietiek ar diviem vadiem. Izmanto speciaalu kabeli, kur katrs kabelja vads ir daudziislu un ar speciaalu paarklaajumu, lai nesuubeetu. Savlaik taads kabelis 100m maksaaja kaadus 12ls, tagad gan jau daargaak. Nelielai maajai ar to vareetu pietikt. Deveejus sleedz kjeedee, pa zonaam. Lieliem objektiem izmanto ko liidziigu deveeju koncentratoriem. Vajag izvest vadu uz ieejas durvju magneetu, deveejiem, tauri/taureem, signalizaacijas klaviatuuru un visi tie vadi savelkas uz " smadzeneem". vadinju var iebaazt aiz regjipsha un galaa piesiet draatinju, ko iestraadaat stuurii - kur plaanotas taas ieriices. Bet ja tas nav svariigi, var atstaat vada galus.

Standartaa ugunsdroshiibas deveeji naak uz citu pulti un 24v, bet tagad ir arii deveeji uz 12v - tos tad arii var sasleegt visus virknee un sleegt pie parastaas apsardzes pults kaa atsevishkju zonu. Veikalaa " Loks" sho to var iegaadaat.

PpZz

Savlaik apsardzes kantori vispaar negribeeja njemt uz apsardzi "pashdarbnieku" liktaas sidzenes, nerunaajot par to, ka nedereeja kura katra firma, DSC izplatiitaakaa. Es nezinu kaa tagad, bet vispaar kantoris vareetu celt pamatotas pretenzijas, ka tie izmantots "nepareizais" kebelis, sasleegts, saskruuveets, satiitas krutka nekvalitatiivi, utml. Bet nu nezinu, kaa ir patiesiibaa. Principaa kaadreiz prasiija arii minimaalo attaalumu liidz ekektriibai utml kabeljiem 25cm, skljeersoshanaas vieta ar blekji un taa ;)

> ne viss straadaa uz paartraukshanu

Kas tad nestraadaa?

No vada atkariigs nav nekas, ja nelieto kaadus mikroskopiskus vadeljus. Slodzi nosaka pati pults - kaadu straavu taa tur. Ja netur, jaalieto releji (ja grib vairaak par

2vaam nelielaam taureem teixim).

> vai nav ierobezjojums uz to, cik taa taalu no

> atsleegshanas koda ievadiishanas pults atrodas?

Sapraatiigaa attaalumaa nebuus ierobezhojumu. Veelams jau laiciigi painceeties veicii, vai tagad nav paraadiijushaas pultis ar atsevishkji uzliekamaam zonaam - piemeeram, uzkaap otraa staavaa, nospied konkreetu kodu, un pagalms un 1mais staavs zem sidzenes. Kaadreiz to vareeja dariit, bet vieniigais variants bija pirms katras reizes jaaties un attieciigaas zonas likt "iznjeemumaa". Bet var jau galu galaa otrajaa staavaa apsardzes sidzeni nelikt. Bet jaanjem veeraa, ka 1maazona ir ar aizturi, bet paareejaas bez. Iesaku padomaat arii par paaris deveejiem pa pagalma teritoriju, vai perimetraa. Ir dzirdeets vairaakkaart variants ar urbi un gaazi - aizmieg visi, pat suns Peec tam pamostas, a maaja tuksha.

Ir pieredze ar samopalu. Salika man dzjeki (paziistama kantora paziistami profesionaalji pa vienu vakaru, pateica kur un ko man nopirkt ) uz DSC baazes visu, vieniigais, ko no apsardzes kantora izmantoju un iireeju ir raidiitaajs (jamie meedz arii nokurties, viens ir nokuuries 2 gadu laikaa, savukaart iegaade atpeerkas apm 3 gadu laikaa, vismaz taa bija kad taisiiju to visu).

M.

kas monteeja? (firma, kaads individuaalists?) duumu detektori arii sasleegti pie pults vai tie ir atsevishkji taureejoshi... cik sablekjoji???

ko tur daudz gudrot .

tas pats Falks to dara elementaari.

un es taa pielauju, ka vini konkuree ar citiem arii kvalitaates zinjaa.

***Taa nav vinu reklaama, kaut gan es arii esmu vinu klients .

nemot veeraa tehnologijas attistiibas tempus -viss ir iespeejams.

***cik pultis ir peec skaita - tam laikam nav nekadas noziimes, viss atkariigs ko tie dzelzhi var kaa taadi !

Jaunākais forumā