Vanneni izremontēju ar.
Dēļ trubām nācās gar vienu sienu taisīt riģipša kasti, kas augšējā stūrī, tāda 10x5 cm. Tika pieņemts lēmums taisīt tādu kastīti gar visām 4 sienām. Katrā sienā pa 2 gab 12V 35W halogēnās, tās kas ar reflektoru kopā, durvju sienā spuldžu nav (tātad 6 spuldzītes uz mazo vanneni, leišu projektā). Virziens spuldzītēm uz leju. Sievai gaisma pietiek. Man arī. Papildus griestos ieliku 2 horizontālās LED sarkanās uz 220, noskaņai tā teikt.
12V jo: nedod pa nagiem, 220 tikai līdz trafam, mazāk izbliež spuldzītes (mazāks sākotnējais "sitiens").
Ja liec 12V, iesaku kārtīgu resnu kabeli, vai arī vairākus bet mazākus trafus. Trafus protams liec tā, lai pie tiem var tik izņemot spuldzes stiprinājumu. Man slikta pieredze ar standarta vadiem, salika 1.5 mm^2 kabeli un rezultātā pēdējās 2 lampiņas bija stipri tumšas un dzeltenas. Nācās vadu pašam likt pusei pa jaunu, jau uz aklo, jo kaste jau bija sasktūvēta un nošpaktelēta, forši sagriezu rokas, stiprinājumi ta asi un skrūves arī traucē.
Mazā mācība par spuldzītēm - ja ir iespēja, liec vairāk pēc skaita, mazākas jaudas. Tiksi vaļā no ēnām. Vienā tādā vannenē biju, kur uz pusi mazākas par standarta 12cm ligzdām spuldzites bija, teikšu ka dikti patika, ēnu praktiski nav. Griestus vari nopindzelēt ar lateksa krāsu, spilgti balto. Būs labs kliedējošs reflektors.
Par LED kā pamatapgaismojumu aizmirsti. Jamās vairāk maksā nekā spīd.
Viena standartīgā maksā 8-10Ls/gab, turpretī kanlux halogēnā 12V 35W kautkādu latu vai saņus.
Osram, Philips utml vari nepirkt. Pa diviem-trīs gadiem man no 14 tādām spuldzītēm ir izdegusi viena un tā pati Osram. Kanlux (poļi laikam ražo) vēl nav neviena izdegusi, maksā lētāk. LED spuldzītes der celiņu apgaismei, smuku gaismu zīmēšanai uz sienām utml lietojumos, kur jamās ārā neslēdz, līdz ar to atmaksājās tā augstā cena elektrībā.
M.