vannas istabas gaismas

Dz_@FKTK.lv (@)

Sveiki.

Vai kāds ir gudrs pastāstīt, kādu gaismu izmantot vannas istabā kā vispārējo apgaismojumu un pie spoguļa?

Ir maza 2.7x1.5m x 2.8(augstums) vannas istaba, kur arī sievai jādara visi ārējās apdares darbi ar kosmētiku.

Cik vatu, kādas (halogēnas, LED?) lampas likt griestos? Ja spoguļgaisma tiek likta virs spoguļa, ne no sāniem, kas it kā esot labāk, ko vajadzētu ievērot? Kādas gaismas objektus?

Jānis

Pirmkārt, lampām jābūt speciāli paredzētām mitrām telpām, jo ja uzpilēs virsūt kaut viena šļakata, ir risks, ka siikls var saplīst, jo halogēni pamatīgi uzkarst.

Manuprāt, ir skaisti izmantot griestos iebūvējamās spuldzītes, kas koncentrētāk izgaismo konkrētos laukumus vannasistabā - podu, izlietni, dušu. Spoguļa apgaismei interesanti risinājumi ir gaismas, kas nāk no aiz spoguļa piestiprinātām lampām. Attiecīgajās vietās spogulī ir causpīdīgi matēti laukumi, kas laiž cauri gaismu.

Principā virsgaismai gaišā telpā pietiek ar 3x 25W uz kādiem 4-5 m2, plus spoguļa apgaismojumam 2x25w 220 V lampiņas.

plāni un interjeri

GSM: 28338448

> koncentrētāk izgaismo konkrētos laukumus

> vannasistabā - podu

man vienkaarshi shis shkjita ljoti, ljoti skaisti - negribeejaas, lai kaads garaam palaizh; D

> causpīdīgi matēti laukumi, kas laiž cauri gaismu.

vai shaadus stiklus var pasuutiit dazhaadaas konfiguraacijaas sakariigaa darbniicaa vai to tikai no ruupniicaam var dabuut ?

...

--

Rich

2x25w pie spoguļa der tad ja taas lampiņas ir 30cm attaalumā no deguna un aizmugurejiem atstarotājiem. Ja tādas noliek gana zemu tad tās spīd vainu tieši acīs vai atspīdot no spoguļa.

Ja lampiņas ir pusmetru virs galvas un ar kupoliņiem kas ļauj gaismai spīdēt uz visām pusēm tad vaig vismaz 2x40w.

Vot shitādi dizaineri jums sakar makaronus uz ausiim par spoguļiem ar lampām aiz tiem un mazjaudas lampiņām un pēctam kad pašam nāksies to spoguli celt nost no sienas lai nomainītu tās lampiņas kodiisiet sev pirkstos un lamāsiet dizaineri mātes vārdiem.

Kāda vispār ir nozīme 220v halogēniem un 12v halogēniem? Tb, ja man jāpērk trafs priekš 12v halogēna, tas to pasākumu sadārdzina.

Vai tikai vienīgā atšķirība ir vai noraujies ar 220v vai 12v pa nagiem?

220 halogeens izdeg biezhaak, it seviskji pie nestabilas straavas. vienreiz jau bija saruna.

Sveiki, es nezinu par izdegshanas biezjumu, bet teoreetiski tas ir tikai droshiibas peec... es gan bishkji iekritu uz to ka trafu panjeemu mazinju un tagad gribeeju papildinaat ar divaam lampaam, bet tad ir jaamaina trafs... tad nu gaidu kad remonteeshu visu vannasistabu un likshu citu trafu agriss

A kapēc jāremontē visa vansistaba ?

Ir tādi tievie garie trafi nopērc velvienu 2 lampām un pa lampas caurumu iebāz to iekšā. Tas protams ja starp regjipsi un pārsegumu ir gana vietas un ja piemais trafs ir pie kādas lampas nevis pie slēdža.

Cik zinu, transformatori arī izdeg, plus vēl tie kaut ko maksā, sīc (rada troksni), un, neesmu elektriķis, bet no strāvas pārveidošanas arī veidojas enerģija, kas izpaužas siltumā, plus tas transformators ir kaut kur jānovieto, un ja tev nav iekaramie griesti, tad vari viņu tur pie griestiem arī piekarināt kā tādu sikspārni.

Šādi spoguļi ar gaismas "caurumiem" ir gan veikalos, gan arī ir izgatavojami stiklinieku darbnīcās (iesaku pēdējo variantu - krietni lētāk un individuālāk).

Un komentējot Mario par lampiņu jaudu - var izmantot reostatu, ja ir dažādas prasības, lai mainītu spilgtumu. Es šeit runāju par aiz spoguļa novietotu gaismas avotu, izstarojošu pret seju, protams jāņem vērā reflektora virziens, atrašanās līmenis pret acīm un seju, kā arī tas, kādā stāvoklī ir redze tam, kas uz sevi skatās spogulī. Ir gadījumi, ka pat ar 70 W nepietiek

nee nee, gaismeklju deelj netiks remonteeta vannasistaba... bet remonta laikaa apgaismojuma sisteema tiks mainiita agriss

Vanneni izremontēju ar.

Dēļ trubām nācās gar vienu sienu taisīt riģipša kasti, kas augšējā stūrī, tāda 10x5 cm. Tika pieņemts lēmums taisīt tādu kastīti gar visām 4 sienām. Katrā sienā pa 2 gab 12V 35W halogēnās, tās kas ar reflektoru kopā, durvju sienā spuldžu nav (tātad 6 spuldzītes uz mazo vanneni, leišu projektā). Virziens spuldzītēm uz leju. Sievai gaisma pietiek. Man arī. Papildus griestos ieliku 2 horizontālās LED sarkanās uz 220, noskaņai tā teikt.

12V jo: nedod pa nagiem, 220 tikai līdz trafam, mazāk izbliež spuldzītes (mazāks sākotnējais "sitiens").

Ja liec 12V, iesaku kārtīgu resnu kabeli, vai arī vairākus bet mazākus trafus. Trafus protams liec tā, lai pie tiem var tik izņemot spuldzes stiprinājumu. Man slikta pieredze ar standarta vadiem, salika 1.5 mm^2 kabeli un rezultātā pēdējās 2 lampiņas bija stipri tumšas un dzeltenas. Nācās vadu pašam likt pusei pa jaunu, jau uz aklo, jo kaste jau bija sasktūvēta un nošpaktelēta, forši sagriezu rokas, stiprinājumi ta asi un skrūves arī traucē.

Mazā mācība par spuldzītēm - ja ir iespēja, liec vairāk pēc skaita, mazākas jaudas. Tiksi vaļā no ēnām. Vienā tādā vannenē biju, kur uz pusi mazākas par standarta 12cm ligzdām spuldzites bija, teikšu ka dikti patika, ēnu praktiski nav. Griestus vari nopindzelēt ar lateksa krāsu, spilgti balto. Būs labs kliedējošs reflektors.

Par LED kā pamatapgaismojumu aizmirsti. Jamās vairāk maksā nekā spīd.

Viena standartīgā maksā 8-10Ls/gab, turpretī kanlux halogēnā 12V 35W kautkādu latu vai saņus.

Osram, Philips utml vari nepirkt. Pa diviem-trīs gadiem man no 14 tādām spuldzītēm ir izdegusi viena un tā pati Osram. Kanlux (poļi laikam ražo) vēl nav neviena izdegusi, maksā lētāk. LED spuldzītes der celiņu apgaismei, smuku gaismu zīmēšanai uz sienām utml lietojumos, kur jamās ārā neslēdz, līdz ar to atmaksājās tā augstā cena elektrībā.

M.

Jaunākais forumā