Centralapkures caurules

Sveiki, uzrokot iepriekshmineto caurulju temu

Kas varetu but labakais variants daudzdzivoklju majas dzivokli, mainot centralapkures karsta udens stavvada posmu, caurules materialu izvele? RS siltums veči runā par vara caurulem. Zinu, ka ir variants ar plastmasas caurulem, bet smukāk, drošak, pamatigak (arī lielāka siltumatdeve) izklausas vara cauruleem, savukart par sliktu vara caurulem ir dzirdets oksīdu kaitīgums. Neesmu gan arī redzējis vecas karstā ūdens vara caurules, tomēr pieļauju, ka arī tās aizaug ar oksīdu nevāji (karstais ūdens tomēr), jeb tas tikai saskarsmē ar skābekli?

Ir kādas alternatīvas šiem materiāliem? Vajadzīgi kādi 6 metri, bet laikam nerūsējošā tērauda būt tik un tā par dārgu

Visi komentāri welkomēti.

Ivars

kaparu nedriikst, paaraak aktiivs. aatri izruusees, ja sisteemaa paraadiisies kaads, piemeeram, alumiinija savienojums.

Es personiigi rekomendeetu plastmasu, protams speciaalu tam paredzeetu.

Man maajaas ir viss no kapara, nekaadu probleemu, vismaz man taa liekas. Esmu bijis vairaakos pasaules kontinentos, un visur lieto kaparu. Plastmasu, neesmu redzeejis

Dainis

P. S. Nedriikst likt dzelzs trubas ar cinkojumu, ja tas tiek savienotas metinot.

Shaadaa veidaa veedojas kaut kaads zinka paveids, kursh ir nenormaali biistams cilveekam.

P. S. S. Peedeejaa laikaa esmu paargaajis iekshiigai lietoshnai (teejas, kafijas, zupas, sauteejumi, ...) tikai www.svetavots.lv Subjektiivi, bet man liekas shis uudens labaakais. ( No venddenes viemeer pagjiras, Cido ik pa laikam garsho peec hlora, paareejie pilniigs anoniimais uzpildiijums ) Piegaadaa arii maajaas, bez papildus samaksas ( 19l=3,5Ls). var arii uz darbu!

DZERU AR BAUDU!!!

man tik viena maza piebilde par kaparu - Latvijaa _nav_ nopeerkamas kapara caurules, kas paredzeetas dzeramaa uudens apgaadei. pasaulee taadas ir, tachu, taa kaa taas maksaa vairaakas reizes daargaak par parakstajaam apkures cauruleem, neviens te taas neieved, jo nav pieprasiijuma. atshkjiriiba starp parastajaam, kas pie mums nopeerkamas, un taam, kas paredzeetas dzeramajam uudenim, ir tajaa, ka dzeramaa uudens caurules no iekshpuses ir paarklaatas ar speciaalu laku, arii savienoshanas tehnologjija, manupraat, bija citaadaaka.

andris,

visu no daudzslaanju cauruleem uztaisiijis (sheit gan nevajadzeetu lietot Kjiinas razjojumus, labaak 2 x daargaak, bet brendus - upponor, henco utt)

Jā, bet kā ir ar vara caurulēm? Tās pagaidām es plānoju likt. Plastmasas negribu jo ir vajadzīga siltumatdeve, un arī nepieciešama stingrība (dvielju zjavetajam).

Vēl ir doma par nerūsējošā tērauda caurulēm (otra reālākā) tikai īsti par tām cenām nesaprotu.

Man ir plastmasas trubas, pie kurām pielikts dvieļu žāvētājs.

Tas dvieļu žāvētājs neturās tikai pie trubām, bet arī uz saviem stiprinājumiem (tos var piepirkt cik grib, ja vien tur nav "uber design" dvļžāv), kas pieskrūvēti pie sienas. Var pat mēģināt pievikties: D

Kādas cenas bija tām labajām plastmasas caurulēm metrā? Vara caurules Ls 9,- metrā, ja plastmasa lētāk, tad jāņem tā.

zini, vienkaarshaak laikam buus taa - aizbrauc pie vechiem un izrunaajies, tiesa, runaa vinji paarsvaraa krieviski... paardaugavaa, slokas 52, laikam Gilius tas veikals saucaas - iebraucot pagalmaa, labajaa pusee. it kaa no arapuses necils kantoris, bet vechi patiesi zinoshi, visu apstaastiis, kas & kaa jaadara, instrumentus (preses cauruleem) iedos arii (pirmo rezi man kjiilas naudu prasiija, veelaak - nee, pati noma - bez maksas)... mazaas caurules (17 un 19 mm) maksaaja bija kaut kaadi 60-80 santiimi par metru, cik resnaas maksaa - neatceros, toreiz kopumaa kaadus 120 metrus caurulju pirku. bet nu leetaak par 9 ls metraa noteikti buus.

andris

Jā, Gilius www.gilius.lv šo es ar rekomendēju.

R

Jaunākais forumā