Nu ir vairaaki varianti....
Vecuma efektu var panaakt tiiri efektiivi ja panjem ar Smilshu struuklu vai metaala birsti(Flexii vai Urbenee) un izkasa miikstaas skiedras no Priedes deelja laukaa(jo vairaak izkasiisi jo smukaak buus) un peec tam beicee ar kaadu gliishu beici, kas veel izcelj vecuma efektu, vecuma efekts garanteets, pacakareeties sanaaks tiiri labi bet efekts garanteets, gatavus nekur neemsu redxzeejis, ja tikai lakosi izkasiitus tad nebuus efekts. Kur nopirkt deeljus nezinu, jaameklee kaut kur kur tirgo liimeetos, masiivus vienaa gabalaa neliimeetus domaaju ka neatradiisi.
Savukaart trubas vari meegjinaat apluukot SIA "Dailrade koks" veikalaa "Viss Meebeleem" ieksh www.dailrade.lv nekaa no tev intereseejoshaam lietaam iznjemot adreses un darba laiku nav.
-------------
Rukicc
He. Es taa apriikoju savu mazo dziivokliiti. Tikai stabus es taisiiju priedskoka, cjetrkantainus, pie sienas likaas liistes, pie liisteem stabi. Starp stabiem liekas plaukti. Taa apriikoju 2 sienas. Graamats ir beidzot kur salikt.
Veci deelji - pameklee vecu cuuku/govju kuuti uz izjaukshanu, njem griidas deeljus. Buus dikti leeti, taapat jamie malkaa labaakajaa gadiijumaa aizies. Buus ideaali, ar caurumiem utt, arii apbruuninaat.
Un nemaz nav tik traki. Sencis savulaik veclaiciigu laadi peec parauga taa taisiija, dikti autentiski sanaaca. Un nekas nesmird, ja normaali izzjaavee, notiira, apstraadaa 
M.
Milziigs paldies par ieteikumiem! Meginashu 
N.
Un laku ja lako pats panjem uz uudens baazes zuustot nesmirdees un kjiimija laukaa negaaziisies.....
---------------
Rukicc
Kapec taisot kauko jaunu taisit ta lai tas izskatas vecs?
Velk taka uz plagiatismu. Gribas dzivot ieks kauka veca ej dzivot uz brivdabas muzeju.
Stieni hrometu vis letak man liekas var dabut Alfas Senukai bij man liekas vizmaz 2x letak neka citur tur ar bij tie specialie gredzeni.
Brivibsielas kursos var dabut ari priedes stieni/balki 5cm diametra varbut tas labak saderes ar tiem plauktiem.
no pieredzes, kas maniem vecaakiem ir vairaak nekaa 30 gadu veca - labaak tomeer nelikt 30 cm - shodienas aciim skatoties, buus daargi, bet patiesiibaa nebuus ar ko to plauktu aizpildiit, arii istabaa vietu aiznjems. ideaalaakais risinaajums - 20 cm plaukti plus 20 cm atstarpe starp tiem, attaalums starp balstiem - 1,5 metri. vietas aiznjem maz, bet vai ku daudz var ielikt (graamatu).
par stabiem - atkariigs, kam plaukti domaati, ja graamataam, tad tie virtuves zemletes stabi, domaaju, ka nederees - izjauc kaut vienu un apskaties, cik bieza ir taa metaala kaarta, izjuks, ka nebuus ko maniit, labi, ja deeli noturees (ja liek vienu stabu katraa pusee, divi katraa pusee jau kaut ko varees tureet - bet tad atkal daargi.
normaalaa variantaa (tiesa, no materiaaliem, ko padomju laikos vareeja dabuut) kaajas taisa no uudenvada cauruleem, taas sametinot kaa pieslienamaas kaapnes, pasaakums tiek kraasots ar asfaltlaku un izskataas tiiri ok. taadeejaadi uz katra pakaapiena liekas viens deelis, var uz kaada deeli nelikt utt. domaaju, ka leetaak buus kaa tie hromeetie izstraadaajumi, izturiigaak jau nu noteikti. galarezultaataa plaukts (katra kaaja) stiprinaas triis punktos - divi pie griidas, treshais pie sienas plaukta augshpusee. ievietojot plauktaa graamatas, plaukts pats sevi piespiezj pie sienas, pie griestiem plauktu stiprinaat buutu sarezjgjiiti, jo 1) griestu augstums mainaas dazjaadaas vietaas (padomju laiku maajaas) 2) daudz gruutaak nostiprinaat, lai buutu droshi
veiksmi,
andris
jaa, tikai man tas bus ne pie sienas, bet kaa siena sadalot priekshnamu no istabas.
domaju tiesham varbut koka tos stabus, jo hromeets bus galigi garaam un neko citu smuku neesmu redzeejis.
butu jau labi atrast tadus deljus pasham, bet nu skatishos pec iespejam.
domaaju drizak nopirkt, tad apstradat ar mineto drashu metodi un tad beicet. lakot nee.
N.
kaa stabus jebkuraa kokzaagjeetavaa var pakjert, teiksim, desmitnieces brusas ;) plauktus buutu jaanotur... izskatiisies arii iespaidiigi =)
Un ta brinas kapec metala pasaule sak pietrukt.
Uz tavas pariktes nevis gramatas bet kravas automasinu var novietot. Var redzet ka par materialu izturibu ir maz sajegas vai ari parak liels bailu faktors.
Ja netici tad kadreiz pamegini nostaties uz tuksas nedeformetas kolas bunzinas un sapratisi ka pat tac plans aluminija slanitis pareiza forma tevi notures un nedeformesies.
Ja tas plansienu trubas nedeforme un slogo vertikali vinas iztures loti daudz gramatu protams ja pa tiem plauktiem paredzec vienlaicigi kapelet un izveikt dejas ap stangu tad pie dejotajas svara virs 100kg varbut ka ari neiztures.
Izkaltiis un saveerpsies. Un ja saka ka ir kalteeti, pofig, tik un taa saveerpsies
M., optimists
100 x 100 brusas no gatera noteikti veerpsies un speeciigi un plaisaas arii pamatiigi, ja grib lai neveerpjas un lai neplaisaa tad jaanjem liimeetaas no zaaveeta koka un taas vairs nevarees par 1/2 LB dabuut no gatervechiem.....
-------------
Rukicc
ljoti iespeejams, ka stabu brusas plaisaas un veerpsies, kaut gan ja smuki saplaisaa
skatam nav ne vainas, seviskji ja cilveeks veel to visu grib 'ar vecuma efektu'. Plauktu materiaalam gan nebuutu labi plaisaat, to vajag pie galdniekiem pasuutiit, parastajos veikalos 5cm biezas liimeetaas plaaksnes nebuus. Un veel jaapiedomaa pie plauktu garuma un nesosho stabu skaita - vai 2.5m plaukts (laidums starp stabiem gan buus mazaaks) peec laika nesaaks ieliekties, ja kautko smagu sakraus virsuu piem. padomju enciklopeediju komplektu un vecu shujmashiinu 
Ja traapiisies pareizaa galdnieciiba ar pareizajiem vechiem vinji peec klienta saapes uzklausiishanas pashi sarubiis ko kaa labaak taisiit un liimeet.
Maris
nubet taksh gribeeja, lai izskataas vecs
un ja jau grib masiivplauktus, tad tur puscentimetrs vai pat centimetrs shurpu-turpu... stiprinaajumiem/paliktnjiem taapat buus jaabuut atbilstoshiem ar rezerviiti.
iesakiet galdnieciibu 
vecuma efekts ir tikai ideja, ne nosaciijums. man vienkarshi kautkaa vajag atdaliit istabu no teritorijas kur karaasies dreebes (priekshnams) un negribu zaudeet gaismu, tapec domaju tadu plauktu uztaisit.
plaukts vienaa pusee pie sienas saaksies, un turpinaasies kadus divus metrus apmeram.
N.
Doma laba. Tikai par plauktiem jaadomaa, vai ir veerts likt kopaa uzreiz, vai pagaidiit lai stabs iejuutas (saveerpjaas utt, ar paaris meeneshiem vareetu pietikt) un tad likt klaat. Virsmas gan buus shkjiibas liidz ar to pi**** var sanaakt. Vispaar taadaa skataa labi iedereetos masiivas koka tapas, rupji iztestas no kautkaada pakalteeta lazdaskoka, kuras iestiprinaatu ieurbtos caurumos stabos un uz taam liktu plauktus.
Vispaar jau vecs dereetu arii shkjiibs un greizs veerpjoties, bet taa vareetu arii buut reaala probleema kas traucee.
M.
Nu tad variants no liimetiem taisiit U formas stabus kas liekas pie sienas. Ja dikti gribas, varu sabildeet kaa pats esmu to lietu norealizeejis (bildee buus arii bardaks 
Bet vispaar jau toch parunaa ar galdniekiem. Tiem parasti ir pieredze shitaadaas lietaas uzkraata.
Vienu taadu galdnieciibu es zinu, tur tapa mani stabi. Bet tas ir Kuldiigaa.
M.
gan jau ka var dabuut par veselu polshu no meebelju fabrikas vechiem ;)
swolotch
p. s. veel ir variants tureet istabaa mitrumu, lai nekalst :-)))
ph. diezkasnav.
katraa zinjaa kaadi divi varianti vareetu buut praatiigi (abi jau mineeti) :
a) patureet telpaas kaadu gadu. protams, viss process jaaatliek un kaads var paarmest, ka tas ir tikai attaisnojums, lai neko nedariitu ;)) b) taisiit _masiivi_, lai paaris cm staigaashana da veerpshanaas shurp-turp buutu pie kaajas. iedvesmu var smelties jau mineetajaa bm 
btw, pirms tam tika piemineeta lazda tapaam - ir kaads iipashs iemesls tieshi lazdai vai taa tikai kaa noraade uz to, ka dereetu cietaaku koku ?
...
--
Rich
Man patiik lazdas. Man ir aizkarstanga no lazdas. Un vispaar lazdas ir izturiigs un skaists koks.
M.