Kur var apluukot un nopirkt subj.? Radinieks grib ar malku kurinaamu - taadu, ko uzstaada un miers - tb ar uudens sildiishanu, vietu akmenjiem un taa, muureet negribot, arii diez ko leetaak nebuushot.
PpZz
Kur var apluukot un nopirkt subj.? Radinieks grib ar malku kurinaamu - taadu, ko uzstaada un miers - tb ar uudens sildiishanu, vietu akmenjiem un taa, muureet negribot, arii diez ko leetaak nebuushot.
PpZz
Man arii to pashu vajag.
Akmenjus pats varu salasiit;), galvenais tas dzelzs bundulis.
Maris
Akamenjus gan labaak pasham nelasiit, staasta ka esot taadi ar kaut kaadiem ieslaanjojumiem, kas te Latvijas aarees sameklejami, un ta nu karstumaa tas viss spraagst ar sekaam ... Labi esot Somijas graniita gabali (cik atceros) ...
par malkas neko daudz nezinu, jo lietoju elektrisko
Bet paardodaas vinjas celtnieciibas veikalos turpat kopaa ar elektriskajaam. Akmenjus gan labaak pirkt, daudziem kas lasiijushi tepat, vinji ekspluataacijas laikaa diezgan aatri sashkeljaas un sadruup. Uz normaala izmeera kraasni vajag 1.5-2 pakas, pakaa laikam bija 20kg
es te taa domaaju... a kaa senlatvieshi dariija? nepirka jau pakaas
suutiija vecaako viirinju, kursh skatiijaas un klaudzinaaja? sakraava akmenju chupu, uzkurnaaja saartu un pirtii lika nesaspraagushos ?
Mandomaat: suutiija vecaako viirinju samekleet jau gadsimtos zinaamos "pareizos akmenjus" un lieta dariita.
Vai ari, ja viirinsh nebi pieejams, tad devaas uz no lauka nolasiito akmenju chupu un kuura saartu.
Bet skaidrs ir tas, ka der viens veids tie tumshie akmenji ar smalku tekstuuru. Un noteikti neder sarkanie "parastie" graniiti, kas ar lieliem graudiem.
V.
shkjiet, ka esmu kaut kur lasiijis shaadu info:
ja bija pieejami, tad njeema akmenjus no upes, tipa tie esot iistie labie.
ja nee, tad kurinaaja saartu uz lauka akmenjiem un peec tam ar aukstu uudeni tipa meta garu. veselos nesa uz pirti.
Akmenjus jaalasa taadus, kuri ilgstoshi zemes virspusee guleejushi, taatad bijushi karstuma un aukstuma iespaidaa. Jaaskataas, vai nav saplaisaajushi, sadrupushi. Jaabuut gliitiem, gludiem. No zemes aaraa raktie tieshaam neder.
Maris, akmenju speciaalists;)
uz chaka ielas "pirtnieks" kautkaads 120 vai 122 numurs bija....
Sveiki!
Pāris gadus apkaļ iegādājos Igaunijā ražotu dzelzs pirts krāsni ar iespēju pieslēgt pie boilera ūdens sildīšanai!
Nopirku, kaut kādu 16Kw, ja nekļūdos, kas ir 2x vairāk nekā man vajag, bet toties tagad pirts uzsilts 30-60 min laikā, atkarībā no āra laika apstākļiem.
Vairāk par 2 klēpjiem malkas vienā reizē ~3-4st. laikā netiek nodedzināts. ļoti ekonomiski.
Akmeņi no Somijas. Ja nemaldos paka maksāja ap 5Ls. Vajadzēja 1,5.
Krāsnis ir redzētas gan Krautā, gan Nelsā. Es pirku iekš Maskavas ielas, veikals atrodas vēl aiz tenisa kortiem labajā pusē.
Krāsnij ar ūdens sildīšanu ir 1 negatīva īpāšiba, ziemā katru reizi viss ūdens no sistēmas ir jāiztecina ārā, citādāk būs ziepes.
D