Re: Elektriba

Laikamjau vecs un aizmirsts topics, bet iespamoshu - prieksh tam taksh ir leenie automaati C tipa. Mok kaads var vairaak vinjus paraksturot!

Veshmashiinai jau principaa visvairaak rij uudens sildiishana.

Vineta Rubene wrote:

> Skaidrs - kaut kaads orientieris ir. Taa jau ir, ka tie korkji tiek izsisti

> tieshi veljamashiinas darbiibas laikaa, kad motors sleedzas iekshaa/aaraa.

> Vineta

>

>> Izreekinaat var tikai aktiivajaam pretestiibaam, taadaam kaa

>> sildiitaaji un lampockas - tur buus I=P/U, kur U0

>> Elektromotoriem un taadaam lietaam shito var izmantot tik kaa

>> orienteejoshu apreekinu, ibo reaalais buus cits (videejais -

>> mazaaks, momentaanais - lielaaks, taa laikam sanaak)

>>

>> KPL

>>

Sveik!

Idejiski C automaati ir domaati tajos gadijos ja saimnieciibaa tiek lietoti elektromotori ar smagaaku palaishanu (suuknji, ripzaagji, ventilatori- lieljaudas... utt), jo vinjiem taa atsleegshanas straava ir tikai un vieniigi laika zinjaa pabiidiita taalaak par kaadaam 5-20 sekundeem (apmeeram).

Ar to es gribu teikt ka veshmashiinu, pliishu, trauku mashiinu, u. c sadziives iekaartu gadiijumaa var izmantot vienkaarsho formulu I=P/U=P/220 (vienfaazu gadiijumaa)... Ja saimnieciibaa, dziivoklii tiek izmantotas 3 fazes, tad standarta kljuuda ir taa ka ljoti daudz vienaa laikaa izmantojamu iekaartu ir sasleegtas uz vienas faazes (darbojas taa pati formula)...

Pasham man piemeeram uz virtuves iekaartaam ir tikai 16A automaats, kursh ik pa laikam atsleedzas, jo traukjene+teejkanna=2000+2000= 4000W, jeb I=4000/220=18A... un shiis iekaartas diezgan biezji tiek lietotas vienaa laikaa... secinaajums, naakamo aktivitaashu gadiijumaa mainiishu automaatu uz 20A.

agriss

varu pakomenteet. c man shkjiet krutaaki par b. kad ir izveele, peerku c, kaut arii maksaa daargaak :-)

swolotch

kas tur ko raksturot. automaata uzdevums ir aizsargaat liinju.

gadiijumaa, ja buus iisais (slodze buus teiksim 2x lielaaka, kaa taa kas automaatam paredzeeta), izpuutiis aaraa dajebkuru korkji. gan B agan C automaatu, gan kuustosho suu. ja teu ir kautkaadi jaudiigi elektromotori, vai kastur ar palielinaatu induktivitaati (teljuki ar automaatisku atmagnetizaacijas kontuuru, UPSi bez stabilizatoriem\buferiem), tad iekaartas iesleegshanas briidii tie teeree stipridaudz straavas.

elektromotoriem vispaar TUR ir gandriiz vai iisais. taapeec, ja korkis noststraadaa aatraak kaa apm 1/25 sekundes, to var " nejaushi" izsist shitaada iekaarta. C klase afaik ir paredzeeta kaareiz shitaadu suudu izkjershanai, tur nostraadaashanas laiks ir zem sekundes, bet stipri virs 1/25 -taapeec vish arii var paarciest taadus " starterus".

neaizmirsti, straavas stiprums un spriegums ir _momentaanaas_ veertiibas - t. b. var buut tagad taadas, peec 05 sek citas. man piemeeram 16A B tipa korkji shauj aara halogeenlampinja izdegshanas briidii. TUR uz paaris sekundes simtdaljaam ir iisais (wolrama diegs nokuup, kljuust par plazmu. a plama labi vada elektriibu), un ar to pietiek. C tipam varbuut buutu pofigs.

-- rower

Jaunākais forumā