klau - kaa ir ar energo pateerinju uz m2 ?
vai ir izdeviigaak par parastiem radiatoriem (nu protams, ja siltaa griida nav tikai vannas istabaa un priekshnamaa).
a/
klau - kaa ir ar energo pateerinju uz m2 ?
vai ir izdeviigaak par parastiem radiatoriem (nu protams, ja siltaa griida nav tikai vannas istabaa un priekshnamaa).
a/
Manaa gadiijumaa siltajai griidai buutu jaabuut krietni ekonomiskaakai, jo taas max ienaakoshaa temp. ir 45 graadi, tas noziimee ka apkures katlam (manaa gadiijumaa siltumsuuknim) ir jaasilda tik liidz 45 graadiem, atskjiriibaa no radiatoru apkures, kur prasaas savi 70 graadi. tiesa, taa kaa man siltaa griida ir tikai pirmajaa staavaa, un radiatori ir otrajaa, tad nekaada ekonomija iisti nesanaaks.
ja siltaas gridas ir apsildaamas ar to pashu uzsildiito uudeni kas ir katla sisteemaa tad ir baigi ok un ekonomiski, bet ja taas ir ar elektro apsildi tad pieljauju ka ir padaargi.
klau, varbuut vari drusku aprakstiit par to siltumsuukni???
kaa tur sastaav taas lietinjas... cik garas trubas pa zemi savilktas, kaads modelis, cik ilgi lieto, kaadi plusi/miinusi, utt.,......??????
A kaadi bija Tavi apsveerumi likt silto griidu tikai pirmajaa staavaa, un otrajaa radiatorus?
R, plaano silto griidu abos staavos
siltuma pateerinjsh it kaa teoreetiksi mazaaks, jo gaiss apmainas citaadi. man siltaas griidas ir tikai bijushajaa pagarbaa, kur tagad ir darbniica, garderobe, darba istaba un vannas istaba, pirmajaa un otrajaa staavaa radiatori. par pateerinju nekaa nezinu, darbojaas tas pasakums kaadu nedeelju. bet principaa griidas atmaksaajas instaleet, ja tiek veikts vispaareejs kapitaalais remonts kaa man - visas sienas aaraa, visu griidu aaraa, rokam 30 cmk smiltis nost, liekam pleevi, putuplastu, armatuuru, 10 cm betonu, atkal putuplastu (cieto), atstarojosho foliju, silto griidu caurules (PET laikam), 5 cm betons. veel zem visa piiraaga smiltiis bija kanalizaacijas caurules, aiz pirmaa betona slaanja uudensapgaades caurules (izolaacijaa). bet nu redzees, laikam naakamgad, kad remonts plaanots pirmajaa un otrajaa staavaa, virtuvee siltaas griidas vairs nelikshu - it kaa ilgstoshi tajaas uzturoties, kaut kaads kaiteejums tiek nodariits potiiteem un vispaar kaaju lociitavaam. bet taa jau patiikami, ka kaajas siltas
))
andris, shodien liks klaat paareejos radiatorus.
Šādi prātojumi man baisi patīk. Esmu dzirdējis arī par baisu kāju pampšanu ![]()
Principā tad baigais kaitējums veselībai tiek nodarīts, iestājoties piemēram vasarai, vai aizbraucot uz kādu siltāku zemi.
Vēl viena pasaka ir par elektriski apsildāmo grīdu elektromagnētisko lauku. Kurš reālajā dzīvē ir daudz reižu mazāks par parasto, sienās sasprausto elektrības vadu el. mag. lauku, kā rezultātā ar parastiem vadu meklētājiem tos kabeļus atrast nevar, vajag citu devaisu (praksē pārbaudīts).
Vēl kāds zin kādas basņas? ![]()
R
pirmajaa staavaa betona griidas, otrajaa koka.. koka griidaas silto griidu likt nau liela jeega / chakariigi.
ASh
nu siltumsuuknis nibe, skjiet 9kw modelis +9kw el. tenji. plus boileris 200l (atseviskjs).
trubas skjiet bij ap 450m.
lietoju nepilnu pusgadu, shii buus pirmaa ziema.
miinusi - atskaitot saliidzinoshu daardziibu citus patreiz nezinu.
shamais straadaa un neprasa iejaukshanos..
ASh
aha, veelviena basnja ir par to, ka gaiss telpaas sastaavas, mazaak ventileejas, jo siltuma avots nau vienaa stuurii, bet ir visa griida, un gaiss sliktaak cirkulee.
par kaajaam gan es bij dzirdeejis pozitiivo basnju, tb siltaas griidas gadiijumaa ir optimaalais rezhiims - kaajas siltumaa, galva veesumaa ![]()
ASh
Cilvēks pierod pie siltuma un komforta (ja siltaa griida ir visaa maajaa) un tik labveeliigaa videe dziivojot zaudee imunitaati un biezaak slimo...?: o)
Veel plusi, par kuriem biezhi neaizdomaajas:
+ nav jaabuuvee malkas skjuuniitis;
+ nav jaabuuvee un jaatiira skurstenis.
Shie abi kopaa arii noziimee vismaz 1 k Ls, ko jaaatskaita nost no daardziibas :-)
Janis
um. uzmaniigi ar shito... palikt bez elektriibas var nebuut iipashi patiikami.
nez, nav liidz mums atceljojis normatiivs par 2 neatkariigu apkures veidu izmantoshanu jaunbuuveejamajaas eekaas ?
> Shie abi kopaa arii noziimee vismaz 1 k Ls,
> ko jaaatskaita nost no daardziibas :-)
Un jaatliek atpakalj, nopeerkot gjeneratoru backupam ![]()
R
Izdeviigaak buus paraleeli uzlikt leetaako diizeljkatlu (kaadi 400..500ls), kuru var pieskjilt ja nu nau elektriiba. a cirkulaacijas suuknjus, kas tur veel vaidziigs var no baterijaam kaadu briidi padarbinaat..
bet nu, iistniibaa neaceros, kad peedeejoreiz buutu elektriiba pazudusi ilgaak kaa uz pus dienu. tikmeer jau var kamiinu pakurinaat (ja ir) ![]()
ASh
Pieliekot veel 500 klaat, nav njemtnes ar iespeejams paaris gadus nelietotu leetu shkjidraa kurinaamaa katlu, un ar elektriibu var darbinaat piemeeram vaartu automaatiku vai spuldziiti vai kautvai TV.
Imho komfortablaak.
Bet par apkuri - staasta, ka ja pazuud elektriiba uz diennakti, tad nav jaadara nekas, ja maajai ir kaads sakars ar energoefektivitaati.
Temperatuurai nevajadzeetu nokristies vairaak par 3-4 graadiem, un tas taa kaa nav tragjiski. Par tiem teniem ar staasta, ka meedzot jamos vispaar atrubiit - kaadu nedeelju, kameer riktiigs aukstums, var arii nedaudz veesaaku galvu pastaigaat vai kamiinu pakurinaat ![]()
R
Man ir bijis paartraukums no sveetdienas vakara liidz naakamaas piektdienas vakaram, deelj pasha neuzmaniibas, ne deelj elektriibas.
Aaraa bija miinus padsmit, maajaa iekshaa bija +10 kad atbraucu un atklaaju, nekas tragjisks.
Janis