pietiks par matra4iem, parunaasimpar skursteniem !

Negribu buut uzbeziigs, bet gribeetu uzdot dazus jautaajumus publikai par skursteniem.

Interesee Junkers katlam ielikt kiegelju skurstenii metaala trubu. Jautaajums - vai ir kaadi nosaciijumi tai trubai? vai taa var buut pati elementaaraakaa vai obligaati jaabuut hormeetai un gludai no iekshpuses (jo ir taadas rievotas pa spiraali)

varbuut kaads spechuks klubaa atrodams !

jau ieprieks pateicos

konts55

noteikti neesmu spechuks un ieteiktu konsulteeties pie tiem, kas shiis trubas uzstaada. var pie vairaakiem, ja vieniem nav uzticiibas

jebkuraa gadiijumaa, rievotaas, ceru, nav domaatas ventilaacijas trubas . taas aatri izbeigsies. ir taa saucamaas lokanaas, bet nu tas lokanums ir tik nosaciits par to cenu, ka tad jau labaak njemt parastaas un kombineet. viens specpasuutiits liikums var sanaakt leetaak nekaa taa lokanaa.

jebkuraa gadiijumaa nez vai skurstenis ir ar taadu leezenu izliekumu, taa ka bez taisnajaam tur nekaadaa jeegaa ko citu likt nebuus.

--

Rich

Tas ir skaidrs par taam lokanajaam trubaam.

man pietiks ar parasto taisno trubu - tikai bija jautaajums par to vai ir kriminaali nepareizi likt teiksim ventilaacijaa metala trubas, jo tur izpluudes temperatuura ir tuva istabas temperatuurai un nekaada runa par ugusnsdroshiibu neiet vispaar. betjautaajums vai to var?

neesmu atradis netaa nevienu piedaavaajumu par taadiem darbiem, bet buus jaameklee ciitiigaak.

paldies

konts55

Skurstenī neviens to neredzēs, bet ja skursteņslaiķis, akta parakstītājs to zinātu - nepieņemtu.

j

Kad man lika trubu, tad skurstenī gāja gluda, Pa telpām ejošai trubai vajadzēja būt oderētai. tb dubultā, pa vidu vate.

Tāpat tajā vietā, kur truba pagriežas no horizontālā stāvokļa uz vertikālā, jāievieš noteces vieta, kur kondensātam iztecēt.

Palicis vēl Skārdnieka nr. Vārdu nezinu, jo telefonā pierakstīts kā

Skārdnieks. Strādāja labi, jo trubu vajadzēja izvilkt pēc iekšējās apdares :/ nr. ir 2645006

Jānis

Paldies

meeginaasim ko dariit pasaakuma labaa !

Burtiski pirms paaris nedeeljaam to dariiju.

Divu kjiegelju lieluma skurstenii liku 20cm diametru nerushoshaa teerauda trubu. Uz garumu 10m uz trubaam, atzaru pliitij, kondensaata galu, pelnu shahtu, veel paaris siikumiem aizgaaja ~550Ls. Trubas pirku apkures lietu veikalaa, pie Agenskalna tirgus. Galvenais kas jaaieveero - liekot trubu, to jaaliek taa, lai kondensaats pa skjirbaam skurstenii neteceetu. Taatad no apakshas uz augshu - uz plataakaa gala sprauzam shauraaku, ne otraadi.

Maris

Paldies, man pietiktu ar 100mm trubu, jo Junkeram taada ir izejas truba.

vieniigaa probleema, ko nepaarzinu ir kondensaata novadiishana... tur droshi vien ir kaada iipasha tehnika un atbilstoss dzelzis galaa vai kaa?

Pashaa trubas apakshaa taada kaa piltuve maucas, galaa tai truba, kuru ideaalaa gadiijumaa kanalizaacijaa iestuukjee. Man paslaik kanalizaacija augstaak, naaksies 3 litru burku apakshaa likt.

Maris

resp. apaksheejaa galaa ir trijnieks liekams ar to piltuvi un shlauku? nu johaidii konstrukcija uz goda. ceru, ka spainis dienaa nekondenseejas ?

vai tev jau statistika ir ?

-

a/

Dz_@FKTK.lv (@)

Kondensējas labi ja viena tekilas glāzīte pusgadā. Cits jautājums ir par to, vai iekšā netiek nokrikšņi.

j

cien. publika paldies par padomiem, bet varbuut paturpinam diskusiju !

taatad skurstenis buus kaadi metri 6 gars. un kaa taa truba tiek stiprinaata muura skurstenii? to iekarina no augshas vai kaa?

varbuut galaa (uz jumta) jaaliek ventilators (nu taads, ko griezh dabiskais veejs) kaadi veel praatiigi piemeeri visapkaart ?

pagaidaam neviens meistars veel nav pieteicies, taapeec gatavoju zinaashanu baazi, lai vajadziibas gadiijumaa tiktu galaa pasha speekiem. ceru, rokas itka pareizaa vietaa aug

a/ .

laikam viens mails nav "pieteicies"...

resp. vai tam metaala skurstenim nav jaaliek galaa ventilators (kas no veeja griezhas) lai tomeer palielinaatu vilkmi?

un veel - tas kondensaata savaaceejs? vai ir speciaali agregaati vai to katrs taisa kaa izdomaa?

un kaa stiprina to trubu skurstenii? vai iekar vai no apakshas arii stiprina?

paldies visiem par padomu

a/

Ja apkurei, tad nekādus nevajag ventilatorus. Neesmu redzējis gāzes katliem tādus. Degšanas galaprodukts pats labi atrod izeju.

Kondensata kanals izskatās aptuveni shaadi

skurstenis

>| |

>| |

>| |_______

>| ________katls

>|___|

> || Šite pa galu tek ārā kondensāts kādā traukā.

Man kad lika skursteni, to stiprināja tikai augšā un apakšā. Laida vnk skurstenī iekšā trubu un mauca viņai virsū katru nākamo posmu.

j

Paldies,

cik saprotu tad liikumaa urbj caurumu un pievieno kaadu trubinju un trauku, ne?

tad jau sites jaaliek arii, citaadi kaadas drazas sakritiis vai putni pied... iiis un aizies ciet, ne?

a/

Dz_@FKTK.lv (@)

Līkuma gluži nee, bet vertikālo daļu pagarina zem horizontālās, kas aiziet uz katlu. Pagarinātajā daļā ierīko durtiņas, pa kurām var izvilkt beigtus kaķus, putnus, vardes(ja ir varžu lietus) un zem tā vēl trubiņu, pa kuru iztecēt kondensātam.

Nu šitā tas triviāli izskatās.

> |

> |

> |---------

> |

jaa skaidrs, taa es biju domaajis - ka liek trijnieku un tad "3L burku" apakshaa . ta jau sanaak, ka man vesela shahta jaaceert skurstenii....

ja...

paldies. idejas pienemamas, tagad tikai atrisinaat stiprinaashanas jautaajumu. un veel cik garu gabalu vajag atstaat virs skurstenja malas?

arvids

Dz_@FKTK.lv (@)

Man iekļāvās zem pagrieziena kādos 15cm. Var to visu kompakti uztaisīt, un kondensātu nav jāizvirza apakšējā daļā, bet var pa sānā, tuvu pie dibena uztaisīt trubiņu.

Par augšējo malu īsti nezinu, bet gan jau ka kādi 50cm būtu vēlams, lai nekrīt sniegs iekšā, ja ir ilgs putenis un traki sasnieg.

j

Peec taisniibas to kondensaatu vajadzeetu nodot kjiimiski agresiivu vielu utilizeeshanai, jo vish sanaak diezgan paskaabs un laikam skaitiijaas arii pie kancerogeeniem

Jans

nu neiesim jau mees to drazu dzert kaa tie dzeki Preiljos

P. S. Bet tad jau virtuvee gaisss ari kancerogeens, jo no gaazes jau nekas cits nepaliek paari kaa tkai kondensaats

Tai kondensaataa parasti arii visaadas darvas savaacas, ja nepilniiga sadegshana, tas gan koksnes produktiem vareetu buut stipri izteiktaak

Jans

Jaunākais forumā