RE: ir te kaads apkures speciaalists? --> kamiini
Tev kamiinu sanaak celt turpat kur bija kraasns? Ja ne, tad jaadomaa par pamatu (betona leejums ar stiegraam, sienaa papildus sijas mozh jaaliek pa diognaali starp nesoshajaam sienaam, ja stuurii un taa.
Par cauruma kalshanu - nu nezinu. kamiinam cits princips. Neesmu dzilji peetiijis kraasnis, bet shkjiet, ka pirms ieiet skurstenii, duumi veic celju caur daudzajaam ejinjaam, sauktaam par cukaam laikam. Tas noziimee, ka tev kraasns reaali ir jaajauc nost un jaabuuvee kamiins peec kamiina principiem.
Izbuuveejot muti saistiibaa ar istabas kubatuuru, kaapsli, utml. Ir variants, ka kamiinu apvieno ar kraasni (muuriiti piemeeram). Ja tu vienkaarshi izkalsi caurumu tev, iespeejams buus pilna istaba ar duumiem: ))) Un Tas vispaar atkariigs no taa kaa taa kraasns buuveeta. Var jau uzmaniigi pajaukt nost, nostiprinaat to pasaakumu ar kaadu kvadraatveida dzelzi un pakurinaat. ja nesanaaks, vareesi turpinaat jaukt nost: )
A par cenu - kamiins ir exkluziivs, taapee arii maxaa: )
Ja ir visi nepiecieshamie materiaali sagaadaati, tad tiiri darbam divataa aiziet 3 dienas straadaajot divataa, trijiem laikam iisti tur nav ko dariit ierobezhotaas vietas deelj. Nekaada iipashaa maaxla kjiegjeljus viena uz otra kraameet jau nav, taa ka nost aizspriedumus, iedomas un bailes un uz priekshu: )
Vieniigi jauzmanaas ar to. . nuu. . variantu par staavu zemaak: )))
Jaapieveersh uzmaniiba pamatam tb. Ja paskatamies kaa buuvee skursteni starp staaviem, tad redzam, ka tur iet kjiegjelju izvirziijums uz aaru, liidz pie griestiem paliek plataaks (man ir kaadi 4 pakaapieni pa ~7cm uz aaru vairaak katrs. Un uz taam liek sijas vai paarsedzi vai tml. Manaa hrushkjovkaa dazhi klauni apcirtushi kaapni - vinji riskee dabuut sev paneli uz galvas: ))) Nu manaa dziivoklii viss ir normaali un staavu zemaak arii. Vot ja staavu zemaak tas pasaakums buutu izchakareets, tad buutu jaadomaa kaa papildus nostiprinaat griidu, ar sliedeem un taa. Man paveicaas, ka apakshaa iet dzelsbetona paarsegums - atcirtu deeljus ar kaltu un izbriiniijos: ) Sametu dzelzhus, armatuuru tipa, ieleeju betonu liidz griidas liimenim un viss rullee.
PiepZz, gribeej kaukad webaa izvietot infu par savu pasaakumu, bildes tjipa step by step ir, bet nu slinks esmu un gatavs iisti arii nav - plaaxne kamiinpriekshaa jau otro gadu nav, koka plauktu vajag arii un resti kaukaadu.
Biju domaajis par interesantu lietu - shamota kirbuljus zaagjeet ar flexi. .
es cirtu ar cirtni, dazhus sachakareeju, bet nu izmantoju visus protams.
Flexis - baigie puteklji, bet nu tagad laikam gan smuki zaagjeetu (ja veel aaraa iespeejams ta super). Za to salaiduma vietas neredzamaas arii cieshi blakaam un taa. Parastajiem kjiegjeljiem gan nechakareetos vienalga.