Kādi nodokļi jāmaksā pārdodot īpašumu?

Kā tur ir kad ir jāmaksā tie 25% (ienākuma nodoklis) no īpašuma pārdošanā iegūtās naudas?

Un uz kā pamata reāli notiek samaksa par pārdodamo īpašumu, ja pārdošanas līgumā pēc pirceja lūguma tiek samazināta pirkuma summa, lai pircejam nebutu jamaksā tik liels nodoklis 2% valstij?

O, sitas arii mani interese!

K.

- Ja ipasums pieder vairak ka gadu, tad IIN 25% nav jamaksa.

- Ja ipasums pieder mazak ka gadu, tad IIN 25% jamaksa no starpibas starp cenu par kadu ipasums tika iegadats un par kadu tika pardots.

- Visi darijumi ar nekustamo ipasumu ir jadeklare VID (tur bija kaut kadi limiti, sakot no kadam summam, bet summas bija tik niecigas, ka jadeklare ir praktiski jebkurs darijums, ja ta nav sunu budas pardosana).

- Noradot pirkuma liguma mazaku summu pardevejs (un ari pircejs) paklauj sevi dazada veida riskiem, ja darijuma kada no pusem izradas negodpratiga vai, ja darijums nenorit ka planots (uzrodas tresas puses prasibas utml).

- Sanemot konta atskirigu summu no pardosanas summas pardevejs riske pieverst sev dazadu valsts iestazu uzmanibu. Ja si starpiba ir neliela, tad, protams, neviens neliksies ne zinis, bet ja starpiba ir simtos tukstosu, tad manuprat tas nav isti pratigi darits.

Vajag taisīt kā dāvinājumu!

Pircejam, protams, ideali, bet ka tu iztelojies samaksashanu pardevejam? Jeb naudu vinam nevajaga? ;)

PS. un valsts nodeva lielaka pie davinajuma (3%, ja nemaldos).

Aha, aha. Uz dāvinājuma parasti večiņas kārtīgi čakarē.

Dāvinājumā nevar būt nekādas atrunas par naudu, pretējā gadījumā, tas nav dāvinājuma līgums. Ja nav runāts par naudu - tad pircējs var pilnīgi mierīgi pateikt Tev paldies par īpašumu. Protams, dāvinājums paredz iespēju dāvināto mantu no apdāvinātā atņemt, bet pie nosacījuma - ja apdāvinātais to mantu nav pārdevis trešai personai.

Variantā ar dāvinājumu ir pircējam vienlaicīgi jāizraksta vekselis uz pārdevēja vārda.

Vēl kā variants: pirkuma pārdevuma līgumā iekļaut "mēbeļu" cenu - t. i.

īpašumu pērk par kadastra vērtību, bet pārējā nauda tiek maksāta par mēbelēm.

A ja tā ir zeme ?

Diez vai kaac ticees ka taa zaale kas tur aug ir vairakas reizes daargaaka par pashu zemi.

A kā būtu ar izrakteņiem jebšu tie iekļaujas zemes cenā ?

Nu zeltam un dimantiem diez vai kāc noticēs bet teiksim kūdra, granc vai ipaši pazemes avoti ar superveseligu uudeni dereetu.

Teiksim tai vieta zemei vertība ir maza bet tam izraktenim kas tur ir ir papildus vērtība. Vai to var uzrādīt kā atsevišķu pārdošanas objektu?

Var ierakstīt līgumā, ka zemes gabals tiek pārdots ar būvmaterieāliem kas uz tā atrodas un kas pieņemti pirms pirkuma līguma parakstīšanas.

ka tur bij ar tiem izrakteniem? kada suna pec, ja es sava zeme uztaisu dzilurbumu virs cikturtiem metriem...

aa, nee, tas bij dabas resursu nodoklis, kas jamaksa. neko, paldies, es te pati ar sevi ) m.

Pielauju, ka, lai noraadiitu izraktenus un tam kaads ticeetu, vajag kaadu dokumentu no geologiem (laikam pasi).

un, Maara, paraadi man luudzu kaadu, kas sho nodokli maksaa... visi urbumi (arii no jauna ieriikotie) oficiaali ir tikai 6 vai mazaak metru dzilji...

andris

zinu. man to viens tads Andris no Marupes pastastija ;))

maara

Betnu tas jau ir tas pac kas uzrakstiit ka zemes gabals tiek pardots kopa ar

Ferrari kas uz ta noparkoc

Vai teiksim ar to briljanta gabalinu kas uz ta uzlikc (kaa nekaa autinam ir teh pase briljantiem cik zinu nav.

Var taisiit kombinaaciju ar 2 liigumiem un cash.

briljantiem ir sertifikati.

maara

> jadeklare ir praktiski jebkurs darijums,

> ja ta nav sunu budas pardosana).

Kur ta shitas ir noteikts un vai to vispar cilveki dara.

Cik atceros tad peerkot dziivokli neko taadu nedariiju.

dara gan, iipashi tad, kad no VID'a atsuuta pazinojumu, ka vinji domaa par tevis sodiishanu un luudz sniegt paskaidrojumu kaapeec to neesi izdariijis (personiigaa pieredze, btw, bet nu beigaas viss beidzaas ok).

Kovacs

Jadeklarejas ir pardevejam ne pircejam.

Jaunākais forumā