Miiljsh ieteikums: gaazi nesleegt klaat pasham, elektriibu uzticeet speciaalistam, kraasns piesleegshanu uzticeet skurstenjslaukjim vai kam tamliidziigam, ja vien pats neesi speciaalists. Paaraak daudz par to pakalpojumu nepleesh.
M.
A ja cilvēkam interesē pašam to visu sataisīt?
Var jau, bet man ir sameeraa liela paranoja pret biistamaam lietaam, kuras es labpraat uzticu speciaalistam, protams taadam, uz kuru var paljauties.
Un kur buutu taa robezha, ko atstaat "speciaalistam" un ko nee?
Lampinjas itkaa ar elektrikjim jaamaina, vakarinjas jaataisa pavaaram, utt?
KPL, neveelas kljuut par videeji statistisko EU iedziivotaaju kas maak tikai dirneet pie tv.
Lampinja ir absurds piemeers, ja mees taadaa liimenii runaajam tad es varu likt pretii domu, ka aklo zarnu vajadziibas gadiijumaa pats sev aaraa negrieziishu (pie nosaciijuma, ka ir pieejams aarsts). Es arii daudz ko daru pats, tomeer ugunsdroshiibai ir liela noziime. Ja cilveeks tieshaam var savaakt labu skaidrojumu kaa to darbu paveikt (un atceramies, ka valoda nebuut nav viennoziimiiga un daudzas lietas var interpreteet dazjaadi (lai arii tuvu)), un darbs patieshaam tiek pareizi paveikts, tad uz priekshu.
M.
Peern kraasnij izdegusho shiibera veigabalu nomainiiju muureejot ar celtnieciibas veikalaa peerkamajiem maaliem peleekaa kraasaa.
Par pasaakuma ilgtspeeju nevaru paarliecinaaties, par cik kraasns shogad tika nahrenizeeta par labu kamiinam ar siltaa gaisa dzenaataaju.
Bet shkjiet arii kamiina liceeji niekojas ar maaliem.
Liels paldies par atsauciibu, bet es tomeer luudzu padomu pilniigi konkreetaa jautaajumaa, nevis spriedeleejumus par teemu "vai tu zobus pats sev labo?"
Nopirku nupat taadu shamota maisiijumu, ko lieto kraasnju muureeshanai, pievienoshanai pie skurstenja buus arii iistais.
Paliek jautaajums - kaa pareizi pievienot trubu pie kraasns? varbuut varat pateikt, kur internetaa pamekleet?
Z.
Tak neviens nezin kaadas konstrukcijas truba un piesleegvieta.
visdriizaak ka vienk jaauzsprauzh i viss, sliktaakaa gadiijumaa k-rautaa nopeerc karstumizturiigo silikonu, kas tieshi taadaam lietaam domaats.
--
KPL
Meklē krievu I-netā, piem., caur www.ya.ru, tur daudz visakā laba var uziet.
Iekš LV šaubos ka ko tādu atradīsi.
es parasti njemu smalko kraashnju maalu (dabuujams vecajaas padauzaas, ja nu kas), sajaucu kaa nu vajadziigs ar smiltinju.
pievienoshana - pamataa jau jaaskataas, lai strauji nemainaas platums, lai lieki liikumi nav. ja skurstenii liels caurums, piemuureejam ciet ar kjiegjeljgabaliem, nofikseejam trubu un smuki-vienmeeriigi visu ar maaliem.
maliem ruupiigi skataamies rakstiitaas proporcijas, kljuudas ar smilshu un uudens daudzumu var radiit pamatiigas plaisas. ljaujam tam visam savaa nodabaa pazhuut vairaakas dienas - ja driiz meegjinaas kurinaat, arii pareizs maisijums var saplaisaat.
es ceru, ka truba pirkta sameeraa preciizi kraasns izvadam, tur tad nevajag neko, otraa galaa tatad maalinji.
ir teoreetiski taads silikona smaakjis duumvadu savienojumiem, bet man vinjsh sakalta & nospraaga nost no trubaam ar visu kraasu, kur nu taada bija - un jeegas arii nekaadas. nafig shitos 
kaa noprotu, tad ir tikai viens liikums - tad tas turees ok. ja baigi garaas trubas, veelami tomeer stiprinaajumi, lai kaadaa briidii pasaakums nesagaazhas.
vismaz pagaidaam mani muureejumi turaas tikai ar dazhaam nelielaam plaisinjaam