elektrikja darbs

Sakiet, kaadi tagad skaitaas aptuvenie izcenojumi elektrikjiem jaunas maajas buuvnieciibaa - tipa savilkt vadus, shur tur safreezeet sienaas (aeroc vai tml), veelaak visu savienot, salikt kaarbas, rozetes utml?

PiepZz

man ar tas interesee, pirtinjai 5x6m, 2 staviiga.

kabelis ievilks tik iekshaa no aara sadales kastes vairaak nekas nav veel dariic

banditos

Bija 1 elektrikju firma, kas savus izcenojumus daliija izstaadee Maaja, skjiet arii webaa bija izlikti.

Tikai neatceros kaa to kantori sauca...

Janis

Man viena tante elektrikje teica, ka darbs esot tipa 5Ls par punktu (rozete, lampa, etc), bet nu es pats savilku. Vadi gan daargi palikushi. Kanalu greizeejs Ramirentaa 10Ls uz sestdienu, sveetdienu, pa 2 dienaam pusliidz visu savilku bez paliigiem...

MartinsK

Nja, faktiski labak pasham dariit. Draugs iegraabas elektriki, kuram beigas bija jarada, kas un kaa jadara Vadu kanalus diognaali pa sienam safrezejiis bija

K.

Bet taa tak uz vadiem var ietaupiit.

Principaa ja pectam negrasaas visu sienu sacaurumot at bizhu pakaramajiem aakjishiem ir pilnigi vienalga kaa taa elektriba lidz vajadzigam punktam nonaak.

Nu un ja ievajagaas kaut ko paurbinaat tad ej nu uzmini kur tie vadi ir........

kas ir, vecais meerfijs sen nav ticis piemineets? ;>

Tiesh taa, pats savaa uukjii kabeljus liku stingri gar liimenjraadi, un visu siiki smalki sabildeeju, lai veelaak var saprast kur urbt, kur nee.

Tas gan netrauceeja vienalga ieurbt: D

Nekadjau nezini kur kauko sagribeesies uzkarinaat.

Taisniiba jau ir, tos vadus jau var vilkt kur un kaa vien grib, un katram lektrikjim jau ir savs izstraadaats variants. Ir arii cilveeki, kas uz katru rozeti atsevishkji velk vadu no sadales

MartinsK

> Bet taa tak uz vadiem var ietaupiit.

Tа ietaupot pēc tam var dаrgi nаkties maksаt visu pаrtaisot.

Nu, nez, man tomer skiet, ka, ja es maksaju naudu, tad darbam jabut labi padaritam

K.

Droshvien savelkot vadus pa ekonomiskako celju un pa ietaupito naudu noperkot vadu detektoru rezultaats ir ekonomiski izdeviigaaks nekaa vadi taisna lenkji un tapat paarurbts vads, jo ne jau vienmer pirms mazas naglinjas iedzishanas sienaa iesi skatiities bilzhu albumu ar elektroinstalaacijas izvietojumu.

Un jo preciizaaks buus tavs elektroinstalaacijas plaans jo ar lielaaku paarlieciibu dziisi naglas sienaa domaajot ka vads ir veselu centimetru taalaak. n tikai pec dzirksteljoshanas noskaidrosies ka merijumi veikti no zienas bez regjipsha apdares.

cilveki kas kadu laiku njemas ar instalaacijaam peec dziivoklja izpeetes pusstundas laikaa var pateikt kaa normaalaa gadiijumaa kabelji ir vilkti, kur savienoti utt... bet taupiibas rezjiima gadiijumaa nemaz negribu saakt staastiit kaadas probleemas meedz buut...

agriss

Ja paskatās, jebkurš mēģinājums ieekonomēt (ne tikai celtniecībā) uz sīkumiem pēc tam izvēršas papildus izdevumos. Un ar tādām lietām ikviens no mums ir saskāries, bet nezkāpēc daļa no mums turpina tādā veidā kāpt uz grābekļa.

Nu saspamojushi ) kiss. id uzreiz neraadaas webiskajaa :>

Zvaniiju uz kantori " leeti" - 7..8 ls pa punktu, dziit sienaa vadu - 3ls metraa, bet ar visu aiztaisiishanu. Vinju politika - 2saavu maaja uz 200kvm - buus 700..800ls

Par taam metodeem ir taa, viss atkariigs no klienta veelmeem un saprashanas. Man jau pareizaak liekas taisiit uz katru istabu savu droshinaataaju, gaisma aptuveni divaas daljaas uz staavu, vai katru staavu uz savu, ja nav paaraak liela maaja.

Vilkshana - citi velk pa griidu un ta lej iekshaa (ej un saremontee peec tam) vai arii pa sienaam (man patiik labaak). citi katru zarnu liek veel plastmasas caurulee, manupraat bez taa var iztikt. Vadus taisnaa lenkjii, no griestiem kaadus 30cm, ja vajag, tad var kaarbu ielikt - uz otru istabu, uz gaismas sleedzi, rozeteem citaa istabas pusee. Varam tagad cenas gan paceelushaas bargi (x3 laikam?), uz visu kopaa jau juutams cipars kabeljiem.

Vienk man haltuuru piedaavaa, nevar saprast njemties vai nee, nepatiik man taa sienaas grieshana - zem rigipsa un ta savienot labaak patiik :> Sen nekas nau dariits, taapeec inceeja, cik aptuveni tagad maksaa taadas lietas.

PpZz (ex 220, te pat dziivoklja listee vairaakus klientus apkalpojis, kaadreiz njeemis ~5ls pa punktu, vadus neskaitiiju, bet arii izvariijos no " vadiem betonaa". Pa tiem taapat neviens iipashi negribeeja maksaat 2ls/m, kas kaadreiz bija takse par taadu shanci, a 50 sant/m pa parasto jau var arii nenjemt, ja nav nekaads lielais chakars ar to vilkshanu, pa lielaakas kastes vienoshanu kaukaadus 20..30.

Atkariigs jau arii cik biezhi tur jaabrauc. Viena lieta ir braukt 1x salikt vadus, tad samonteet un likt rozetes, cita lieta, ja jaabrauc desmit reizes deelj kaukaadiem siikumiem un kjimereeshanaas. Nav jau jeegas braukt kaut kaadai veljasmashiinai rozeti uzlikt, ja tas pasaakums finaalaa knapi pa nulleem nosegs benziina un laika izmaksas.

Taas cenas darbs+materiaali?

Visi jau grib dziivot, pelniit...

2 stāvu māja 200m2, nu ar rezervi elektriibas materiaali

1) 150m 3x2,5 vads 80Ls

2) 250m 3x1,5 vads 80Ls

3) Izolenta 2. gb 2,50Ls

4) Skavas 8-12 3. kastītes 5Ls

5) Savilces 1 paka 1Ls

6) Kārbiņas zemapmetuma ~100 18Ls

7) kanālu griezēja īre 2 dienas 10Ls

8) Sadales skapis 35Ls

9) Drošinātāji 15gb. 30Ls ______________________________

Nu kaut vai kopā ~300Ls materiāli.

2 dienās izvilksi, tīri par darbu 300-400Ls, manuprāt normāla varka.

A kanālus aerocaa sadzīt nav nemaz tik grūti....

MartisnK

kad man paziistams dzjeks vilka elektriibu, vinsh arii pusi dziivoklja savilka ar visu freezeeshanu 1,5 dienaa, bet es biju gatavs maxaat par to iiso laiku vairaak, jo bez tik plasha instrumentu klaasta, kaads bija vinjam es domaaju, ka aatraak pa 3 dienaam to neizdariit... uz aci paskaitiiju kopaa instrumentus ko vinsh izmantoja- kaadi 2000Ls sanaaca- freeze, freezes puteklju suuceejs, lielaa perforatorurbjmashiina, mazaa perforatorurbjmashiina, visa veida urbji, atsiteeji, kaarbu urbji, kabelja galu mizotaaji (kaut kaadi advanceeti- agraak nebiju taadus redzeejis), divu veidu trepes, lukturiishi vakara stundaam, mineraaliishi 2gab..... utt

agriss ar elektriibu saistiits bet neko nemaak dariit

Jaunākais forumā