Materiaalus pirku ieksh Depo un K-rautas.
Depo bez maksas var uztaisiit atlaizhu karti, kas atseviskaam mantaam dod labas atlaides.
aha. ari intereseejos, kur meklet mebeles...
parastais mebeljveikalu diivanu sortiments - ar skavotaaju pie skaidenes piesists meebeljaudums man izraisa tikai vienu asociaciju - apbedishanas birojs un neko vairaak.... 
ja grib ko pasuutiit - tad priekshapmaksa, meenesi gaidi, ja pec menesha rezultats nepatiik - priekshapmaksu zaudee. (skaidrs skaidrs, mums jau klientu dafigaa rindaa staav, ko nu tur.
nepatiik standartligums - ej patszinikur)
chiekurs vispar ir forshs, un tas veikals uz daugavgrivas ari, bet kaut ka man vinju dizains ne visai....
par galdiem runajot - ja dabuu pienjemamu galdavirsu, tad furnituras veikalos 4 kaajas un galds gatavs.
par skapjiem.... taa jau man liekas, ka jysk "vienreizlietojamie" laminata skapji ir ok.
protams stila tur nav nekaada. bet nedaargi.
vai kads nevar ieteikt kur var nedargu kurpju skapiiti iepirkt, ar divaam durviim? kaut kaa 60 latus maksaat lauzh par laminaatu....
V.
Mīkstās mēbeles meklējot iesaku Vilgots:
www.zl.lv/portal/view.php?id=2...
Gardēžiem var būt par prastu, bet ierindas pircējam apmēram tas pats, kas citur (lietuviešu, zviedru ražoti), bet nedaudz lētāk.
Nemīkstās toreiz neinteresēja tāpēc nezinu - nekomentēšu.
Mēbeļu namā arī visa kā ir un vienuviet.
Reku no ritdienas bus valja Elkor plaza kur pec reklamas viss otrais staavs buus tikai meebeles.
Varbut ka tur ar kauko vares atrast.
Par remontlietaam, mandomaat, visur sortiments un cenas ir liidziigas.
Bet lai atrastu vispiemeerotaakaas tapetes, fliizes un tamliidziigas lietas, taapat naaksies apbraukaat daudzus veikalus.
Man patiik Kruuzaa, vinjiem ir atlaizju karte par pieciiti, kas dod 10% atlaidi visam.
No veikaliem, papildus ieprieksmineetajiem vari ieskatiities Skabaardii Chaka ielaa. Miikstaas meebeles var paskatiities RMS Ghjertruudes ielaa (kaut gan metaala skavas arii vinji lieto
).
Liels meebelju veikals ir Vanesa, Vagonu 23. Tur gan vairaak polji, bet, ja prasiibas nav mega augstas, varbuut kaut ko var atrast.
Vineta
Es kaa no nozares ... 
Nu nemeedz buut triis lietas reizee: kvalitaate, dizains un pa leeto.
Pa leeto vislabaak kaut kaadus dempingotaajus - baltkrievu meebeles, veel kaut kas, bet jaameklee vai tas YUSK, kur tieshaam ir pa leeto, bet ja atver atvilktnei, tad saproti ka viss ir preskartons, vadotnes, kuras nesliid u. t. t. Principaa jaagaida zviedru briinums - IKEA.
Kaut kaa taa,
Saules Ieleja
es tiko meegjinaaju viesistabu nokomplektet ar meebeleem- un tad dienas 3-4 pavadiiju tikai mekleejot gan Rīgā, gan arii Liepājā to ko veelos... un daljaa gadiijumu tika nopirktas tieshi polju meebeles- kvalitaate videeja, bet vismaz kraasu un veida izveele bija agriss
o. no nozares
pastaasti vai vel eksistee tads kantoris kaa VaruLat (granita ielaa), kas taisiija smukus koka plauktinjus un dzina uz arzemeem. dazhus partiju paarpalikumus es pirms n gadiem iepirku un esmu apmierinaats, pat ljoti.
par jusk - NAV leeti. tur jau taa lieta ka prieksh taa preskartona nav leeti. tagad gan vinji ir izpardoshanu uztaisijushi - bet.... nav isti tas ko gribetos. ne tie izmeeri.
V.
ps no juska panjemu kadreiz 2 kumodites preskartona: vienu pa ls10, otru tadu pashu, bet citreiz, pa 13ls. i ljoti labi. nu bet pa 30latiem toch man liekas nav veerts......
Taadus jautaajumus labaak Zaljaam Lapaam. 
Bet YUSK man liekas visu arii nopeerk skandinaavu izpaardoshanaas kur visu uz svaru un skaitu tirgo. Un te tad paardod - ja iedomaajas cik maksaa transports no skandinaaviem, telpu iire lielaakajaos TC, tad tomeer jaasauc par leetu.
man jau viens meebelju ekspeditors teica ka biezji vien Jysk meebeles vinsh ved no kaut kaadas vieteejaas razjotnes pa taisno pirceejam... un taa uzliime ''skandinaavu meebele'' ir printeeta tepat Latvijaa ar no skandinaavijas atvestu printeri...
agriss pasham ir apavu skapiitis un beernam mantu skapis no jysk
Bet vai Tu zini ka IKEA razho ljoti daudz ko Latvijaa....... ir ja nekljuudos paaris ruupniicas kas masveidaa pljekaa tikai vinjiem......
Nu gerkneaa kaadreiz bija meebeles no vaacijas, kuras razotaaji atpazina (iepakojums, montaazas instrukcijas) kaa no Latvijas, iedomaajies kaada ir gala cena ja vinjas aizpuush eksportaa uz vaaciju tur pamarinee pa noliktavaam un tad atvelk atpakalj.......
> Bet vai Tu zini ka IKEA razho ljoti daudz ko Latvijaa
Un ko gan tas dod gala pirceejam?
"Pljekaa" gan tagad vairaak Lietuvaa un Baltkrievijaa, bet tas ir bizness kur produkciju krauj vagonos un suuta uz IKEA. Neviens nevienam no malas neko nepaardos un nav jau ko paardot, tos izzaagjeetos, saurbtos deeljus?
Bet pienjemu ka arii Meebelju Namaa leetaas meebeles zudiis, jo iires maksas iet uz augshu, pirceeji rindaa nestaav, u. t. t.
Taa nu ir ar to razhoshanu/vairumtirdznieciibu /mazumtirdznieciibu.
1000/100/10 skruuves kastee/maisaa/maisinjaa attieciigiem pirceejiem arii maksaa vienu un to pashu.
nesaki gan, ka tikai izzageti saurbti deelji....
gan jau ka ir jau sakomplekteeti un sapakoti ar.
V.
-veljoprojam mekleju noraades uz labajaam vietam kur tirgo uz arzemem sutamo prechu parpalikumus-
AFAIK lielo tirgotaju politika, tadu, ka IKEA, nepielauj nekadu produkcijas tirgosanu pa tieso no razotaja puses.
T. i. tu izteresi daudz energijas un benzina, meginot pa tieso pieklut pie kada razotaja. Nezinu vai tam ir kada racionala atdeve, ja lieta, ko tu velies pirkt nemaksaa tuukstosus, jo veikalos tomer izvele ir krietni lielaka, lai ari cenas augstakas.
Parasti shitam rupnicam ir stingri ligumi kas neljauj razhotas preces tirgoshanu pa kreisi, pat ne brakjus.
Tapat neredzesi LV shutos brandu drebju gabalus, jo 100% aiziet prom no LV.
var jau buut, var jau buut, ka laiki mainaas un vairs jurmalaa kautkurtur istajaa vietinjaa nevar dabuut polartek jakas, un ka pa kaktu bodiiteem vairs netirgo smuki politileenaa sapakotas izjauktas meebeliites kaa agraak.
V.