no teorijas- apkures laikaa gaaze tiek pateereeta apmeram 2-3x mazaak taapeec varbuut iesleedzoties uudens sildiishanai nepietiek vai nu gaaze vai arii vilkmes-velkmes temperatuura uzkaapj pa lielu, jo vai nu nav pietiekosha gaisa piepluude, ja mazaa telpaa vai arii skurstenis ciet...
nu kaut kaa taa iesaakumaa..
tas katls vispaar ir no jauna uzstaadiits vai arii darbojaas darbojaas liidz kaut kas saaka gljuchiit???
agriss
dzivoklis tika nopirkts ar visu katlu (katls nav jauns, nedaudz gljuchiija shad tad, bet tagad gljux ir visu laiku).
te gudriniekiem bij hipoteze, ka kaut kads vaarsts nestradaa kaa vajag, jo karstaa udens vietaa shauj cauri to pashu auksto. vilkme ir pietiekosha, gaze ari ir pietiekosha.
respektivi, vajag cilveku, kas atnak un salabo.
V.
Ja atradiisi meistaru, pastaasti man ar, luudzu.
Vineta, joprojaam bez _sakariigas_ katla apkopes.
kas tad Tev skaitaas sakariigs? protams, izejot no katla mana meistara pieejas - pirmos astonjus gadus Viessemanam neko nevajag dariit, arii vinjsh nav nekaads sakariigs, bet, ja vajag, varu privaati nosuutiit nummuru (ja veel neesmu devis).
andris, ar Viesemann laikam jau bez apkopes...
Udens caurteces kontuura aizkaljkjojusies. Jaaatkaljkjo caurteces sisteema un viss buus OK. Siltajam viena caurteces sisteema, uudenim cita. Un viss.
Man kaadreiz bija liidziiga probleema. 5 gadus lietoju Junker uudens sildiitaaju un nekaadas probleemas. Nomainiiju pret komplekso (apkure+uudens) un peec 3 gadiem paraadiijaas liidziigs joks. Atbrauca vecis no servisa un izskaloja sisteemu (20Ls).
Zinu cilveekus, kam ir tieshi taads pats katls jau 7 gadu un nekas, darbojas bez probleemaam. Ne reizi nekas nav dariits. Var gadiities, ka tas ir atkariigs no uudens, no katla no caurteces uudens daudzuma, u. t. t.
Dainis
Krusts Uldis (RBLV/TT-Rg) (@)
Visdrīzāk ir aizaudzis karstaa uudens uzsildiishanas plaakshnju siltummainis. Tiek paarkarseets shis siltummainis, siltums netiek nonjemts un nostraadaa paarkarshanas sensors. Vajadzeetu izsaukt meistaru lai izskalo. Ja ir aizaudzis tik pamatigi, ka nevar izskalot, diemzhel bus jaamaina siltummainis.
Ieteiktu veersties pie servisa firmaam:
Juneka Serviss – 7285828,
Arkost – 7375062
Apkure EV – 7554113
BRGDS,
U+
Krusts Uldis (RBLV/TT-Rg) (@)
Tieshaam esmu paarsteigts, ka cilveeks, kas it kaa straadaa ar siltumtehniku saistiitaa jomaa - Riigas Siltumaa atljaujas rakstiit shaadas muljkjiibas - ka Viessmann katliem nekaadas apkopes nav nepiecieshamas 8 gadus! Jebkuram katlam, liidziigi kaa automobiilim, ik peec laika ir nepiecieshama apkope. Iesaku piezvaniit uz Viessmann paarstaavnieciibu un uzprasiit. Vinjiem pat otrais garantijas gads ir speeka tikai tad, ja ir nosleegts apkopes liigums. Kaadeelj shaadi maldinaat cilveekus?
Ar cienju,
U+
nu re, arii roberts bosshs atdziivojaas. ja lasiiji veeriigi, tad es paudu nevis savu, bet gan meistara viedokli, turklat tas tika izteikts par saakotneeji noreguleetu katlu. un es nebuut neteicu, ka katlam nevajag apkopi - es paudu sava meistara, kas man sniedz pakalpojumu, viedokli, kas izstraadaajies, gadu gaitaa apkopojot konkreetaas firmas razjojumus - apskatiit ir nepiecieshams, bet 90% gadiijumu pirmo astonju gadu laikaa nekaada specifiskaa apkope nav nepiecieshama.
no mana viedoklja par apkopi - esmu skalojis siltummaini, pats zinu kaapeec tas bija jaadara (taa sanaaca) un pats arii izskaloju. a izsuukt katlu ar puteklju suuceeju & saprast, ir par lielu liesma vai nee es arii pats varu. var, protams, arii maksaat 50 ls par apkopi gadaa par shiim darbiibaam. aa, un veel - es runaaju par apkures katliem, nevis Junkeru Portugaales kvalitaates izpildiijumaa.
andris, nemiil roberta bosha kompaaniju (pashi ziniet, kaapeec).