Bezvadu internets

Zuminaati!

Ir dzirdeetas baumas, ka vieniigie, kas piedaavaa bezvadu internetu dziivoklii Riigaa ir Lattelekom. Vai tas tieshaam atbilst patiesiibai, vai varbuut tomeer var arii izmantot citu pakalpojumus?

Prusaks

Tas ir VTT zinju agentura (viena tante teica) Pilniigi bezvadu risinaajumu piedaavaa Triatel www.triatel.lv/lat/triatel/ser... vai IZZI

www.izzi.lv/page.php?id76 (tas pac isteniibaa) Pareejiem tikai atshkiras attalums lidz punktam kur jau saakas vadu internets ;) Var jau arii pasham uztaisiit Wi-Fi Ad-Hoc tiiklu no kaiminja vai tml..

Vitalijs

Par bezvadu internetu vinjsh kljuust jau tavaa dziivoklii, kad apollo draatij uzliek bezdraats ruuteri.

Tas cik man zinaams.

agrisp

Pie jebkaada interneta pieslēguma uzliekot vada galā bezvadu rūteri (wireless router) vari dabūt bezvadu internetu dzīvokļa (un vairāk robežās). Kastīte maksā 40-50 Ls + jāpērk attiecīgie pričendāļi laptopam (bezvadu tīkla karte) vai desktopam. + protams jāmaksā par internetu

-- rem

Ja Tev dziivoklii ir interneta vads, tad galaa pieliekam (Piemeeram:" D-Link" Wireless Access Point 54Mbps 802.11g DWL-G700AP), piekonfigureejam kompi kuram ir Wireless network card un viss notiek. Ja veelme lietot vairaak par vienu kompi tad jaapeerk mazliet daargaaka iekaarta, kas saucas Wireless router. Taa mazliet jaapiekonfiguree un arii viss notiek.

Es jau gadus 5 lietoju wifi maajaas un esmu sajuusmaa, nekaadi vadi nekaadas piesaistes pie konkreetas vietas. Vasaraa var zem jaanjogu kruuma seedeet un seerfot nettaa (IBM thinkpad T41).

Dainis

P. S. Prieciigus Sveetkus!!!

ja taa ir daudzdziivoklju maaja tad tev kaa naak pa durviim iekshaa tiikla kabels no jebkura interneta pakalpojuma sniedzeeja baksti iekshaa

Wireless access pointaa vai Wireles routerii peec vajadziibas, tikai ir vines siikums vinjam nepiecieshama ir elektriiba un kaa likums daudzdziivoklju maajaas durvju tuvumaa nav ieprojekteeta neviena rozete.

Ja tevi tas interesee saistiibaa ar privaatmaaju kaa ieguut internetu bez vadu vilkshanas tad jaaskataas kaadi pakalpojumu sniedzeeji ir tuvumaa, tad jau tur ir mazliet savaadaak..... bet arii peec antenas uzreiz var kabeli Wireless routerii iebakstiit vai accespointaa un viss notiek, pienaak internets bez vadiem un taalaak ar padodas bez vadiem pa maaju....

------------

Rukicc

Sakot čista latviski - nafig Tev tas vajadzīgs?

Ievelc normālu kabelīti gar grīdīsti un baudi ātrumu, kādu bezvadnieks nepiedāvās tuvākos 5 gadus!

kurš reāls provaideris piedāvā mājas lietotājam tādu internetu, kuram nepietiktu ar bezvadu linku???

--

KPL, priecājas par iespēju pārvietoties ar visu laptopu pa dzīvokli

> kurs reals provaideris piedava majas lietotajam tadu

> internetu, kuram nepietiktu ar bezvadu linku???

es

-- rower

Uhh, shoreiz nu gan saskreeja daudz pilnveertiigas informaacijas no daudziem listeniekiem, milzoniigs paldies par to.

Par to, kaadeelh man vajag bezvadu i-netu - negribaas man labi izremonteetaa dziivoklii neko mainiit, ir labi kaa ir. Vieniigi vieta, kur ievilkts kabelis, ir transformaacijas staavoklii no kabineta par beernistabu Tad nu mekleeju kaadu citu risinaajumu, liidz shim esmu izticis bez interneta maajaas, bet tagad noteikti vajadzees.

Par tehniskajiem risinaajumiem: taa kaa nav paarlieciibas, ka uztureeshos shajaa dziivoklii ilgaak par 3 gadiem, domaaju, ka rooteri nav jeegas likt. Bez tam ir situaacijas, kuraas i-netu vajag arii aarpus maajas, briivaa telpaa. Salasiijos par gruutiibaam, kaadas rodas katraa vietaa pielaagojoties vieteejam WLANam, tad nu pienjeemu leemumu, ka peec kaada briizha saakhshu izmantot www.triatel.lv pakalpojumus.

Prusaks

Tu gribi teikt ka 32Ls/meenesii (triatel) ir izdeviigaak nekaa 10Ls meenesii par parasto vadu internetu + bezvadu interneta aprikojumu dzivoklim?

Tu gadienaa nelieto Fitline produktus?

Viss ir atkariigs no taa, ko mees saprotam ar vaardu "izdeviigaak". Ja saprotam tikai naudu (izskataas, ka tu tieshi taa arii to uztver), tad, protams, triatels nav izdeviigaakais. Ja ar vaardu "izdeviigaak" saprot pielietojuma iespeejas ne tikai maajaas, bet arii aarpusee un iespeeju nechakareeties ar dazhaadiem tiikla saimniekiem dazhaadaas vietaas, tad triatels ir gan izdeviigaakais. Bez tam - ne visos rajonos ir pieejams normaalas kvalitaates internets par Ls 10 meenesii, ko Mario, kaa izskataas, uztver par absoluutu dziives normu.

Prusaks

nu, reku triatelu pat nolamaaja iespejams, labaak tieshaam buutu "cits" internets + wireless ap - vismaz es taa dariitu, ja triatels tieshaam ir tads, kaa staastiits ;)

Trialtel!

Pirms iegaadaajies Triatel interneta piesleegumu, paarliecinies, ka tur ir paarklaajums. Triatelam ir 2 paarklaajumu kartes, viens telefoniem, otrs internetam. PIemeeram Siguldaa Triatel interneta piesleegums nedarbojas. Peec kartes, kas man ir uzrokas, tad internets darbojas tikai Riigaa un taas apkaimee(liidz 10 km).

Ja jau vajag normaalu mobilitaati, tad LMT ar EDGE+GPRS (450 KBps) un pie tam reaali. Straadaa ljoti daudzaas vietaas Latvijaa, kur man naacies pabuut. Var jau arii bez EDGE, tikai ar GPRS. Prieksh weba (bez flash un picture) straadaa ljoti labi. Un cena arii nesanaak paaraak liela.

Taa kaa ar Triatel uzmanies, vispirms paarliecinies vai vinjiem tur vispaar ir piesleegums

Dainis

Bullshits tas viss - Triatela taa saucamaas paarklaajuma kartes ir nospiestas no kaut kaada konkurenta, what ever.

Man peec vinju karteem liidz paarkljaajumam bija ~10 km, bet reaali zaljaa zona pie loga bija jau bez aareejaas antenas - vienkaarshi vajag panjemt izmeegjinaat - vinji to ljauj dariit.

Juris

P. S. Tur ir citas probleemas ar to internetu (serveru konfiguraacija, aparatuura, lagi, maaksliigi ierobezhojumi u. c.), bet laukos tas var izraadiities vieniigais pusliidz normaalais variants.

Vispaar jau Triatelam ir 2 dazhaadi interneti, un abi mobilie ))

Es to Triatel kasti biju panjeemis ziemaa. Riigaa straadaaja, bet

Baltezera vinjaa galaa ne. Tiikls paraadiijaas un zuda. Taa kaa variants ar aareejaam antenaam un kaapshanu uz jumta tika noraidiits tad Triatels shoreiz nedreeja.

Kas man nepatika - internets bija aatrs, bet bremzeets - taadas kaa milzu aiztures, paaris simti milisekunzhu. Citaadi ljoti pat normaali, un ja veel ir vairaakas maajvietas, tad vispaar! Vai mobilam darbam pie klientiem pilseetaa.

SI

Mees bijaam panjeemushi patesteet darba vajadziibaam Triatel internetmodeemkasti. Principaa Internets gaaja, aatrums ar pusliidz apmierinaaja, bet diemzheel vinjiem tobriid nebija iespeeja dabuut IP adresi piesleegumam, taaka naacaas ateikties.

M.

kaads anglis man teica "es neesmu tik bagaats, lai pirktu leetas mantas"... man gan liekas, ka shis ir tas gadiijums, kad LEETS tiek paardots par brangu naudu... (par internetu TO var saukt ar taaaadu piekaapshanos...), nu labi, kaa saka "hozjain - barin".

maajaas - noteikti leetaak (un DAUDZ labaak) ir ieviest vadu internetu, kuru peectampacelt gaisaa... un tikai tad, ja galiigi nevar iztikt bez sieta svaigaa gaisaa - tad _varbuut_ kautkaadu gprs vai citu datu paarraidi caur mobiilo. papildus tam, kas ir maajaas.

-- rowers, atkal laikam lien kur nevajag ar savu HO.

> LMT ar EDGE+GPRS (450 KBps)

ei nu ei Pat jUMTSam teoreetiskais maximums uz sho briidi LMT tiiklaa ir 384, kur nu 450, pie tam ne baiti, bet biti

PpZz

Jaunākais forumā