Darbi, materiaali utt.

Sveicinaati!

Ir klaat tas jaukais mirklis, kad jaasaak domaat par savas buudinas tapshanu un taapeec gribu taujaat peec viediem viedokljiem par vairaakaam teemaam:

- celtnieki - ieteikumi, kuriem vareetu uzticeet maajas buuvnieciibu "liidz atsleegai";

- materiaali - kur labaak, leetaak, aatraak?

Kaada ir Juusu pieredze (arii sliktaa)?

Varbuut sheit ir kaads buuvnieks, materiaalu tirgotaajs, kursh buutu ieinteresets shaadaaa sadarbiibaa?

Aivish

Ja njemsi firmu, peec pieredzes varu teikt, ka vinji meegjinaas uzvaariities arii uz materiaalu cenaam, paarpirkshanu, tb dabuus ar atlaideem no veikaliem, baazeem, bet paardos Tev par veikala cenu bez atlaides vai pat daargaak.

Jebkursh jebkuraa normaalaa veikalaa jebkuram pusliidz lielam pirkumam var dabuut atlaidi vismaz 10%.

Ko es varu ieteikt, ja ir laiks un uznjemshanaas, tad materiaalus gaadaat pasham, lai meistari sanjem tikai par darbu un protams peec darba paveikshanas.

MartinsK

Vispaar jau smiekliigi uzrakstiits

Sakariigus darbonjus atrast nav iespeejams un vispaar visi vinji ir kraapnieki.

Straadaat var tikai ar Juridisku personu. Tas ko var dabuut vai nu saak ar to nodarboties(maacaas) vai dzer.

Ja dabuusi kaut ko sakariigu, tad tas buus, kaa aklai vistai grauds.

Tikko iedomaajos, varbuut ar puishiem no Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas var par kaut ko vienoties. Cik esmu dzirdeejis, shos vai citus puishus ~gadu ieprieksh aizrunaa.

> - materiaali - kur labaak, leetaak, aatraak?

ss. lv

Tas taa tikai mans priekshtats, par notiekosho Latvijaa!

Dainis

P. S. Interesanti, cik sanjem Latvieshu celtnieki Iirijaa. Man jau liekas, ka ja celtnieks nedzer un pilda savu darbu godiigi, arii Latvijaa vinjsh var ljoti labi nopelniit. Cik esmu dzirdeejis celtnieka darbs Riigaa, saakas ar 30Ls dienaa un tas esot pa leeto.

Iepeerc daudz validoola (nomierinoshu zaalju)

Aizmirsti par kvalitaati.

Izmaksam piereekjini vismaz 1/3 no videejaas tev piedaavaataas cenas, ja izveeleejies leetaako piedaavaato cenu tad to vari droshi dubultot.

Nekad nekad nekad nemaksaa par netaustamaam lietaam.

Maksaa tikai apmainja pret chekiem kuru cenas saliidzini ar reaalajaam tirgus cenaam.

Par darbu maksaa tikai par padariitu peec to fiziskas pienjemshanas.

Jo biezhaak buusi pac objektaa un komandeesi jo aatrak iess uz priekshu un kvalitaate varbuut buus labaaka.

Neesu veel nevienu maajas iipashnieku saticis vai pat par tadu dzirdeejis kursh buutu apmierinaac ar maajas celtnieciibas procesu.

Tas laikam noraada uz musu "meistaru" speejaam.

Mja, kas sheit ienaak - ceriibas atstaat aarpusee.

IMHO celtniekus, kam interesee 1 privaatmaaja, atrast buus neiespeejami, es domaaju labus :-)

Man pashreiz griidas deeljus paarliek 2 cittautieshi, 1 no tiem ir pirms 6 meeneshiem ieradies no Naljchikas un vakar pirmoreiz redzeeja juuruu.

Man gan likaas, ka Naljchika arii ir pie juuras, bet ej nu sazin, vinjs teica severnij kavkaz.

Es vinjiem seezhu klaat un skatos uz pirkstiem, ja vien meilus nerakstu.

Un es shos 2 dabuuju tikai taapeec, ka pirms 2 gadiem (!) paziistams buuvfirmas iipashnieks man apsoliija, ka shinii pavasarii man vajadziigos darbus izdariis.

Paluudzu pie viena arii seetu uztaisiit un tiku pasuutiits uz 2007. gada septembri varbuut...

Janis

Labi meistari nav lēti un tos ir grūti dabūt, labāk uz tiem neekonomēt, taujā paziņām, draugiem, kaimiņiem, pie kā viņi ir remontējušies un kādā kvalitāte. Bet ar materiālu sagādāšanu (runa nav par sīkām lietām - nagliņas, utml.) labāk nodarboties pašam, ja vien meistari nepiedāvā tādu pašu kvalitāti kā Tevis atrastajiem, bet lētāk.

P. S. Bieži vien labu meistaru nodod viņa izskats, ja viņa ārējais izskats ir nevīžīgs, no tāda labāk tālāk - pēc personīgās un senču pieredzes.

Labu meistaru kaa sugas nava!

Visi kas apguvushi ka to dariit kljuust par organizatoriem kas organize zaljknabjus un dzeeraajus un pashi tikai retu reizi atbrauc tos pakomandeet.

Naher tam meistaram straadaat ja pa piekto dalju no vinja algas bus citi kas straadaa. Nu un ka sliktaa kvalitaate, jo vienmeer buus kaac kas neko nejeedz un kuram liksies ka dabujis "meistarus" pa leeto.

> Labu meistaru kaa sugas nava !

Varbūt Tev tā ir nepaveicies, cik man nācies ar viņiem saskarties ar darbu esmu apmierināts.

> Visi kas apguvushi ka to dariit kljuust par organizatoriem

Nezinu, nav nācies saskarties. Varbūt tāpēc ka par darbu esmu gatavs maksāt vairāk un nemeklēju lētus variantus šajā virzienā, materiālus, protams, meklēju kur var iepirkt lētāk saglabājot kvalitāti. Parasti ir viens meistars (pieredzējušāks) un tam piekabināts viens māceklis.

Liels paldies par viedokliem!

Esmu jau noskanjojies, ka viss jau neies kaa pa sviestu, pirmos jaukumus jau esmu izbaudiijis - projekta pabeigshanas termins nokaveejies par tikai 2 meeneshiem ;)

Par darbu gaitu viss ir skaidrs - ja Tu netureesi meistarus uz grauda, tad vinji Tevi *** ....

Veeleejos tik uzzinaat, varbuut kaads var ko konkreetu ieteikt, meistaru vaardi, uzvaardi, tel. nr.

Lai mums veicas!

A.

Shajaa sakaraa - kur nopirkt teerauda profileeto armatuuru 14...18mm?

Buuvnieciibas ABC, Depo u. c. nebija un nebuus.

Maris

Sveiks,

severstallat.lv/lat/atl...

Armatūra profilēta

Armatūra 10*12000 BST500S t 1-5 0

Armatūra 12*12000 BST500S t 0 1-5

Armatūra 14*12000 A500S A500S t 1-5 0

Armatūra 16*12000 A500S t 1-5 0

Armatūra 18*12000 A500S 3GPS t 1-5 1-5

Armatūra 20*12000 A3 A500S t 1-5 0

Armatūra 22*11700 500S A500S t 1-5 0

Armatūra 22*12000 500S AT500S t 1-5 0

Armatūra 28*12000 A500S 25G2S t 1-5 0

Nezinu vai tur ir daargi vai leeti, bet buut ir......

www.metali.lv/docs/cenas_metal... - ar kaut kas ir

---------------

Rukicc

Es prieksh sevis njeemu shite "Latvijas metāls", AS Braslas 24, Rīga, LV-1035 7569648

Metāla tirdzniecība

Ir vinjiem arii transports izvadaashanai

Jans

Paldies visiem, sazvaniju tirgotaajus un armatuuru nopirku.

Naakoshais jautaajums:;)

Buuvlaukumaa pieejams vienfaazes 220V tiikls. Kaadu betona maisiitaaju izveeleeties, varbuut ir konkreeti ieteikumi?

Maris

Pirms paaris gadiem saviem celtniekiem dalju algas izmaksaaju graudaa, nopeerkot vinjiem meshalku.

Nelsaa. Atceros tikai 1 ieteikumu - lai NEBUUTU plastmasas zobrats tajaa paarnesumaa, kas no elektromotora uz bunduli.

Kraasa bija dzeltena :-)

Janis

Turpinot teemu -

Ir paraadiijusies probleema: vietaa kur notiek buuvdarbi ir piebraucamais celsh, ar asu liikumu vienaa vietaa, kas neljauj izbraukt labi paziistamiem gruzovikiem ZIL, GAZ. Bet vajag ievest 17m\2 granti muureeshanai. Veshanas attaalums no grants njemshanas vietas liidz buuvbedrei 2km.

Luudzu iesakiet kaut ko;).

Maris

Jaunākais forumā