Kaads ir "Dziivoklja" viedoklis par gulamistabu...? Kas labaak - paklaajs pa visu platiibu jeb tomeer (lasi - eertaak kopt, leetaak uzlikt) buutu apaksaa kaads nedaargs laminaats un pa virsu biezhaakstaigaajamajaas vietaas paklaajinji?
Kaads ir "Dziivoklja" viedoklis par gulamistabu...? Kas labaak - paklaajs pa visu platiibu jeb tomeer (lasi - eertaak kopt, leetaak uzlikt) buutu apaksaa kaads nedaargs laminaats un pa virsu biezhaakstaigaajamajaas vietaas paklaajinji?
ja tu gribi "leeti", tad uzliec laminaatu un bus labi.
par paklajiem guljamistabaa gribu uzreiz bridinaat, ka tu uzprasies uz veseliibas problemaam.
sintetiskie materiali visi izdala gaisaa kjimikalijas + vel puteklji. ja tev pilnigi dabiga materiala gridsegas tad tikai puteklji+putekljeerces. respektiivi - iespeja normali vedinaat + biezha apstrade ar putekljsuceju.
V.
-es taa isti nesapratu, kas tev tur par biezhakstaigajamaam vietaam guljamistabaa?
)))-
Es balsoju tikai par paklaaju:
Savaa laikaa, kad biju aizbraucis uz ASV man ljoti iepatikaas praktiskais maajas daliijums:
Pirmais staavs, koka griidas, otrais un paareejie viss tepinjos. Taa sakot lejaa ar chiibaam, augshaa ar zekjeem. Man liekas, ka kaajas bez chiibam, labaak juutas.
Ja runaa par dziivokli, tad vienalga es balsoju par paklaaju, jo paklaajs rada maaajiiguma, siltuma sajuutu. Protams ja taisies pa gljamistabu staigaat dubljainos zaabakos, tad ....
D.
P. S. Uz paklaaaja var ilgaak/eertaak guleet ![]()
- pavisam ne visi sinteetiskie materiaali kautko izmet gaisaa vairaak, kaa " tjipa" dabiskie;
- ja arii alergjijas (astmu) pieskaita pie veseliibas probleemaam, tad kaa reizi piem. sinteetiskus iesaka lietot gan matrachus, gan spilvenus un segas - tieshi deelj visaadu eerciishu nedziivoshanos tajos;
- iespeeja normaali veedinaat un kopt, arii izmantojot putekljusuuceeju, pastaav un ir veelama, neatkariigi no telpaa izmantoto materiaalu izcelsmes;
- ja paklaajs nekaadas veseliibas probleemas neizraisa - kaapeec nelikt paklaaju?
R
Pirms gadiem 4-5 pirku Paklaaju paradiizee (Pljavnieki) pa kaut kaadi 5-6 Ls/m2.
www.zl.lv/portal/view.php?id#AL2#...
Kopshana putekljusuuceejs, plus vienu reizi sho gadu laikaa esmu netiiraakaas vietas ar speciaalaa tirishanas lidzeklii meerceetu birsti berzis - paliidzeeja (paklaaja kraasa gaisha - smilshu ar raibumiem). Pagaidam neizskataas nolietojies/izbradaats.
"Instaleeshana" manupraat vienkarshaka nekaa laminatiem/parketiem. Instaleshanas nemaksaaja neko, jo iztika saveejo speekiem (2 cilveeki), aizneema vienu vakaru (transports, piegrieshana, izklaashana) un tad vel kaadus vakarus slinki stiprinot jaunaas griidliistes.
Atminjaa palikushas atrakcijas stiepjot 4m garu rulli uz 5. staavu ![]()
Gulu istabaa, kur ir paklaajs (vai mosh kavroliins pareizaak), par veselibu nesuudzos. Bet neesmu alergisks vai asmatikis, taa ka mosh nav raadiitaajs.
Ar basu kaaju viennoziimiigi patikamaak izraapties uz paklaaja.