Re: eekas siltinaashana
Sveiks smic,
Bet ja taas putas darbijas peec makroflexa principa un biki arii veido spiedienu, tad ir ceriiba ka tev maajai sienas izspiediis uz vienu vai otru pusi. Ja es pareizi saprotu.
Varbut kaads var pakomenteet cik labi ir aizpildiit to skirbu starp ieksheejo un aarejo kjiegelju kaartu? ?
--
Rukicc mailto: Rukicc¤apollo.lv
taa tiiri teoreetiski spriedeleejot, firmai vaidzeetu buut kaukaadam sertifikaatam kas apliecina ka shamie var aardiities pa tavu maaju a praktiski spriedeleejot, shamiem uz tavu pieprasiijumu vaidzeetu iedot kaadu adresi kur vinji jau ir aardiijushies, lai tu vari ar cilveecinjiem parunaaties par siltinaashanas sekaam
Andris, par laimi bez privaatmaajas: )
sveiki,
man gan liekas, ka lielaakajaa daljaa padomju laikaa celto eeku starp kjiegjelju kaartaam jau kaut kas ir - vai nu izdedzji, stiklu lauskas vai kaads cits materiaals, kas kalpo kaa siltinaajums. protams, ir materiaali, ko var izmantot shaadiem meerkjiem un kuriem arii nebuus liidziiga efekta kaa makrofleksam, respektiivi, putas ienjems tuksho laukumu, bet sienas aaraa nelauziis. . . zinu, ka shii metode bija populaara pie jenjkjiem 7desmitajos vai 8desmiatajos gados, kad valsts energjeetiskaas kriizes ietvaros apmaksaaja dalju no siltinaashanas izdevumiem saviem pilsonjiem un shis bija veids, kaa nosiltinaat maaju bez izdevumiem fasaades vai ieksheejam kosmeetiskajam remontam.
ja es veel nebuutu veicis siltinaashanu, diezin vai izshkjirtos par shaadu veidu - metode pie mums nav zinaama, nav arii zinaams, kaa peec tam eeka uzvedas - visticamaak, eeka neelpo, sienaa uzkraajas mitrums un rodas daudzas citas nepatikshanas, jo buutiibaa starpa starp kjiegjelju kaartaam tiek hrmeetiski aizpildiita. turklaat, ja jau tagad citu materiaalu tirgotaaji pauzj, ka putu polistrols jeb putuplasta plaaksnes un virs taam apmetums nav tas labaakais risinaajums, jo, redz, eeka neelpo, tad nu kaa buus, ja viss tiek pavisam hermetiski nosleegts. . . labaak izveeleeties tradicionaalaas metodes, nemaz jau tik daargi tas nav.
andris, siltinaajis maaju ar 50 mm putuplastu un pa virsu licis apmetumu
esmu gandriiz par 100% paarliecinaats, ka objektos, kur tas veikts pirms paaris gadiem, viss ir OK - eekas (ne)elposhanas probleemas paraadiisies veelaak.
andris, skeptisks pret taadiem risinaajumiem
Vispaarjau visur (rokasgraamataas, materiaalu apraxtos) tiek uzsveerts ka gaisa slaanim tur ir obligaati jaabuut. . .
KPL
RE: eekas siltinaashana
Cik pats esmu njeemies ar celtnieciibu, uzskatu, ka vecu maaju siltinaat ( laikam jau teikshu, ka jebkuru ) no aarpuses nav tas ekonmiskaakais sitltinaashanas veids. Daudz augstaaku atdevi siltinaashanas procesaa var ieguut siltinot no iekshpuses. Piemeeraam manaa gadiijumaa, bija privaatmaaja, kur dalja maajas bija buuveeta no kljiegeljiem. Ziemaa sienas augstas, liidz ar ko arii telpa bija daudz vairaak jaakurina. Veicot peedeejo remontu, kaa sienu siltinaashanas materiaals tika izmantots putoplasta tepetes 5mm biezumaa( var izmantot arii regipsi, ar vai bez papildus odereejuma, bet tas viss sanaak krietni daargaak ). Shoziem shiis telpas temperatuura bija par 3-4 graadiem augstaaka, nekaa parasti.
Liidziigas darbiibas tika veiktas pie drauga dziivoklii ( visas aarsienas no iekshpuses izliimeetas ar putoplasta tapeteem ), rezultaataa pie vinja dziivoklii bija par 2, 5 graadiem siltaaks nekaa pie kaiminjiem pie tam vinja dziivokljis ir gala dziivoklis.
Veel viens pastaasts, jauna maaja, no aarpuses siltinaata ar 10 cm biezu putoplastu. Sienas buuveetas no keramziitaa. No iekshpuses regipss. Ja shis regipss nebuutu, tad ziemaa shii maaja buutu ljoti augsta. Kaa es to zinu?
Janvaarii shai maajaa bija jaapaartaisa paaris rozetes, bojaataas tika iznjemtas aaraa un peekshi secinaaju, ka pa sho caurumu iekshaa naak varens aukstums.
Domaajiet pashi!
Negribu teikt, ka no aarpuses nevajag siltinaat, bet tas nav pirmaam kaartaam. Sho jautaajumu vajag kaartiigi apsveert un izrunaat ne ar vienu vien speciaalistu.
Dainis
Viss ir labi tikai " au_g_sts" neko neliecina par temperatuuru. . .
Juris
PS Es jau neko. . .
cik atceros - siltinot no iekshas saaaks rasties probleeemas ar mitrumu
> cik atceros - siltinot no iekshas saaaks rasties probleeemas ar mitrumu
Nopietna siltinaashana no iekshpuses laupa telpu, kuras parasti jau taa nau par daudz: (
Protams, 5mm korkjis neko daudz nelaupa - bet toties paliek miiksts un vaariigs sienas segums. . .
KPL
Re[2]: eekas siltinaashana
nu nevajag likt tvaika izolaaciju un nebuus nekaadu probleemu ar mitrumu. tvaika izolaaciju vajag atstaat pirtiim.
>> cik atceros - siltinot no iekshas saaaks rasties probleeemas ar mitrumu
Re[2]: eekas siltinaashana
par mitrumu - tuuliit atkal maniaki saaks staasiit par rasas punktiem utt: ) bez tam, es savukaart esmu dzirdeejis, ka biezhaak mitras sienas ir no aarpuses siltinot. bet tas taa.
par telpu - nu, 5 mm jau patiesiibaa ir sameeraa biezs, es piem ar 2mm noliimeeju priekshnamam. kaads siltumefekts nezinu, neesmu meeriijis : ) ja virsuu liek tapetes (patiesibaa laikam vienalga, ko tur liek virsuu, ja vien tas nav kaut kas biezs/izturiigs), tad siena tieshaam ir sameeraa vaariiga un var ljoti viegli iespiest caurumus/noskraapeet kautko, bet nu, tas viss parasti ir sameeraa leti, aatri un viegli labojams, ja ir atstaats bishkjis no tapeteem/kraasas un varbuut putuplasta rullja - un ir kaads liimbonzell; )
Rich ------------