Gadījies man tas gods stāties līgumattiecībās ar SIA „Rīgas kore”, kas sevi reklamē kā baigi labu nekustamā īpašuma aģentūru, kas ļoti ātrā laikā Jums atradīs dzīvokli pēc Jūsu vēlmēm. Protams, ja vien varat atļauties māklerim par „darbu” samaksāt viena mēneša dzīvokļa īres maksu.
RK mājas lapā mudž no dzīvokļu īres piedāvājumiem, tajā katrs atradīs vismaz pāris sev derīgus variantus, bet... Tikko Jūs ietramdīsieties RK birojā un noslēgsiet līgumu par pakalpojuma sniegšanu, ak, vai, kā reizi visi Jūsu varianti tikko kā jau būs atraduši sev saimniekus. Jums, protams, piedāvās kādu citu variantu (protams, jau par dārgāku cenu, nekā būsiet iekārojis no mājas lapā piedāvātā), ko apskatīt Jūs varēsiet tuvākajās dienā un mākleris pats solās Jums piezvanīt, tikko kā būs stājies kontaktos ar saimnieku.
Priecīgs un cerību pils, ar noslēgto līgumu kabatā, Jūs dodaties mājās un „pāris” dienas gaidiet māklera zvanu. Tā arī nesagaidījis, Jūs nolemjat pats piezvanīt un painteresēties, vai mākleris ir sazvanījis saimnieku un vai Jūs varat dzīvokli apskatīt. Nu nekā... Jums atkal sola pārzvanīt, tikko būs ziņas no saimnieka, bet vēl pēc pāris dienām uz Jūsu telefona zvaniem mākleris neuzskata par vajadzīgu atbildēt...
Nav jau varbūt par ko brēkt, jo priekšapmaksu jau neviens neprasa, taču es kā klients zaudēju savu laiku gaidot šīs solītās dzīvokļu apskates. Pa to laiku, iespējams, noslēdzot līgumu citu firmā, es jau būtu ticis pie mājokļa īres.
Nesaprotu, kāpēc piebāzt savu mājas lapu ar neesošiem piedāvājumiem?? Klientu pievilināšanai? Nu pieņemsim, bet kāpēc tad, kad klients griežas RK un noslēdz līgumu, tam netiek piegādāta solītā informācija? Jau ilgi gaidu pāris dzīvokļu apskati un neviena dzīvokļa saimnieku tā arī nevar dabūt rokā? Nu labi – viens saimnieks varbūt sauļojas kaut kur Kiprā, otrs dabūjis iesnas, bet vai var pazust uzreiz visi saimnieki, kam uz īri ir dzīvokļi?
Var jau būt, ka uzķēros uz neīstā māklera, bet varbūt vaina ir pašā RK?
Ja ieliksiet i-netā sludinājumu, ka meklējat dzīvokli, Jūsu pastkaste kā no pārpilnības raga piepildīsies ar RK it kā superpiedāvājumiem, taču realitāte ir pavisam cita.
Vienīgi, ko gribu teikt ar šo visu, ja esat nolēmis doties dzīvokļa meklējumos uz RK, labāk nodrošinieties un aizejiet vēl uz kādu firmu, citādi varat palikt bešā.
Lai nemestu varbūt ēnu uz visu firmu (varbūt tur strādā arī ļoti labi mākleri, kaut gan firmai, kura grib labas atsauksmes būtu jāpaseko līdzi noslēgto līgumu izpildei), piebildīšu, ka man personīgi darīšana ir bijusi ar Mareku M., kuram it kā ir visplašākais piedāvājuma klāsts.