PVC logi

Vai ir kadai ieteikumi kada veida izveleties firmu, kas dzivoklim ieliks logus? Gribetos kvalitativi, bez kasisanas un ari neparmaksat!

Hello Martins, kadreiz bija Latvijas logu & durvju razjotaaju asociaacija, kas sertificeeja razjotnes. ieteiktu kaadu no vinjiem, vispaar labi logi bija montaazjniekam, kronei, glaskek, ailei (piileena birojs, nevis buuvmateriaalu vairumrazjotaajs), gan jau veel kaads ir uzradies. 20% atlaide ir norma, ja nenjem tikai vienu logu, parasti visas firmas vaaraas uz montaazju, nevis razjoshanu, taa kaa ieteiktu njemt savu monteetaaju.

bija tai asociaacijai arii maajas lapa, kuraa viss smalki aprakstiits, adresi esmu piemirsis, uzjautaa googlei, gan jau atradiis.

uzmaniigi jaaizlasa liigums - vai tad, ja logus liek citi, garantija nav pa kaaju. mums lika montaazhnieks, vieniigais ko vinjam nevar iisti uzticeet, ir ieksheejaa apdare, paareejais ir ideaali.

var meegjinaat pasuutiit logus aarpus riigas (es pasuutiiju jelgavaa) - ar visu to, ka sanaaca apmaksaat meistariem celja izdevumus, sanaaca krietni leetaak nekaa riigaa. un par atlaidi obligaati vajag breekt nelabaa balsii

wbr,

T.

www.lldra.lv

Mazajos kantoros jaauzmanaas, lai neiesmeeree bez iipashas veelmes " viltotos" profilus. Ir kantoriishi, kuri meegjinaas shaadus profilus iesmeereet, un ir kantoriishi, kas shaadus logus ieliks tikai peec iipashas klienta veelmes.

Ar taam atlaideem ir taa, ka buutiibaa patreiz tiek tirgotas atlaides 10-15% uzreiz, nu tad liidz kaadi 25%. Buutiibaa, vismazaak uzmaniibu vajag pieveerst atlaides lielumam, bet gan gala ciparam.

Paarsvaraa kantoriishi uzliek 40-50% uz razhotaaja cenas, un tad tur baigaas atlaides iestaajas.

Firmaas monteetaaji straadaa uz izpeljnju - no loga montaazhas cenas dalja aiziet kantorim, un dalja brigaadei. Ne par kaadiem nodokljiem neviens nerunaa . Ir firmas, kur montaazhnieki nezaagjee zaru, uz kura pashi seezh, un ir firmas, kur var sarunaat tjipa " aarpus darba laika". To, ka formaali zuud jebkaadas garantijas, un ka var arii uz kvalitaati iipashi neiespringt shaados gadiijumos, vechi zin ljoti labi )

R

Savu monteetaaju (vai monteet pasham - nau jau nekas briesmiigs) vajag arii taa iemesla deelj, ka "mazajiem klientiem" dod taadus monteetaajus, kuri neder nopietnos projektos.

Nu jau 2 firmas mani ir krietni piechakareejushas shajaa jomaa. Juutos izmetis naudu, pats buutu ielicis labaak.

Glaskek pirms 2 gadiem, un lscr. lv pirms meenesha.

Man savukaart ar monteetaajiem nav probleemu, salika visu kaa naakas...

un cilveeki jau tajaa kantorii straadaa gadiem un to vien dara kaa montee logus, durvis un citas konstrukcijas....

EKO-M

-----------

Rukicc

Neenu, to es zin ka es jebkur pamaniishos kaadu lohu atrast un pilnveertiigi izmantot vinja pakalpojumus

Peedeejaa gadiijumaa varenie "speciaalisti" spraugaas apkaart logam putas sapuuta 1-2cm biezaa slaaniitii, taa lai izskataas ka ir iepuusts - visa paareejaa sprauga tuksha. Veejsh svilpo. Finaalaa visas putas jaakasa aaraa un jaapuush pa jaunam. Aarsienas aarpusi arii nopleesa ar lielu azartu, bet apakalj samonteet kaukaa nesanaaca.

--

KPL

Taadaa zinjaa man probleemu nebija.... putas sapuuta kaa naakaas...

nezeeloja....

Taa kantora prieksnieks jau mani briidinaaja sakot ka ir citi kantori, kas pa leeto taisa ekonomee putas un tad ir visaadi briinumi, kaa tavaa gadiijumaa....

----------

Rukicc

labaak likt koka - tur mazaak iespeeja ka iesmeere nekvalitatiivus. lai gan arii maak iesmeereet ... peec paaris gadu lietoshanas maneejiem atklaaajas ka nau nemaz tik kvalitatiivi kaa sakumaa likaas. Bet tomeer +- lietojams, defektus iespeejams noveerst par sapraatiigaam cenaam, etc. Ir uzskats ka koka logu defektus ir labot leetaak un iespeejamaak nekaa PVC, piedevaam nezaudeejot koka loga kvalitaati/iipashiibas.

Izveeloties firmu veelams dabuut vairaak paziistamu cilveeku pozitiivas atsauksmes kas shos logus lieto vairaak kaa gadu. "Viena tante teica ..." atsauksmes neder, prasmiigs firmas maarketings vinjas gjeneree visai biezaa slaanii. Kaa zinaams - labs maarketings nebuut neiecina par produkta izcilu kvalitaati ... driizaak otraadi.

Taapat viszemaakaa cena neliecina par shii produkta kvalitaati

Kaa arii garantija kaa minimums 2y, kas saka 1y - suutiit pupaas. Veelamaa 5y (es tagad labpraat piestaadiitu paaris reklamaacijas par "produkta kvalitaati" peec 3y lietoshanas, piedevaam shiis te probleemas atklaajaas nesen).

Par atlaideem - kaadreiz bija savaadaak, bet nu muusdienaas nedabuut vismaz 10% atlaidi noziimee nolaidiibu un atkaaltu naudas meshanu zemee.

pat paardeveejs tevi necieniis, un nevareesi no vinja gaidiit ieintereseetu pieeju tavai lietai.

Par meistariem kas liek logus - visai optimaals variants ir pasha meistars kas peectam veiks logu ailu apdari, u. c. darbus. Shaads meistars nau ieintereseets atklaata braakja pielaishanaa, kaa arii ir ieintereseets taalakaa sadarbiiba ar tevi. Par firmas - apmaksu par ielikshanu veikt

2vaas daljaas ~ 30% materiaalie - paareejais peec darba (kvalitatiiva ... a paareejais ir "dieva rokaas" ... tb kaa paveicas.

Iipashi riebiigs gadiijums uz logu nomainju ir vecajaas muura maajaas ("pirmskara"). Tur veelams vecos logu iznjemt pirms jauno pasuutiishanas, un tad veikt meeriijumus. Pie reizes ailes hidroizolaaciju un daljeeju apdari. Parasti atklajas ka iespeejams ieguut lielaaku stikla laukumu nekaa meerot ar vecajiem logiem - tb ir 100% paarlieciiba ka jaunais logs ies iekshaa esoshajaa ailee bez iipashaam darbiibaam ar perfaratoru (triencienkaltu). Un neviena firma bez papildus intereses (XXX Ls) neparakstiisies piegaadaat tev logus kurus tu nevareesi ielikt esoshajaa ailee.

Par samaksu par logiem - arii vekt vairaakaas daljaas. Peedeejo noziimiigu dalju veikt tikai peec pienjemshanas-nodoshanas akta kuraa aprakstiiti visi jau atklaatie defekti.

Meegjinaashu iisumaa:

* firmu izveeleeties peec ilglaiciigu lietotaaju privaataam rekomendaacijaam;

* nenjemt leetaakos;

* nenjemt ar mazu garantijas laiku;

* iespeejamaa atlaide ir vismaz 10% ... lidz ~ 25%;

* ielikshanai izveleeties savus meistarus, un ja firma nesola garantiju - suutiit firmu pie citiem naivajiem;

* ja izveelas firmas meistarus - tad par dabu buutiskaako dalju samaksaa peec taa izpildes;

* pilnu noreekjinu veikt peec abpuseeja pienjemshanas-nodoshanas akta parakstiishanas;

* apdari uzticeet citiem meistariem;

* izveerteet iespeeju logus nopirkt aarpus riigas regjiona

-- mareks

imho standarta blokmaajas dziivokliishos likt \m/ koka logus ir diezgan konkreeti bezjeedziigi...

a ja cilveekam ir taads "savs meistars" - vai tad vinsh prasiitu sheit, kaadus logus likt? Normaals meistars lieliski zin kur labus logus dabuut

> Un neviena firma bez papildus intereses (XXX Ls)

> neparakstiisies piegaadaat tev logus kurus tu

> nevareesi ielikt esoshajaa ailee.

kamdeelj gan - ja neveelies lai firma montee, tad gatavos peec tevis dotiem izmeeriem, un absoluuti neintereseesies, cik vinji atbilst iisteniibai

--

KPL

likt koka, un kraasot baltus ar elljas kraasu?: D nu nu. daudzdziivoklju maajaas (kas nav kaut kaadi veestures piemineklji vai juugendstils vai veel sazin kas) par bruuniem logiem pilseetas arhitekts var piestaadiit gliitu reekjinu, un likt paarkraasot. padomaa arii pats, kaa izskatiisies maaja, kur 2/3 logu balti un paareejie bruuni

pie tam, koka tajos logos imho ir tikpat daudz, kaa laminaataa ;)

wbr,

T.

Balti veel pusbeeda.. Man maajai logi kraasoti tumshi zalji - dabuuju saviem PVC logiem piemaksaat ap 150 Ls par kraasu Bet padomjlaika maajaam koka paketniekus tieshaam likt ir bezjeedziigi - veel jo vairaak, ka tas koks ir dzilji apakshaa zem kjiimijas un no koka palicis tikai izskats.

Tipa lieto putas ar lielaaku izpleshanaas koeficientu un tad peec laika nifga neveraas!

Nu diez vai...... man peec 2 gadiem viss veraas bez probleemaam.... ne mazaakaas aizkersanaaas.....

----------

Rukicc

Vai ir kadi sakari bijusi ar firmu "Sabina1"? Kadi komentari?

pirmo reizi dzirdu...

Jaunākais forumā