boileris

soritu omite saka ar satrauktu _Maruk, bija tads gadijums..._. isak - boileris musejais elektriskais, kad uzkarsis, kraksk un skauda utt. kad izsledzas, dabig, kluse. aaa, tas gadijums esot bijis tads - kamer cilveki viena majas gala skatijusies tv, sitads krakskos un stenoss boileris esot uzspradzis un nonesis otru majas pusi. saku vinai - ta tak bij gaze, kas toreiz spraga. _ne, ka te stavu atceros - elektriskais udens sildamais boileris!_ ko man tagad darit? skriet pirkt jaunu boileri? remontet veco? (kaa??) nenemt galva omiti?

maara

Iztiiriit, nomainоt anodu?

V.

Usens boileris spraagst ja nenostradaa termosensors un sildelements uudeni saak variit. Udenim vaaroties izdalaas tviks kam kaa zinaams kaadreiz bija speeks paarvietot tvaikonjus paari juuraam un lokomotiives ar visu sastaavu pa dzelzceljiem.

Pachekojam vai karstais uudens pa kraanu naak verdosh ja jaa tad aatri muukam uz maajas otru galu. Ja karstais uudens no boilera nak normaals tad vaina ir kautkur citur un varbuut maajas spoks tai boilerii mazgaajas.

=?iso-8859-4?Q?

nne, verdoss tas nav. bet nav jau ar remdenais, kadu Rigas Siltums megina pardot ka silto.

maara

Manupraat, pats boileris spraagt var tikai tad, ja pirms boilera ir pretvaarsts, lai aukstajaa uudenii neiet atpakalj karstais. Ja pretvaarsta nav, uudenim izpleshoties vinjsh vienkaarshi tiek spiests atpakalj pa aukstaa uudens cauruli un, spiedienam kritiski pieaugot, spraagst vaajaakaa vieta!

Mozh kaads ventilis ir aizgriezts?

Varbuut tieshaam tas boileris ir riktigi apkaljkjojies vai varbuut straadaa nepaartraukti?

Maara, uzvedies! ja ir probleemas ar manu kantori, mail priv. adresi - sakaartosim...

andris

Pasaukt meistaru!

Vai tieshaam tu kautko dariitu vai nedariitu tikai taapeec ka taa iekteiktu listee seedoshie muldonji, kuriem nau ne jausmas vispaar kas teu tur par boileri. Un lielai daljai vispaar nau ne jausmas par neko, preteejaa gadiijumaa nebuutu laika baxtiities pa listeem.

Vaitad muusdienaas boileriem nav droshiibas vaarstu? Kautkaa negribas ticeet, muusdienu juristu paarpildiitajaa pasaulee ;)

izklausaas ka Kaarlis ar kreiso kaaju no gultas izkaapis.

agriss

hroniski.

tas noteikti nestrada nepartraukti, to es toc zinu. ari sorit ruca un nemas lidz smuki izsledzas.

maara

=?iso-8859-4?Q?

man nav problemu. kareizi bij erti - ka atgriez silto kranu, ta mazga traukus. nebij jakernajas ka tagad - silto/auksto grozot un optimalo temp meklejot ;)) pats mail priv - nem alu un nac klausities boileri.

maara

Teoretiskaa versija pec noverojumiem ar udensvaramajiem chainjikiem.

Ta boilera sildelements laika gaitaa apaudzis ar kalkjakmeni biezaa slaanii.

Kaukadu iemeslu delj viena vietaa kalkjakmenis nokritis no sildelementa.

Shai vienaa vietaa sildelements daudzintensiivaak silda uudeni taa ka rodas tie mazie gaisa burbuliishi pirms uudens saak vaariities. Burbulishu rashanaas atbalsojas pa visu boileri kas tad rada arii to ruukonju.

Risinaajumi - nomainiit sildelementu, nopirkt jaunu boileri, varbuut var arii sildelementu no kalkjakmens vienkaarshi notiiriit.

ok. mana versija - sildelements apaudzis ar kaljkakmeni, nav "sakjeres" ar uudeni, taapeec taadi trokshnji. apskati savu chainjiku un sapratiisi, kaut kas liidziigs ir boilerii iekshienee (jo uudens ta ne no pilseetas kraana) vispaar jau boileros bija kaut kaads elements, kas peec noteikta laika jaamaina un kas shim procesam (sildelementa apaugshanai) neljauj notikt. risinaajumi - notiiriit sildelementu mehaaniski, notiiriit sildelementu kjiimiski, ielikt jaunu sildelementu... kopaa ar to visu nomainiit to elementu,. kas neljauj apakljkjoties tik aatri...

bet vispaar ir kantori, kas nodarbojas ar sho aparaatu apkopi, daargi tas nav...

andris boileri vismaz shonedeelj nebrauks klausiities - sieva buus Minhenee, bet meita manaa uzraudziibaa (vai es vinjas)

> kopaa ar to visu nomainiit to elementu,

> kas neljauj apakljkjoties tik aatri...

es nekad neatceros, vai tas bija katods vai anods (un kjiimijas zinaashanas arii ir smuki aizpeldeejushas), bet uudens sildiitaajos ir magnija stienis. sho briinumu ir regulaari jaamaina, ja negrib regulaari mainiit pashu sildiitaaju. cik biezhi jaamaina atkariigs no stienja izmeera, sildiitaaja apjoma un lietoshanas biezhuma, bet nu labi skaitiijaas mainiit reizi gadaa laikam. man parasti iet ilgaak

kas ir sakaini jaunajiem boileriem - (un horizontaalajiem laikam visiem) - cik nu redzeets, visiem tagad tas ... laikam jau anods... skruuveejams vai nu apakshaa, vai saanos (horizontaalajiem), taadeejaadi nomainjai obligaati jaaiztecina uudens. vienam vecaakam vertikaalajam smuki augshaa skruuveejas, var izvilkt, apskatiit un izdomaat - mainiit/nee, kaa arii nav uudens jaagaazh aaraa.

> bet vispaar ir kantori, kas nodarbojas ar sho aparaatu

> apkopi, daargi tas nav...

nu, magnija puljkji apmainiit jau nu gan latvijaa veel vajadzeetu vareet pashiem, sildelements arii lielaakajai daljai elementaari skruuveejas iekshaa/aaraa - maara gan jau kaadam uzliks sho pienaakumu

Jaunākais forumā