sakariigi... kautkaa neticu. un, ja godiigi, neesmu dzirdeejis nevienu labu vaardu par dziivoklju iires maakleriem. viens vieniigs lohotrons. iedod 2-3 telefonu numurus kautkaadam rajonam, no kuriem viens nau sazvanaams, otrs ir sazvanaams, bet nau apskataams (piemeram - nau taadas maajas), un treshais ir
2reiz daargaaks kaa tas, ko tu vari atljauties, pietam izskataas peec karlsona zhurku fermas.
-- rowers, arii mekleejas, tikai aptiekas, haapsalas ielas rajonu.
Nu tie kaktu kantori, jaa. Taadus nedomaaju.
Nez, varbuut kaads namu paarvaldnieks zinaams vai kas taads.
Tas gan laikam nav likumiigi bet mans priekshlikums shitiem visiem pseido makleriem uzreiz dot pa muti.
Jo taa taksh parasti dara ar cilvekiem kuri juus apkraapj. Un tad kad visi neiistie un ari iistie makleri buus reizes triis noraavushies pa muti tad neviens vairs naudu papriekshu nenjems un viltus dziivokljus nesmeerees un ieraugot klientu jau saulaiciigi vicinaas ar maklera licenci.
Ja jau tiesibssargajoshaas instituucijas nevar shitos kraapeejus izskaust tad jaakjeras pashiem vien buus pie kaartiibas ieveshanas.
Un buusim mees slaveni nevis kaa anglji ar futbola huliganiem bet gan ar huliganiem kas sit maklerus.
"godiigie" makleri ar varbuut sapratiis ka vinji ir vainiigi pie lielaas inflaacijas.
Agraak daudz iireejos. Gadus 5 atpakal' uzk'eeros uz vienu taadu kraapnieku kas pan'eema 12 Ls un iedeva telefonus kas neeksisteeja.
Kops' taa laika es maakleriem maksaaju tikai PEEC dziivokl'a apskates un skaidras norunas ar dziivokl'a saimnieku ka dziivokli man iziirees. Ja maakleris prasa naudu pirms apskates momentaa metu telefonu nost un lasu naakamo sludinaajumu un visiem iesaku taa dariit.
Man ir paveicies ar "Riigas Kori" - vin'i mani vadaaja pa vairaakiem dziivokl'iem kameer atrodaas dziivoklis kas tev patiik tac'u pirms ves'anas sastaada liigumu un ieraksta tur dziivokl'a adreses taa ka ja tu to meeg'inaasi noiireet pa ties'o no saimniekiem, tev vienalga buus jaamaksaa komisijas nauda firmai. Un taa komisija vin'iem ir diezgan liela - man piemeeram taa bija 1 meenes'a iires maksa.
Tac'u var uzticeeties arii neoficiaaliem maakleriem. Galvenais - naudu peec dziivokl'a apskates. Vienreiz sameeraa leeti noiireeju dziivokli peec sludinaajuma ss. lv lapaa, to bija ielicis s'aads neoficiaals maakleris. Satikaamies, vin's' mani aizveda uz dziivokli un iepaziistinaaja ar saimnieku. Mees ar saimnieku nosleedzaam iires liigumu un maakleris par to no manis pan'eema 25 Ls.
Bet par inflaaciju - taa nu gan nav taisniiba. OK, maakleri dara daudzko sliktu bet pie inflaacijas gan vin'i nav vainiigi ;-)
JG