nu tas nav sarezgiiti aizstaigaa uz skruuvjeu veikalu un nopeer paaris plaanas paplaaksnes un iestutee starpaa engjees un nebuus japaarliek....
------------
Rukicc
tas jau gadu gaitaa ir dariits daudzkaart.
ar visu to augshdaljaa ir paars centimetru liela shkjirba izveidojusies (pashas enjgjes arii ir sashkjiebushaas) - taapeec dereetu tomeer enjgjes paarskruuveet & apakshaa taadu kjiiljveida liisti piemonteet.
es noteikti tam piekjershos tik pedantiski, ka paars dienas paies 
ja jau tik traki tad jau gan..... engjes jaapaarliek....
Pag ja taas durvis jau n-reizes ir celtas uz augshu un apakshaa ir skjiiba sprauga tad jau taas durvis pashas ir skjiibas palikushas un ir taadas kaa vecss nokaraajies karogs.
Mezinu cik tev tur tas durvis dekoratiivi noziimiigas bet varbuut ka probleemu var atrisinaat durvis savelkot ar divam listem no katras puses pa diagonaali no apaksheejaa durvju stuura kas nav pie engjeem uz augshejo stuuri kas ir pie engjeem? Tas gan nebuus neko smuki bet toties durvis buus taisnas 
> es noteikti tam piekjershos tik pedantiski, ka paars dienas paies 
bet toties buus izdariits kaa pienaakas, jo _prieksh_sevis_
--
KPL, dziivokli lipina jau kuro gadu, bet tikai pats un kaa pienaakas.
> pa diagonaali no apaksheejaa durvju stuura kas
> nav pie engjeem uz augshejo stuuri kas ir pie engjeem?
nepareizi.... no apaksheejaa stuura engju pusee uz augsheejo kas nav engju pusee....
-----------
Rukicc
vispaar jautaajums labs, neesmu tik siiki peetiijis, jaaatziist
pirmajaa briidii izskatiijaas, ka enjgjes ir savstarpeeji saseedushaas (ja skataas taa, ka enjgjes kreisajaa pusee, tad taas durvis it kaa sagriezushaas pulkstenjraadiitaaju virzienaa)
pashu durvju taisnumu iisti neesmu meegjinaajis noveerteet, domaaju, ka buus tas jaaizdara, varbuut shovakar sanaaks.
durvis gan nav plakanas, ir tas kaavinjtur, pildinjvariants laikam ?
liidz ar to liistes vismaz eerpusee vareetu buut ljooti gruushi piedabuut normaali tureeties un ja iespeejams, tad arii iekshaa labaak kaadu esteetiskaaku variantu izveeleetos 
iekshdarbi jau ok, bet taa kaa taas ir masiivas aardurvis, negribaas atstaat maaju bez durviim uz nedeelju ;)
kaa arii aardurvju ievelshana atpakalj vienam pasham ir ojojoj, vienas citas, bish vieglaakas liidziigi apstraadaaju (taas gan bija jaapieeevelee) - zin, piektajaa piegaajienaa traapot garaam enjgjeem ir taads bish dusminjsh 
> nepareizi.... no apaksheejaa stuura engju
> pusee uz augsheejo kas nav engju pusee....
eepag. tavaa variantaa taas durvis veel vairaak uz leju saraus
imho mario mailaa bija pareizasi variants
nu jaa durvis iecelt ja vinjas ir smagas tad vajag bik trenninju....
izcelt jau viegli bet atpakalj....
Vispaar jau durvju seeshanaas iemesli ir divi:
durvis skiebjas(roktura puse uz leju) saak kerties apakseejais stuuris, ja daudz seezhas tad visa apaksha un stuuris nodilst
Durvju kaarba saak sessties uz leju vai nopuust to gali un taadejaadi seezhas veel laikam vareetu buut pie vianas ja kaut kas celjas uz augshu no apakshas....
ja tev vinjas skiebjas paarbaudiit var elementaari paarmeeri diagonalaes durviim, normali ir 2 - 3 milimetru starpiiba, ja ir kaadu laiku staaveejushas ja tev ir centimetros tad iesaku meegjinaat taisnot.... un ar kaadiem metaala lenkjiem nofikseet, ja tas paaraak nebojaa vinju vizuaalo izskatu
----------
Rukicc
> imho mario mailaa bija pareizasi variants
neko nesaraus, ja korekti pieliks.
Kokam diagonaales parasti slogo spiedee, metaalam - stiepee. Manupraat gan shinii gadiijumaa pofig.
Protams, ka pirms diagonaalju pieskruuveeshanas durvis ir jaaiztaisno, nevis jaaskruuvee pie skiibaam.
> taads bish dusminjsh 
nez, noliekot koka kluciiti un paari kaadu piemeerota izmeera lauzni, var cilaat cik patiikaas. Ar rokaam teemeejam, ar kaaju cilaajam.
nujaa, es tur arii domkratu apakshaa liku un teemeeju. bez paliigliidzekljiem gan jau vispaar nebuutu atpakalj dabuujis 
--
Rich
Vot es ar to tiko gribeeju ieteikt.
Durvis ar rokaam cila laikam tikai tie kam fizikaa bija 2nieks.
Par to koka liistu likshanu uz spiedi nepiekriitu jo liistes uz spiedi var saakt lociities.
Ja listes pa diagonaali neder esteetisku apsveerumu deelj tad var meegjinaat vienkaarshi saliimeet vai saskruuveet durvju raami parezaa lenkjii ar papildus dzelzss plaaksniiteem.
Taisnot durvis ar kjiiliishu pieskruuveeshanu durvju apakshaa un augshaa gan nebuutu praata darbs.
Man arii nav skaidrs kamdeelj taa parasti dara, un es dariitu otraadi - bet kaukaadu iemeslu deelj lielaakoties tieshi taa ir redzeets. Reaali jau vienalga, ja taa liiste ir pieskruuveeta vairaakaas vietaas nevis tikai galos, tad nekas neljodziisies.
Bet vispaarjau laikam bazars ir par iekshdurviim, kuraam diezvai kaads grib diagonaales likt: D
nu, man taa vizuaali izskatiijaas, ka apaksha ir nodilusi konkreeti, taadeelj tika mineets kjiilis (ti, pieliekam taisnas enjgjes, apakshaa paliek shkjirba, kuru ar koka liisti aiztaisaam).
protams, ja pashas durvis ir eedushaas, tad shis variants nederees
..
--
Rich
parasti jau shkjeersliistes ir iekshaa durviis, taadeelj to ir vieglaak vienkaarshi iemonteet raamii viegli piestiprinot, nevis meegjinot stiprinaat taa, lai stiepe tureetos - varbuut taadeelj arii aarpusee tiek izmantots tas pats princips? lai gan hvz, aarpusee nekad nav naacies redzeet koka durviim krustus 
> Bet vispaarjau laikam bazars ir par iekshdurviim
konkreetais ir par aardurviim gan. ar iekshdurviim jau parasti ir dikti vienkaarshaak, ja taas nav nedeelju, nav nekas traks, arii vieglas parasti ir pietiekami, lai vareetu vienkaarshi ar rokaam izcilaat
..
--
Rich