Arhitekti

Sveiki.

Ir taa kaa (nedaudz negaidiiti) iestaajies staavoklis "celsim maaju".

Lai vareetu celt, vajag visaadas manipulaacijas veikt, tai skaitaa saistiibaa ar projektu. Ko es veelos, es aptuveni zinu, esmu pat redzeejis dazhus projektus, kas dauzdmaz dereetu.

Padalieties, luudzu, pieredzee - pie kaadiem arhitektiem gaajaat, ko labu/sliktu varat teikt.

Varbuut ir vietas, kur piedaavaa projektus par labaam cenaam? Cik shobriid skaitaas normaala cena projektam, varbuut arii ar saskanjoshanu?

R p. s. doma ir par 200 kv. m. +/-

Zini shaadu vietu: buvnieciba.delfi.lv/for... ?

Tur var daudz ko atrast. Piemeeram, par projektiem figureeja cipars no

450 Ls liidz 2500 Ls.

Vineta, arii tikko apdomaajaas, bet shkjiet, ka "par iisu" pagaidaam.

Veel var paskatiities: www.ipprojekts.lv

Ir no kaa izvзlзties un idejas smelties!

Es pashlaik gatavojos projekteet un te piedaavaa ~ pa 12Ls/m2, kas iekljauj arhitektuuru, buuvkonstrukcijas un saskanjoshanu...

MartinsK

Hmm, vai tad arii arhitektuura muusdienaas tiek meeriita Ls/m2?

Tas taa. Ienaacaas zinja par peern saskanjotu projektu, kopeejaas izmaksas ap 900 Ls no uzdevuma liidz buuvatljaujai, kopeejaa platiiba

250 kv. m., viss normaali uzziimeets saskanjots un taa, notiek celtnieciiba.

And the question is - kaada vareetu buut taa pievienotaa veertiiba, lai par projektu piemaksaatu +2100 Ls (230%)? Par ko meedz taa piemaksaat?

Nu auto es zinu - opel vs mercedes. Kaa tas izpauzhas projekteeshanaa?

varbuut kaads uznjemas atbildiibu par to ko ir saraseejsi un ka tur kopaa sanaaks maaja?

iespeejams pa 900 Ls ir adapteets tipveida projekts, kas tiek notirgots vairaakiem, savukaart + 230% ir induviduaals...

----------

Rukicc

A vai tad vispaar var bez atbildiibas uznjemshanaas? Saskanjojot projektu jaabuut arhitekta sertifikaatam, buuvprakses sertifikaatam u. t. t.

Tipveida projekts nebija.

Nez, varbuut vienaa gadiijumaa tiek piedaavaatas daudzi varianti, un ilgaaks kopsauceeja atrashanas process (shinii gadiijumaa gan arii taapat bija). Bet +230% mulsina

R

kaa man teica viens arhiteksts - Riiga ir riebiiga pilseeta, vai tieshaam Tava maaja veel neskaitaas Maarupee? tad buutu viss daudz aatraak, leetaak & mieriigaak. that's all... un nav te nekaads opel vs mercedes

andris, gatavojas paariet projekta / paarprojekteeshanas stadijaa

Aa, tas tjipa ar domu, ka Riigaa ir jaamaksaa 3x vairaak par to pashu, par ko aarpus Riigas? Nu ... vispaar vareetu taa buut. Kaut vai dziivoklju cenas, ja saliidzina. Tai pat laikaa maizes un desas cenas ir saliidzinaamas ...

R

tieshi taa, turklaat Riiga izmaksu zinjaa nav iipashas starpiibas, vai projektee Maximas universaalveikalu vai saskanjo jauna izskata zjoga izbuuvi vecaa zjoga vietaa ap savu privaatiipashumaa esosho zemi... te gan es domaaju projekta saskanjoshanas, nevis ziimeeshanas sadalju...

andris

Jaunākais forumā