Sveiki.
Saaku luukoties peec cepeshkraasns, iebuuveejamas. Sakiet - a taas meedz buut tikai elektriskaas? Gaaze vairs neskaitaas?
R
Sveiki.
Saaku luukoties peec cepeshkraasns, iebuuveejamas. Sakiet - a taas meedz buut tikai elektriskaas? Gaaze vairs neskaitaas?
R
Gaaze nav veseliigi jo visi gaazes sadegshanas rezultaata radushies produkti sakraajas tava kuukaa.
Veel jo projaam nesaprotu ja "produkti sgoranjija" ir tas kas paliek paari kaukam sadegot, tad kas peec anologjijas ir "Produkti pitanjija"?
Nu pag, cik nu taa gaaze ir kaitiiga - lielaakaa dalja no sadegshanas produktiem ir uudens un ogljskaabaa gaaze. Tie nav kaitiigi.
Kaitiigums varbuut rodas neliels no taam smarzhvielaam, kas gaazei pievienotas, bet nu... Maz un ne paaraak kaitiigas vinjas ir.
--
Kaarlis
hm ogljaskaabaa gaaze ?, cik no skolas laikiem atceros tad tur vispaar palika tikai uudens peec sadegshanas, jeb kljuudos, jo taas smarzhielas tur nepiecieshamas tik maz ka nemaz nav veerts njemt veeraa, janu vieniigi kaadi citi piemaisiijumi gadiijushies vai nepilveertiiga sadegshana.
Ja nav okljskaabaa gaaze, tad nav kur ogleklim likties. Visaas organiskajaas reakcijaas, pilnveeriigi sadegot iznaak H2O + C02 ar koeficientiem. Shiis vielas izdalaas praktiski jebkuraa degshanaa.
Takaa - var cept droshi. Ja veel ieliek cepammaisaa, tad nu vispaar nekas tur nevar sasuukties...
--
Kaarlis
Cik zinu, tad kraasnis ar gaazi ir dabonamas, bet daudz mazaak nekaa elektriskaas. Ja netaisies katru dienu kaut ko cept, tad, mandomaat, nav veerts njemt gaazes cepeshkraasni.
Vineta
Taa taa. Interesanti ![]()
Es te taa padomaaju - cepeshkraasniim jauda kautkaadi 3.5-4 kW sanaak.
Rodas aizdomas, ka jaaiet buus pie latvenergo onkaam, atljautaas jaudas palielinaashanas noluukos.
Kaadam ir pieredze, vai tovispaar ir iespeejams izdariit aatri? Un kaa noskaidrot, vai vispaa ir nepiecieshams?
R
Ir gaazes, protams. Nezinu, vai ir veel bet pirms paars gadiem Verneraa bija elegantas gaazes 2daljiigaas iebuuveejamaas cepeshkraasnis - augshaa grills, apakshaa cepeshkraasns, abas funcionee neatkariigi viena no otras - augshaa grilleejas vistinja, apaksheejaa daljaa cepjas kuuka. Shaada te mums kalpo jau vairaakus gadus un varu tikai pozitiivas atsaukmses dot. Sildam, cepjam, grileejam...
Ineta
Nu nau jau tik smuki viss kaa raksta kjiimijas stundaas!
Dabasgazei ir piemaisiijumi kuri sadegot veido Slaapeklja oksiidus kas sajaukumaa ar uudens tvaiku taisa slaapekljskaabi.
Otrs galvenais kaitiigais piejaukums ir seers, kas sadegot veido seera oksiidus un taalaak ar to pashu uudens tvaiku veido seerskaabi. Protams ka tie nav tadaas devaas tai gazee, lai kuuku cepot to saeestu skaabe bet ilglaiciigaa lietoshanaa taa inde tomeer tiek uznjemta kopaa ar to kuuku.
Taa luuk ir ar to dabasgaazi.
Par jaudas palielinashanu.
Gimorojs.
Jasak ar apsaimniekotaju (ja dzivoklju maja) vinji izklaastiis kaada ir patreizeja jauda, vai ir iespejams palielinat (tb.
vai palielinata jauda vispar majai pienak, kur ir jashchiks)
Uz el virsmu+kraasni+vesheni utt parasti vajag 8kw 380v.
Talak raksti iesniegumu Latvenergo, dabusi noteikumus, ar noteikumiem pie sert. elektrikja, kas savukart visu to izbuve un nodod elektrotikliem.
Man tas process, njemot nesertificetu elektrikji kas mani paris reizes piekaasa, sanaaca ~1.5 meeneshus. bija gan arii apgrutinajumi - jauno vadu vajadzeja vilkt no majas otra gala + kaiminji, kam seriaali jaaskataas plkst.
16tos ![]()
Ja interese smalkaaka info, varu padalities, esmu izgajis to procesu no A-Z.
Normunds
Nja, taa jau es domaaju, ka jaaciinaas ar hemoroiidu efektu ![]()
Man latvenergo iedeva papiiru, ka 10A droshinaataaji uzstaadiiti, tjipa korkji. Atveeru sadales skapi - tur kautkaadi primitiivi automaati staav, tjipa 16A. Dziivoklii ir ariidzan viena rozete, kur
380V. Jaapieziimee, ka dziivoklja paardeveejs bija absoluuts kretiins, bet ar elektrikja iemanjaam, un es nebriiniishos, ja jamais buus veicis kautko nelegaalu.
Btw - a kur ganaas sertificeeti elektrikji? Bez sertifikaata iztikt nekaadi nevar? ![]()
R, laikam dabuus atkal skaidroties ar kantoru paarstaavjiem, kuri runaa savaa, cilveekiem gruuti uztveramaa dialektaa.