Nelikumiga buvnieciba, inventarizacija

Labdien,

Pazinjam ir situacija - veikta patvaljiga buvnieciba (nojauktas nenesoshas koka starpsienas un neliela 3 m2 piebuve) majai (kopejais majas stavoklis - nepiecieshams kapitalais remonts, visa ieksheja apdare nodiiraata lidz kjiegjeljiem).

Tagad pie pardoshanas jataisa inventarizacija, lidz ar to rodas divi jautajumi:

1) kas/kad/un kaa uzliks sodus par sho patvaljigo buvniecibu;

2) jaunais ipashnieks taisas veikt rekonstrukciju - vai jaunajam ipashniekam radisies apgrutinajumi projekteshanas veikshanai vai buvatljaujas sanjemshanai (t. b. vai nav taa, ka sakumaa vecajam ipashniekam ir jasaskanjo veiktas patvaljigas darbibas un tikai tad jaunais var veikt projekteshanu / sanjemt buvatljauju)?

Tatad jautajums galvenokart ir par to - vai saspringt un atjaunot ar vecu deelju paliidziibu nojauktaas sienas un piebuvi, vai ari nomaksat sodu un aizmirst sho pasakumu(btw - kadi apmeram ir shie sodi)?

Ja kads var iekonsultet/padalities pieredze shajos jautajumos, bushu ljoti pateicigs!

Normunds

nezinu par sodiem, bet citreiz var izbraukt cauri ar fixaacijas projektu, tipa taadus dazjreiz taisa peec darbu izdariishanas. Es gan domaaju ka varbuut uzzvaniit vai aiziet pie kaada arhitekta aprunaaties vai nevar kaut ko sabiidiit.

agriss

Sods 250ls + projekta saskanjoshana (tipa) - varbuut maanos.

Inventerizaacija ir 2 veidu - pilnaa un nepilnaa (vismaz dziivokljiem). Man dziivoklima taada nekad nebija bijusi (iznjemot cccp laikus), piedaavaaj leetaako, es tomeer uztaaju uz pilno, jo man kamiins, uzbuuveets kraasns vietaa, pliits un kolonka jau gadus 20 kaa nav, virtuves skapiiti nojaucu pats Ja taisa nepilno, tad vinji njem par pamatu esosho kaukaadu un tad jau caur projektu un arhitektu jaunais iipashnieks paarskanjo pasaakumu.

PpZz

Ja no inventarizācijas momenta nav pagājuši pieci gadi, atkārtotu inventarizāciju netaisa. Viss kas ir nepieciešams no VZD - kadastrālās vērtības izziņa.

Ja pircējs ir gatavs ņemt ar nepilnīgiem papīriem, tādu lietu var taisīt.

Saadas mulkjiibas es dzirdu pirmoreiz. Taa tas nav!

Jaunākais forumā