Par tiem pashiem zales pljavejiem

*esmu jauninjais saja darbiba ar pljavejiem , tapec, palidziet ar padomu, kadu pirkt elektrisko/vai benzina.

Pameginaju (aiznemos) elektrisko zales pljaveju Bosch kautkads ap 1600 vatiem.

Jasaka, ka viss mani apmierina iznjemot to triishanos ar vadu...

Pljavejs bij samera viegls, kluss un efektivs, nesastadija problemas appljaut ap krumiem/kokiem un pat tuvu seetmalei. Vaardu sakot OK, tikai tas vads.

Savukart paris nmajas talak viens ar benzinnieku njeemaas - nu baigaa trobele un izskatijas, ka tas aparats ir krietni smagaaks par vidusmera elektrisko...

Njemot vera sei jau aprakstitos topikus, saprotu, ka ar benziiniekiem ir vel kjepa ar degvielas kanninjam, kautkadam tur svecu mainjam, etc. apkopeem.

Tas man isti nepatik. Gribu nopirkt vienreiz labu un aizmirst par to, lai tik izpilda savas pamatfunkcijas.

Starp citu, ka tad ir labak - ja zali savac vai tomer sasmalcina un izmet turpat zalienaa?(kur likt savakto zali ;-) ?

Visa rezultata man radas ideja, vai nav elektriskie zales pljaveji ar akumulatoriem? It ka bosch. lv majas lapas viena rindkopa par tadiem bij uzrakstita, tak produkcijas klasta tadu neatradu.

Vardu sakot budzets liidz 200Ls. Pljaujama platiba ap 700 m2 reljefainas zemes.

Iesakiet luudzu kas butu labakais risinajums

Jusupraat.

Benzinnieks/ Elektriskais / Ar akumulatoru? ( kur tadus dabuut)

mans dels izdomaja ko vel genialaku par plaveju ar akumulatoru, vins ieteica razot tos ar dizelgeneratoriem J

m.

Viss atkariigs no taa kas tiek saprasts ar reljefainu.... benziiniekiem bija kaut kaads noteikts sliipums virs kura nedriiksteeja sho gaazt...

elja kaut kur ne tur teceeja....

Benzinniekam no savas pieredzes neatceros ka buutu bijushas probleemas ar sveceem.... smagaaki vinji ir, bet nedaudz daargaakie ir pasgaajeeji, tb pashi velkas uz priekshu un nav jaastumj un jaamokas, veel neesmu ietesteejis taadu..

www.stiga.com/ProductInfo... - piemeeram

www.stiga.com/load.aspx?html_i... - par zaalaaja izmeeriem un rekomendeejamajiem plaaveejiem....

-------------

Rukicc

cieniitie, ja jau par lawnmoveru jaaizgaazh 300-+ Ls, tad sametaas kaininji un nopeerk vienu traktorinju kas varees vasaraa plaut zaaliiti un ziemaa sniegu skjuureet, ko?

nu ja iipashums viens uz tuveejiem 5km raadiusaa, tad jaatiek galaa pasham.

a/

Un ko tauta doma par sadu risinajumu:

www.supernet.lv/product_info.p...

Vai kads ir lietojis plaujmasinu bez kastes ar sasmalcinasanu un izkaisisanu?

Ka ir pec plausanas vai ta zale nepaliek piemeslota ar sienu?

Vai labak izveleties ar smalcinasanu un visu kasti, lai var ari pernas lapas savakt?

Varbut kads ir lietojis sadu te:

www.itirgus.lv/katalogs.php?gr...

Ir vel kadi ieteikumi?

Var rakstit ari privati (var ari piedavat ;-)

Man ir Jonsered/Electrolux ar Briggs un Straton motoru, pashgaajeejs, 5.5zs, platums 55cm, bez kastes (kur to savaakto gan vareetu likt).

Maksaaja 300 Ls veikalaa Sils, pljauju 4'000 m2 reizi nedeeljaa jau 3sho gadu, mainu ellju ik pa 10-20 baakaam benziina, vairaak nekas nav mainiits. Asmens sadila aatri, nodilushajaas vietaas uzmetinaaju kaut ko ljoti cietu, tagad reizi gadaa jaaasina un nekas nedilst.

Kad es pirku, kaiminjsh ar taadu pashu bija jau 4 gadus pljaavis un 1 x remontaa devis, jo pashaa saakumaa bija piemirsis, ka ellja kaut kad IR jaamaina.

Janis

p. s. pasgaajeejs pa 160 Ls man liekas aizdomiigs, un 700m2 pljaushanai benziinnieku nevajag.

> pljauju 4'000 m2 reizi nedeeljaa...

oi. 4k tiiraa zaale? tev tur nav vieglaak atrast vieteejo lauksaimnieku, lai ar nopietnu tehniku to tavu pljavu nopljauj?

> 700m2 pljaushanai benziinnieku nevajag

ja tie 700 ir ideaali liidzena tiira zaale, tad ar benziinnieku vareetu buut vieglaak, bet nu ja tur patraapaas kaads neliidzenums/pukjudobes/koki, diez kas nav.

elektriskais tomeer ir vieglaaks un arii >45 graadu sliipumus var viegli pljaut vietaam

tomeer iespeeja ar vienu roku jamo tur vazaat ir patiikama videeji bardakaina latviesha daarzinjaa

Jaunākais forumā