Zhurkas

Sveiki!

Zhurkas, daudz zhurkas!

Mosh kaadam ir idejas un/vai pieredze kaa veiksmiigi ar taam ciiniities?

Nu tur slazdi, zhurkas-kanibaali, zhurkas apsvilinaataas etc.

Jans

ljoti daudz zjurku muusu laukos no fermas izindeejaam ar STORM indi, sencis ''spainjiem'' nesa laukaa, kad taas saaka liist pusspraagushas no visiem stuuriem agriss

atshaut visas pa vienai.

granaata sheit neliidzees

a/

kakji vajag! lielu un resnu shis var pat nekjert tos grauzeejus, bet savu smaku izplatiit

ASh, bez zhurku probleemaam, bet ar DAUDZ kurmjiem...

Var pameegjinaat iemidzinaat ar stipraam miega zaaleem. Var iegaadaaties kakji vai suni, kam buus prieks izkjert tos radiijumus. Var pasaukt paliigaa arii dezartizatoru vai kaa vinju sauc. Izveele liela. :-)

Ausma

man kauka skiet, ka muslaiku zurkam kaki pie vienas vietas. skocu vai foksi vaig. terjerus, es domaju ;) mans skociks ir pilnig parnemts no zurku, pelu un kurmju galesanas. tik, piedod, Jani, bet uz DAUDZ zurkam es vinu nelienesu, ka neaizbrauc jumts, taaaadu laimi ieraugot.

maara

Runči ķer sūdīgi! Vajag kaķeni - īstu - lauku! Un dot tikai padzerties - pārējo lai medī pati.

Kad tikko bračuks pārgāja dzīvot uz māju laukos - žurku bija kā biezs (pa nakti pat pa gultu skraidijušas) - kaķenes parādīšanās to problēmu atrisināja, katru dienu ķēra pa vienai divām žurkām (reizēm žurka bija tikpat liela cik ķērāja), vienīgi - katru reizi, kad noķēra, nesa saimniekam atrādīt savu darbu - atnāk, durvju priekšā noliek un sēž-gaida, kad saimnieks no rīta pamodīsies un izies ārā, tikai tad viņa sāka to žurku ēst. Vienīgā problēma ar kaķeni - kaķēni mēdz parādīties.

Vēl suņi - terjeri vai laikas - par terjeri neko nepateikšu, bet par laiku (personīgā pieredze) ja pamanīja kādu peli - izraks zemē 25cm stabili dziļu bedri, bet pie peles tiks. Pēc tam ar to peli vēl paspēlēsies, tad arī apēdīs.

Bet, ja salīdzina pēc produktivitātes - priekšroka kaķenei!

--

Imants aka DRUIDOS

Panjem suni, lai kjer, jo kakji netiek galaa...

Bet ja nopietni - izsaku liidzjuutiibu...

kakji runchi zhurkas nekjer... (baidaas ka noraus) bet kakjenes gan ljoti labi kjer...

--

Oskars

Ar indeem ir neerti, jo tie lopi sajuutot tuvojoshos galu meedz ieliist vietaas, no kurienes tos nevar dabuut aaraa un pec tam smird diezgan ilgu laiku.

Ir dzirdeets par kanibaaliem, bet process aiznjem laiku.

Vajagot nokjert 6-10 zurkas un kopaa ievietot kaadaa nosleegtaa yelpaa (piem kannaa). Vienu var ielikt beigtu.

peec kaada laika dabiigaas izlases celjaa dziiva buus palikusi stipraakaa zurka, kura, lai izdziivotu buus apeedusi paareejaas. Pie pietiekosa zurku skaita kautkaadaa briidii shii stipraakaa sapratiis, ka izdziivot un sagaadaat bariibu var nogalinot citas zurkas. Peec tam vinju var laist valjaa.

RTU Radio fakultaatee savaa laikaa bija peetiijushi jautaajumu par kukainju un grauzeeju atbaidiisanas ieriiceem (elektroniskaam). Ideja taada, ka zinaamas frekvences skanjas vilnji, aarpus cilveekiem sadzirdamaa diapazona iedarbojas uz kukainjiem un grauzeejiem. Varbuut ir veerts pamekleet kontaktus un info. Varbuut taadi daikti ir nopeerkami arii veikalos. Pats esmu redzeejis aparaatu sunju atbaudiisanai, redzeeju arii ka tas tiesaam darbojas.

Elgars

Taa saucamie elektroniskie atbaidiitaaji izdala ultraskanju. Cilveeks to nedzird, bet dziivnieki un kukainji dzird, vinjiem rodas saapju sajuuta vai kaut kas liidziigs.

Datoru iipashniekiem skanjas gjenerators jau ir, vajag tikai piikstuljus, kas speej izplatiit speeciigu ultraskanju.

Kaut gan cilveeks sho troksni nedzird, bez iespaida nepaliek. Galva var saakt saapeet un taa. Kaada kristaala vaaziite ar nejaushi var sapliist

Karlis

Jaunākais forumā