shljaukas

Kameer par santehniku runaajam

Vai te ir kaads, kam sanmezglaa vai kur citur komunikaacijas savilktas ar armeetajaam shljaukaam? Kaada pieredze?

Itkaa jau muusdienaas tas skaitaas baigi eliirs risinaajums, kaktaa staav aukstaa/karstaa uudens kolektori, no kuriem aiziet armeetaas shljaukas uz visiem pateereetaajiem. Taas shljaukas ar itkaa tam tieshi ir paredzeetas, un nevajadzeetu gljukot. Bet kaa ir realitaatee?

Taadas shljaukas jau nu toch buutu nesaliidzinaami vienkaarshaak nosleept sienu konstrukcijaas utml, kur ar vara trubinjaam sanaak nemeeriigaa jaatne.

Gribu "labi un vienkaarshi".

--

KPL

Re: shljaukas

Nu es no vinjaam izvairiitos personiigaa pieredze:

Mazgaaju virtuvee traukus peeksnji baiss troksnis dziivoklii aizgriezhu kraanu un klausos kaut kur no koridora vai vannnas naak. eju skatiities vannas istabaa viss ok, atverot tualetes durvis topu slapsh no galvas liidz kaajaam ar siltu uudeni, labi ka nebija verdoshs...

nogriezhot uudeni paveeras elegants skats tas elegantais metaala siets kas rinkjii uzpiits kaa ar nazi paargriezts 10 cm garumaa apmeeram......

nebuutu bijis maajaas apakseejie kaiminji noteikti priecaatos......

apmekleeju santehnikas veikalu un uzliku jaunu taadu pashu sljaucinju..... cerams ka turees kaadu laiku....

-------------

Rukicc

Es ne par taam shljaucinjaam.

Tama ir tieva gumijas shljauka, kura spiediena ietekmee izpleshas liidz metaala pinuma izmeeriem. Shitaam es ar diezko neticu, kaut arii pagaidaam man visur arii taas labi straadaa.

Bet taas armeetaas plastmasas shljaukas paardod us metriem, no rullja.

Caurspiidiigas. Ganjau ka ir redzeetas veikalos.

Jaasaka godiigi, ka karstais uudens man jau paaris gadus uz vannasistabu tek pa parastu armeeto daarza shljuuteni, un par spiiti sheit esoshajam baisajam spiedienam, joprojaam nav probleemu. Bet tomeer buutu laiks pasaakumu sakaartot

KPL

Ak tu par taam runaa skaidrs.........

nesapratu saakumaa ko domaa ar "Armeeta".....

-----------

Rukicc

Re[2]: shljaukas

armeeta - ar pastiprinaajumu/armatuuru. parasti ar kautkaadu sietu vai citu/cietaaku gumiju/plastikaatu whatever..

mani piedziivojumi - ar gumijaam vispaar - ar laiku paliek trausls un druup. un tad saak suukties cauri vietaas un nevietaas. pietam - pilniigi uzkaast uz armeejuma esamiibu.

ar blelka pinumiem - pinumi shadtad saak ruuseet. un tad tur saakas sheizes.. veel arii jautaajums - tie uzgalji ko liksi pie trubas - man viens taads leeets ietraapiijaas.. uzmonteets itkaa

OK, bet kautkaafdaadaa briidii noluuza - struuklaka liidz griestiem, labi ka blakus biju...

-- rowers, parasti gan ar vadiem kraameejas...

Nu vopshem ne1 nekaa nevar pateikt

Taas shljaukas nau no gumijas.

--

KPL

RE: shljaukas

Ja ar "armeetajaam" tu saproti gumijas shljauku ar stieplju pinumu apkaart - tad tas skaitaas "pagaidu" risinaajums.

Problema ar taam ir, ka medz gadiities nekvalitatiivas shljaukas un daudzas reizes esmu dzirdejis par suudiem, kas seko pec shadu shlauku izraisiitiem pluudiem.

Normalais risinajums ir pastaavigaas trubas. Vienalga vai tu njem vara trubas vai plastmasas liimeetaas vai

Po starinke - 1/2 colligaas....

Man majas pieslegums no udensfiltra lоdz boilerim un talak ir ar shitaam shljaukaam. Tpu tpu tpu nekas vel nav gadijies.

V.

> Nu es no vinjaam izvairiitos personiigaa pieredze:

> elegantais metaala siets kas rinkjii uzpiits kaa ar nazi paargriezts 10 cm garumaa apmeeram...

Tas ir tas hidrauliskais trieciens, tieshaam mainot spiedienu (at/aizgriezhot kraanu taa shlauka riktiigi noraustaa)

man iztureeja gadus 5 tualetee

a/

es gan labaak ieteiktu sho jautaajumu risinaat ar daudzslaanju cauruleem - plastmasa / alumiinijs / atkal plastmasa. maksaa ap latu metraa, savienojumi laikam arii tikpat, cik vara trubaam, bet nu baisi eetras montaazjaa, tiesa, ja grib perfektu 90 graadu lenjkji, tad jaaliek paarejas, bet, ja no stuura ir iespeeja atkaapties par centimetriem pieciem, tad var taapat izlociit, kaa vajag. aplii salociitas caurules aplja diametrs vareetu buut kaadi 12-15 cm.

andris gandriiz visu uudensapgaades sisteemu no shaadaam cauruliiteem izveidojis (tiesa, liidz suuknim no urbuma iet vecaa colliigaa caurule, kaut kad jau arii to pret resno plastmasnieci nomainiishu)

ALU/plastmasnieces ir labas, varsh arii labs, un katram sava vieta.

man izraava aaraa to alumiinija trubu no savienojuma.... varbuut pats biju pa vaaju pievilcis vai kaa, bet gadiijaas.

montaazha elementaara bez jebkaadiem papildus verkjiem, taa teikt maajas apstaakljos.

ar varu chakermans lodeejot, bet toties lielaaka droshiiba.

esmu dzirdeejis, ka liel tiiro plastmasu (metina kopaa) un no karstuma shis izliecas un karaajas pie sienas kaa strikis...., bet neesot pliisushas.

Nuu, ar vara lodeeshanu var buut visadi. Pat profesionaaljiem lodeejot sarezhgjiitaa vietaa savienojumu sanaaca nokljuudiities - detaljas bija pashkjiebtas un vienaa malaa lodeejums bija burtiski starp trubas un 3nieka kantiiteem. Rezultaataa tur iemetaas mikroplaisa, kas bija pietiekama lai nolietu apaksheejaa kaiminja griestus visaa platiibaa...

M.

kam negadaas. arii man kaut kaads smilshu graudins tika savienojumaa un peec "testa" naacaas zaageet nost, atlodeet nebija iespeejms, jo trubaa jau bija uudens .

maaciiba naak ar laiku a/

Radiem tieshi taapat izbeidzaas savienojums zem virtuves izlietnes...

Virtuves skapiishi uzbrieda, labi ka pirmajaa stavaa dziivoja un virtuves iekaartu taapat gribeeja mainiit:\

Pasham gan pagaidaam turaas, bet tiek izmantots tika no cietaas trubas vai sienaa ieriikotaa izvada liidz maisiitaajam.

agrisp

sljaukas garums jau neko neizsaka.... ja pliisiis ziepes buus taa vai taa un vienliidz lielas....: D

----------

Rukicc

Jaunākais forumā