Teorija lieliska, tautaa runaa, ka straadaa arii dziivee.
Saape man taada - atradu zemes gabalu caur maakleri. Esmu gatavs pirkt bez krediita. Skaidraa (tik no bankas jaaiznjem), ar paarskaitiijumu, whatever.
Diemzheel nav izdevies sakontakteet paardeveeju pa tiesho. Pagastaa stipri neatsauciigi (tiktaal, ka liek domaat par amatpersonu ieintereseetiibu). Maakleris grib, lai dariijums saakas ar to, ka es eju pie shiem uz kantori un sleedzu kaukaadu liigumu (detaljas neizpauzh, tipa uz vietas visu paarrunaasim un sarunaasim) un iemaksaaju 2k$ firmai kaa rokasnaudu laikam.
Zemes gabals smuks, labaa vietaa, elektriiba ir, celjam klaat, adrese pieshkjirta. Tik tur taaads kaa mezhs tagad virsuu. Bet nu shiem visa iela ir kaa mezhs - kur maajas, tur paretinaats, kur nav veel maajas, tur kaartiigas priedes (dizhkoku uz aci nav).
Kaa tagad dariit? Ko prasiit no maaklera? Iipashnieku diemzheel ieraudziishu tikai pie notaara.
Rokasnauda - parasti iemaksaa, bet neredzu vajadziibu. Spriezhot peec taa, ka maakleris peec manas 3 dienu kluseeshanas (jauno pasi kaartoju) pats mani samekleeja, tad cita pirceeja uz sitiena vinjam nav. Bet paardot vajag. Gan jau kada amatpersona noprihvatizeejusi un tagad grib aatri tikt valjaa- nu lai jau pagastvecis ievaara, taapec vinjam taads darbs. Ir taadas aizdomas, ka maakleris tos 2k$ grib uzvaariit, kas uz paardoshanas cenas 8, 5k$ / Ls peec kursa/ fona, manupraat ir par daudz.
Ja shaadaa situaacijaa esu gatavs naakt ar skaidru pikji un uzreiz, tad vajadziiibas peec rokasnaudas nav. Ne vinjam pirms tam kas no uzskaites jaanjem, nekaa.
Kaa izdariit, lai nepiechakaree? Paardos domaajamo dalju man ar domu, ka naakoshajaa dienaa paareejo. Taa vinji iesaka. Diemzheel vinji tak tai pashaa dienaa vai naakoshajaa (neatnaakot uz dariijumu ar mani), var paardot otru domaajamo dalju kaadam citam. Un akal par lielaako dalju no iipashuma noliigtaas cenas. Paardeveejs iesit kaartiigu kaapostu, es un tas otrs pirceejs paliekam ar garu degunu un kashkjeejamies. Zemesgraamataa ta mana domaajamaa dalja shaas dienas laikaa netiks ierakstiita.
Kaadi risinaajumi? Manai idejai, ka ejam pie notaara, sleedzam dariijumu par 1/100 vai tml domaaamo dalju un cenu 1Ls (es samaksaaju paardeveejam latu, notaaram tos paardesmit vai cik vinji tur njem, 2% no kadastra veertiibas valstij), naakosha dienaa par kadastra veertiibu nopeerku paareejo (akal visi izdevumi ar notaaru un paarrakstiishanu), un aiz durviim noskaitu atlikumu - 500Ls, kurus shi dabon, kad esu regjistreejis zemesgraamataa un visi koki uz nu jau mana gabala ir vietaa. , vinji visticamaak nepiekritiis.
Izmantot dariijuma kontu? Bankas spechoki it kaa paarbauda, vai viss shtokos. Tik kaa tik galaa ar 2xzeeju paardoshanu? It kaa po, es pat krediitu buutu gatavs panjemt kaa nodroshinaajumu izmantojot naudu manaa kontaa: ) un naakoshajaa dienaa peec dariijuma atdot krediitu.
Cik buutu sapraatiiga atliidziiba un vai kaads vareetu uznjemties " atnaakt liidzi, paturee rocinju" , tb sekot liidzi, lai nepiechakaree?
Maaris, gudrs, kameer pasham nau jaadara