Re[4]: Kaa iziret beninjus?
> Paldies par idejam! Tomer tam, ka bakss bus tads pats ari pec 20 gadiem
> es neticu - 11. septembris, Iraaka, u. t. t. . . ar ASV nav labi. Tapat ari
> inflacija nav raditajs.
nu taa jau tikai taada ideja. . vari tikpat labi piesaistiit piemeeram zelta cenai par unci.
> Es te domaju par ko citu: sobrid es varu par iiri paprasiit X naudinjas,
> jo cilveki nav gatavi vairak maksat. Toties pec 20 gadiem normala ires
> maksa visapkart varetu but X*2 naudinjas, pateicoties dzives limenja
> augsanai (tam gan es ticu).
> Un shis X*2 naudinjas es ari veletos sanemt, un to ari ierakstit ligumaa
> - bet arii taa, lai irniekam butu drosiba, ka es nepaprasisu vinjam X*10
> naudinjas: ) nu luuk -- tieshi sho izaugsmi arii ljoti labi raksturo inflaacija: P bet ja veelies, vari, protams piesaistiit videejajai statistiskajai darba algai, iekszemes kopprodukta izaugsmei utml ekonomikas labklaajiibas raadiitaajam. galvenais paarliecinaat iirnieku, ka tas buus labi: ) protams, ka ir liigumi, kur cena vienkaarshi tiek reizi gadaa par jaunu paarrunaata, bet tas straadaa tikai taadaa gadiijumaa, ja iirniekam nav nekas jaaremontee un vinsh atnaak uz visu gatavu, jo preteejaa gadiijumaa, vins saguldiis baigaas naudas, izremontees un peec tam maajas saimnieks vares sho mieriigi shantazeet. . . taa saciit shitaadu labu iipasumu tik leeti es tev vairs iziireet nevaru; ) starp citu par sho teemu ir ljoti interesanta ekonomikas teorija (agency theory), kas pieraada tieshi to pashu, proti -- investeet vajaga tam, kuram pieder iipashums, preteejaa gadiijumaa radiisies " uphold problem" . vot tak vot.
> Un par ires tiesibu pardosanu. . . piekriitu. Tas tads aizdomigs darijums,
> uz ko pats ari nelabprat piekristu: ) Tadel varbut pajautashu citadak -
> kada tagad ir tipiskaa cena, par kadu iziiree uz 10-20 gadiem beninjus?
taada pati kaa atbilstosham dziivoklim, taapeec arii jautaaju, cik lieli tev tie beeninji ir, kaada maaja, utml. neremonteetu 2-istabu dziivokli (normaalaa vetaa) shobriid vat noiireet par ~100Ls/m. taada pati cena buus arii identiska izmeera beeninjiem. . . driizaak pat zemaaka, jo tur jaaiegulda lielaaka nauda remontaa. nu bet vispaar iires cenas grozaas diapazonaa no Ls60 liidz Ls600 un vairaak. . . : )
> Problema taa, ka pagaidam nevelos pardot beninjus ipasumaa, lai gan
> pilniba vel tadu iespeju izsledzis neesmu. Man nepatiik saistibas, ko
> tas uzliek man ka paareejaas majas daljas turetajam. Tapat arii,
> " dzivokla pardosana" manuprat ir pilnigi absurds darijums. Vienigais, ko
> patiesam var pardot, ir zeme vai maja kopa ar zemi. Parejie varianti ir
> tadi drusku jociigi. . .
nu kaa -- maajas dalja, kopaa ar atbilstoshaam domaajaam daljaam zemes.
kas gan tur absurds? iirei arii ir savi chakari ar regulaaro iipasuma apsaimniekosanu, utml. visaam attieciibaam ar komunaalo pakalpojumu sniedzeejiem.