zemes transformacija

viesis

Es gribu uzzinat, ka var transformet lauksaimniecibas zemes un apbuveto? Loti gaidu atbildes! Ari gribetos uzzinat, cik tas viss izmaksas?

viesis

RE: zemes transformacija

Viss atkarīgs no vietas

Sākumā jāiet uz pagastu un jāpaskatās pagasta plānojuma kartē, principā daudziem pagastiem ir mājas lapas un tur arī ir karte ar teritorijas perspektīvu izmantošana.

Ja nu gadījumā tavs zemes gabals atrodas teritorijā, kur ir paredzēta lauksaimniecība, tad varētu būt pagrūtāk, bet ja zeme pēc plāna atrodas teiksim vai apbūves vai izpētes zonā tad viss ir ļoti labi.

Raksti pagastā iesniegumu, lai pagasts izskata, ka vēlies zemi sadalīt parcelēs privātai apbūvei, vai daudzstāvu apbūvei, kas nu vajadzīgs. Pēc pagasta sēdes viņi izsniegs detalplānojuma darba uzdevumu, kas būs jānes pie arhitekta.

Izmaksas grūti pateikt, jo man liekas tas ir atkarīgs no vietas, bet apmēram pagasta paklpojumi varētu izmaksāt kādus 50Ls(man tā bija (Rīgas rajons)). Arhitekts ņem apmēram par 1ha 500-800Ls.

Par arhitektiem--ir vietas, kur detalplānojumu obligāti ir jāizstrādā pagasta arhitektam, bet ir vietas, kur arhitektu vari izvēlēties pats, protams arī pameklēt kādu lētāku variantu.

Laikam īsumā vis, bet principā sāc ar to, ka dodies uz pagastu.

viesis

RE: zemes transformacija

Pavisam aizsamirsu pagasta izmaksas būs lētāks, jo 50 Ls samaksāju par diviem gabaliem, ta kā kādi 25.

Jaunākais forumā