Zemes lietas

Sveicinati!

Jautajums par zemes pirkshanu - peerkot zemi jaunceljamaa ciemataa, obligaati jaapeerk arii celja domaajamaa dalja (~200m2). Vai taa ir normaala prakse?

Iznaak taa, ja zemes gabals ir 1500 m2, tad jaamaksaa ir par 1700m2 (plus celjsh). Tas celjs ir domaats starp maaju rindaam.

Nav taa, ka paardeveejs grib veel papildus uzvaariities?

A.

Re: Zemes lietas

Jaa, diemzeel cik esu sastapies faktiski visur taa ir. Iznjemums var but vienigais ja ir kaut kads vecais gabals kur celjs ir jau pashvaldibu. Ir gan atsevishki tirgotaji maniti kas atstaj celu savaa ipashumaa, bet tas tomer ir retak. Vismaz cik man sanacis paintereseties.

Maris

P. S. Ja kadam no listes ir padomaa kads smuks, neliels privatapbuves gabalins rigas apkartnee par sapratigam naudam, drikst piedavat: -)

Re[2]: Zemes lietas

nu taa ir tada shmaukshanaas kaa tas, ka tiek paardots zemes gabals, bet cena uzraadiita par kvadratu. cik esmu jautaajis, lai man iesver paaris kvadraatus par 10Ls/m2, liidzneshanai - neviens nav piekritis ; )

maaris

RE: Re[2]: Zemes lietas

Sveiki!

A kur shmaukshanaas? Slabo sareekjinaat cik maksaas kopeejais gabals, cik lietderiigaas platiibas m2. Ja to nevar, tad jau par tik sarezhgjiitaam lietaam, kaa zemes pirkshanu jaaizvairaas pat domaat.

A taa normaala situaacija - ja Tu peerc zemes gabalu, tad reizee ar to

Tu maksaa par piebraucamo celju, par komunikaaciju tuvumu, par tuvumu

Riigai, par skatu un sazin ko veel tik ne. Tas laiks, kad kaads cits par to maksaaja ir pagaajis.

Jans

Re[4]: Zemes lietas

nu tas apmeeram taapat kaa reklaamaas noraadiit, ka liidz londonai aizvediisim par nieka 9. 99 (ryanair), bet par nodokljiem uzzinam tikai pashaas beigaas. nu it kaa jau visi mees to skaidri un gaishi zinaam, ka cenas noraada bez nodoklja. bet juuzerim, kam tas jaavelk no sava macinja. . te taa pat - uztaisa vizuaali pievilciigu ciparu. nu ok, ne shmaukshanaas. tagad to sauc par maarketingu; )

m

Re[5]: Zemes lietas

es pienjemu, ka ja TU buusi tik privilegjeets, ka vareesi nesamaksaat tos nodokljus, tad naaksies vien dazham tevi vest par 9. 99. . .

a maarketings jau taapat straadaa uz "atlaides LIIDZ 75%" un "pie mums PASHAS leetaakas cenas, vai arii atdosim $".

un ko, daudz kaadam kautkas ir atdots? afaik - 0.

-- rowers, ir shoto kaadreiz pircis bez nodoklja.

Re: Zemes lietas

Ja zemes gabali sadaliiti taa ka celsh tajos ir iekshaa tad jaa ir jaapeerk un tas celsh peectam arii buus pasham jaatiira utt, vai arii zinama summa jaatstaaj ciemata apsaimniekotaajiem par celja tiiriishanu.

RE: Zemes lietas

Ja tas ir vienk. piebraucamais celjsh, kas pieiet taalaakiem gabaliem, tad lai vinji pashi to tiira, tas nekaadiigi nav apdaliitaa zemes gabala iipashnieka pienaakums. A ja tas ir pagasta noziimes celjsh tad to tiira pashvaldiiba.

Nu, ja tas ir kaut kaads vieteejas noziimes jaunveidotaa ciematinja celjsh un ir kaut kaada struktuura kas organizee visa taa pasaakuma apsaimniekoshanu, tad celju tiiriishana visticamaak buus iekljauta kopeejaa apsaimniekoshanas maksaa, bet nu tas taadaa gadiijumaa, ja vispaar ir taads apsaimniekotaajs, kaut vai uz papiira.

Jans

Jaunākais forumā