latvenergo liigumi

sakaraa ar iipashumtiesiibu izmainjaam nepiecieshams paarsleegt liigumu ar latvenergo. pirms parakstiit, ruupiigi izlasiit un taa, taadeelj dazhi jautaajumi: ) pirms jautaashanas pasham lvenergo tomeer gribeetos arii kaadas neitraalaakas atbildes: )

1. vai shie liigumi visi ir pilniigi identiski visiem privaatajiem klientiem?

2. liigumaa ir atsauces uz "Elektroenerģijas piegādes un lietošanas noteikumiem", tomeer taadi nav ne pievienoti liigumam, ne atrodami latvenergo maajaslapaa. es jau saprotu, ka pierasts pie tev-vajag-tu-arii-meklee sisteemas, bet nu tomeer - kur shie noteikumi buutu atrodami?

3. pielikumaa ir teikums "tehniskie noteikumu vai piesleeguma liiguma nr - no ieprieksheejaa liiguma". tie ir kaut kaadi tehniskie noteikumi vai tikai numurs? kaadas ir iespeejas sho informaaciju viegli un civilizeeti ieguut no lvenergo (protams, par ieprieksheejo liigumu nekas nav zinaams; ) )

4. pielikumaa nav noraadiiti "ievada parametri (garums, shkj_e_rsgriezums) - vai tas nevar radiit kaadas probleemas?

5. pielikumaa noraadiits, ka lietotaajs atbild par eekas ievadkabeli.

taa kaa man nav nekaadas nojausmas, uz cik lielu posmu tas attiecas, pie tam, shim kabelim abos galos ir lvenergo noplombeeti un visaadi citaadi apsleepti kontakti - ko tad man iisti dariit probleemgadiijumaa? vai tieshaam par posmu liidz skaitiitaajam nav atbildiigs lvenergo? galu galaa, es tachu nemaz nedriikstu veikt nekaadas izmainjas liinijas konfiguraacijaa liidz skaitiitaajam, vai ne?

nujaa, liigumaa atstarpes liktas ar random funkciju, kaads komats arii iekritis "te jau kaadu laicnju nav bijis, ieliksim" =) kjeksiishus pilniigi niez roka savilkt --

Rich

Re: latvenergo liigumi

sorry par vaardu:

vai liigumaa nav punkta, ka energo sedz zaudeejumus, ja vinu vainas deelj netiek piegaadaata energija (kaut vai nokritusha koka deelj, ja tie nav aarkaartas apstaaklji?

zinu man pazinjaam rajonaa regulaari pazuud elektriiba un shie atjaunot steidzas tikai peec stundaam 3-4, kaa sanaak. tipa vienu posmu remontee un atsleedz arii otru "who cares"

sorry par spamu a/

kaadu vaardu? =)

ir punkts pie piegaadaataaja atbildiibas "samaksaat lietotaajam par savas vainas deelj nepiegaadaato elektroenergjiju etbilstoshi elektroenergjijas piegaades un lietoshanas noteikumu prasiibaam" - bet taa kaa pashi noteikumi nav. . .

man gan ir aizdomas, ka nokritis koks vareetu skaitiities tikai tad, ja tas ir noticis deelj nepietiekamaa kaartiibaa uztureetaam elektroliiniju stigaam.

Cik Megawatus elektroenergjijas dienaa tu taisies pateereet lai Latvenergoo buutu jeega likt kustinaat savu juristu kas tavu liigumu labos?

Protams ka liigumi ir standarta un neviens tev vinju nelabos ja tu netaisies iekljuut 10 lielaako Latvenergo klientu sarakstaa.

Viena tante no Latvenergo (varbuut ka apkopeeja) teica ka ja tu vari pieraadiit ka Latvenergo vainas deelj kaac no taviem agregaatiem ir nojucis tad teoretiski Latvenergo sedz tev nodariitos zaudeejumus. bet taadi gadiijumi var buut tikai tad ja kaac tev 220vieta iegruush rozetee 400V un tu ar savu supersertificeetu iekaartu to piefiksee.

Vads no skaitiitaaja skaitaas tavaa atbildiibaa vads liidz skaitiitaajam

Latvenergo.

nure, bet shii liiguma pielikumaa ir citaadaak - skaitiitaajs un varbuut veel kaut kas it kaa lvenergo paarzinjaa, tad kaut kas it kaa - manaa, tad atkal lvenergo. vai taa var/vajag buut?

. . .

--

Rich

Sveiks,

ja neesi pamanijis tad latvenerog savus skaitiitaajus nes laukaa no maajaam pie seetas aarpusee un ari no dziivokljiem uz kaapnju telpaam kur nu bija dziivokljos. . . .

taa kaa saja gadiijumaa domaaju ka ir tikai logiski ka standarta liigumaa ir taada fraaze ------------

Rukicc

pag. tas tachu nav pretrunaa ar to, ka _liidz_ skaitiitaajam viss ir lvenergo paarzinjaa, bet shajaa gadiijumaa sanaak, ka pa vidu starp skaitiitaaju ar taa kjeskaam un lvenergo liiniju kaut kas ir manaa paarzinjaa. bet reaali man tam posmam nav tiesiibu neko dariit, jo tur tachu viss noplombeets nejeegaa.

neenuok, taatad shis jautaajums buus jaauzdod lvenergo pa tiesho: ) . . .

--

Rich

Ja liigumaa rakstiic ka tavaa tad tavaa ja latvenergoo tad latvenergoo iipashumaa.

Ja liigumaa rakstiic ka liigumam var buut labojumi pielikuma veidaa un pielikumaa ir liiguma labojumi tad speekaa ir tas kas pielikumaa.

Ja pielikums ir pretrunaa ar liigumu tad augstaaks speeks laikam tomeer ir liigumam.

Ja tu ar Latvenergoo nevari vienoties tad tiesaajies.

Ja nepatiik Latvenergoo peerc savu gjeneraatooru un aizmirsti par latvenergoo.

Es nesaprotu kur taa jeega teereet laiku un skaidrot to kam un kaa ir jaabuut liigumos ja vispirms netiek noskaidrots vai tev vispaar ir iespeejams to liigumu labot.

Un ko tev dos tas ka tu izlasiisi ka tu nevari pie elektriibas sleegt pashtaisiitas un/vai nesertificeetas elektroiekaartas.

Vai taadeelj ka buusi to izlasiijis pielikumaa tu savu pastaisiito lampinju tad vairs neliksi pie sienas?

Un rocinjas ar par iisaam ka nevareeji atrast noteikumus latvenergoo maajas lapaa

Luudzu reku buus!

www.latvenergo.lv/lv/latvenerg...

ko dos kas? es veeleejos noskaidrot preciizu parakstaamaa dokumenta saturu un nosaciijumus, tavupraat tas ir muljkjiigi?

ja, rocinjas par iisaam. manupraat, latvenergo lapa ir reti neeerta.

mekleetaajs uz sho noteikumu nosaukumu arii neko tamliidziigu neatrada.

vai tev tieshaam shkjiet, ka visi manis uzdotie jautaajumi ir muljkjiigi, ka tas tev dod tiesiibas iztureeties kaa paris evolucijas liimenjus augstaakam radiijumam?

> Luudzu reku buus!

> www.latvenergo.lv/lv/latvenerg...

paldies.

. . .

--

Rich

Re[2]: latvenergo liigumi

> Ja pielikums ir pretrunaa ar liigumu tad augstaaks speeks laikam tomeer ir

> liigumam.

ja liigumaa vai taapielikumaa ir kautkas pretrunaar ar LIKUMU, tad speekaa ir tas, kas ir likumos. ja pielikums ir pretrunaa ar liigumu, speekaa ir _PIELIKUMS_, kaa veelaakais (peedeejais) papildinoshais dokuments. kautgan taads speeciigs pielikums, kas ir _pretrunaa_ ar liigumu, prasaas peec jauna liiguma ar vecaa anulaaciju.

> Ja tu ar Latvenergoo nevari vienoties tad tiesaajies.

> Ja nepatiik Latvenergoo peerc savu gjeneraatooru un aizmirsti par

> latvenergoo.

lappraat. tiko buushu nobriedis savai maajai mezha viduu - pamekleeshu iespeeju drusku paekonomeet. un gjenis vismaz kaa rezerves avots nebuus "opcija".

> Es nesaprotu kur taa jeega teereet laiku un skaidrot to kam un kaa ir

> jaabuut liigumos ja vispirms netiek noskaidrots vai tev vispaar ir

> iespeejams to liigumu labot.

vispaar. . jautajums laikam bija paaraak gari uzdots, bet nu. . .

AFAIK daudzi dziivoklieshi ir njeemushies ar t. s. jaudas palielinaashanas liigumiem ar LE. starpcitu shajaa sakaraa - par "ievada parametriem" runaajot - tur ir jauda uzraadiita, nevis vadu diametrs. ja LE buus eertaak atvest tev elektriibu leidenes burkaas, atvediis burkaas, sabeers maisnjaa un no maisinja baros tavu radio/lampinju, whatever.

> Luudzu reku buus!

> www.latvenergo.lv/lv/latvenerg...

kaads tu laps, linku atradi un ieposteeji. . .

a uzbrauciens IMHO nevietaa. es arii daudzaas korporatiivajaas lapaas neko atrast nevaru.

-- rowers, shodien skatiijies kaa RET "draazh" nemaksaataajus.

Jaunākais forumā