griidas - kaudziite ar jautaajumiem

Sveiciens!

[uispirms: RIP, moderator! : ) ]

tagad par teemu: soor, ja taada lieta jau ir skatiita, bet ir dazhi jautaajumi par griidas stelleeshanu.

ir doma izraut aaraa veco deelju griidu: deelji ir sametushies, griidai virsuu ieprieksheejie saimnieki ir uzsitushi papi, pie kam izskataas, ka siteejam ir bijis blats naglu ruupniicaa, eeveleet varbuut var, bet neredzu jeegu, i taapat viss jaarda aaraa. deelji ir likti uz lataam.

plaans: izraujam veco griidu, uz lataam ieliekam OSB (ceru, ka pareizi nosaucu to materiaalu), tam pa virsu kaut ko. laiks un finanses raadis: )

uz kaadiem potenciaaliem graabekljiem var uzkaapt shajaa procesaa?

vai lataam ir jaabuut ideaali sausaam, tb, vai mitras arii der? vai mitras laika gaitaa nesashkjiebsies?

kaa vislabaak latas stiprinaat pie betona ('70 gadu panelju maaja, nav zinaams, cik liidzens tur ir)?

kaa izliidzinaat to pasaakumu?

vai OSB "staigaa", t. i. vai nepiecieshams atstaat kaadus 5mm katraa pusee no sienas?

vai ir iemesli, kaapeec OSB vietaa izveeleeties finieri? [tas, ka finieris ir \m/, neskaitaas: )]

uhh, par info paldies jau ieprieks,

Atvars

p. s. ja ir taa, kaa ZL reklaamaa: "ES NEVARU SALABOT! ! ! ", mozh ir zinaami meistari, kas to lietu par sapraatiigu naudu var izveikt? : ) reatons taadu lietu njeemaas dariit par 10-13Ls/m2, ieskaitot materiaalus (es tik nezinu, kaadus); cena ir saskruuveeta vai norm?

Re: griidas - kaudziite ar jautaajumiem

Domaat ka no sienaam bik vajag atkaapties staigaat jau nevajadzeetu bet lai elpo un peleem lai ir kur staigaat. . . : D ----------

Rukicc

> vai lataam ir jaabuut ideaali sausaam, tb, vai mitras arii der? vai

> mitras laika gaitaa nesashkjiebsies?

Logjiski ka mitras lociisies kaa makaroni. Principaa buutu jaapeerk sausi materiaali, un paaris nedeeljas jaapatur tai telpaa kur vinji tiks izmantoti, lai mitrums izliidzinaas. Bet reaali taa diezvai kaads dara.

> kaa vislabaak latas stiprinaat pie betona ('70 gadu panelju maaja, nav

> zinaams, cik liidzens tur ir)?

Ganjau ka ar diibeljiem, kaa ta savaadaak pie betona pieskruuveesies.

Veeljau bij taa tehnologija ar reguleejamaam stuteem prieksh lokshnju griidas - tad laagas nevajag; bet pashas stutes hwz kur var dabuut, un cik maksaa.

> vai OSB "staigaa", t. i. vai nepiecieshams atstaat kaadus 5mm katraa

> pusee no sienas?

Pilniigi noteikti; Visi kokmateriaali maina izmeerus mitruma/siltuma ietekmee. Teoreetiski visur pat iesaka actaat 10mm nevis 5. Veel var tos

10mm aizbaazt ar kauko miikstu - vates sloksni, vai kaadu putu plastmasu, lai veeji nesvilpo: )

> vai ir iemesli, kaapeec OSB vietaa izveeleeties finieri? [tas, ka

> finieris ir \m/, neskaitaas: )]

Pavisam cita tehnologija, imho arii krieeetni daargaak.

OSB labaak likt spundeeto, finieri savukaart jaaliek buus 2 kaartaas, taa lai shuves paarsedzas.

> p. s. ja ir taa, kaa ZL reklaamaa: "ES NEVARU SALABOT! ! ! ", mozh ir

> zinaami meistari, kas to lietu par sapraatiigu naudu var izveikt? : )

Ja vien iespeejams, dari labaak pats - kautkaa izskataas ka nau taada celtnieka kam vareetu uzticeeties. Un katraa zinjaa tie kurus suuta uz "maziem" objektiem nav tie labaakie.

KPL, jau kuro gadu kjimereejas pac: )

Veel esot taa ka to starpu starp paneli un to ko uzliek uz lataam [Tavaa gadiijumaa OSB] nevajag pilniibaa piepakot ar vati/keramziitu jo tad gaiss tur necirkulee un koksne var saakt bojaaties. Turklaat tai gaisa spraugai vertikaalaa virzienaa jaabuut vismaz 25 mm, ja mazaak tad gaiss iisti necirkuleejot. Tomeer jaasaka ka nezinu vai s'aada griida nesanaak l'oti skal'a.

Jaanis

mjaa, pagaidaam viena no lielaakajaam probleemaam izklausaas sausu laagu* dabuushana: /. k-rautaa bij i osb, i laagas, tak turienes glabaashanas apstaaklji liek domaat, ka mitruma tais materiaalos pietiek. kas veel no veikaliem paliek? no lielajiem zinu tik "saimniex-serviss", kas kjiipenee un mezhciemaa.

spundeeto OSB arii maniiju, likaas labs materiaals, jo shuvees tam buutu jaabuut stabilaakam. par finiera 2 kaartaam - paldies par hintu, pasham nebija ienaacis praataa.

Atvars p. s. par meistariem - taa ir. . atceros, kaa tika vannas istaba remonteeta: )

___________ *(terminu ciinjaa "lata" vs "laaga" uzvar "laaga" ar rezultaatu 2: 1)

izskataas, ka laagu augstums buus vismaz 50mm, cik nu var spriest, parushinoties pa deelju shkjirbaam liidz pamatam: ). laikam drusku iepakot dereetu. jautaajums: kas buutu labaak?

Atvars p. s. luudzu nereekt, un, ja reekt, tad klusaam - man shis apgabals ir pilniigs "terra incognita"

Iebrien rapas graamatniicaa, un paskaties graamateli - Buuvdarbi, autors

Juris Noviks. Kura dalja ir iistaa - slinkums mekleet, bet kaukur tur par griidaam bija, taas daljas tagad jau laikam 6 ir.

Graamata taada drusku paarspiileeti dumiem amatieriem, un bishku arhaiska, bet nu shis tas tur tomer ir, arii par citiem darbiem.

katram kaada reize gadaas pirmaa: )

KPL

> OSB labaak likt spundeeto, finieri savukaart jaaliek buus 2 kaartaas,

> taa lai shuves paarsedzas.

Kaapeec divas kaartas? ja stikji visi uz laagaam un nav kur lociities. . . . . tad jau OSB arii 2 kaartaas tas jau ar lokaas. . . .

tas ka staav aaraa nenoziimee ka ir liels mitrums. . . Ja ir kvalitatiivi zhaaveets tad ir ok, savukaart ja izzaaveets ir liidz kaut kaadam x procentu mitrumam neizdzenot visu laukaa tik cik vajag tad ir pisec. . . . .

Es arii izraavu veco deelhu griidu, bet tagad domaaju, ka varbuut nevajadzeeja. Veciem deelhiem vienmeer ir bonus:

1. ja tie shobriid staav savaas vietaas un nekustaas, tad taa dariis arii turpmaak;

2. deelhu griida uz tausti vienmeer ir patiikamaaka nekaa labinaats vai cita sinteetika;

3. shie griidas deelhi vienmeer ir labi nostaaveejushies un klhuvushi cietaaki (bija arii kaut kur literatuuraa aprakstiits kas un kaapeec, paziistamie celtnieki staasta to pashu);

4. der ielikt apakshaa kaadu skanju slaapeejoshu materiaalu. Es zem deelhu griidas ieliku beramo vari un ne reizes veel neesmu nozheelojis.

Ja nu ir reaali nosliipeet un nolakot to griidu - cenas un kvalitaates attieciiba buus laba. Jauna griida buus daargaaka.

Varianti, kaa vienmeer ir dazhaadi. Uz OSB parasti virsuu seedina parketu, maninaatu vai miiksto griidas segumu. Var, protams, arii likt plaanaakus deelhus vai fliizes, bet nu taa jau ir gaumes lieta. Ja ir doma, ka ne visaa platiibaa tiks izklaatas OSB plaaksnes, buutu praatiigi padomaat par dazhaadu segumu atskhiriigajiem biezumiem.

> uz kaadiem potenciaaliem graabekljiem var uzkaapt shajaa procesaa?

1. lataam jaabuut sausaam, tas tiesa. Es savai griidai njeemu no paziistamas galdnieciibas Dreilinjos, ja lhoti vajag, varu pamekleet koordinaatas;

2. diibelhi jaanjem gari, bet tomeer ne tik, lai sabojaatu apaksheejaa kaiminja griestus: ) Ir bijusi negatiiva pieredze amatniekiem, kuri darbojaas manaa dziivoklii;

3. jaaizveelas atbilstoshs solis lataam un pietiekams seguma biezums.

> kaa vislabaak latas stiprinaat pie betona ('70 gadu panelju maaja, nav

> zinaams, cik liidzens tur ir)?

> kaa izliidzinaat to pasaakumu?

Ar diibelhiem. Izliimenjoshanai var lietot papi (mitruma izolaacija no apakshas) un saplaakshnja gabalinjus (nepiecieshamiibas gadiijumaa tie labi lobaas). Manai 62. gada panelhu maajai taa liimenju starpiiba, ja pareizi atceros, bija liidz 4cm.

> vai OSB "staigaa", t. i. vai nepiecieshams atstaat kaadus 5mm katraa

> pusee no sienas?

> vai ir iemesli, kaapeec OSB vietaa izveeleeties finieri?

Ja nemaldos (nesist, ja maldos) finieris dod liidzenaaku virsmu. Varbuut veel kaads bonus, bet tos nepaarzinu. Dzelzsbetona un koksnes izpleshanaas/saraushanaas dazhaadaas temperatuuraas atskhiraas, taadeelh, dabiigi, atstatums no sienas jaaieveero. Shiis spraugas veelaak vislabaak (IMO) nosegt ar griidliistee, kuras pieliimee pie sienaam pa perimetru.

> uhh, par info paldies jau ieprieks,

Nu nav par ko: )

Prusaks

Ir dzirdeec ka meistari ieraugot vecu deelju griidu saskjoba gjiimi un saka ka nav to veerc labot un ka jaaraujot viss aaraa un jaaliekot pa jaunam.

Bet pashi to delja gridu iznjem un deeljus paardod pa bargu naudu uz visadam restaurejamam muizhaam un citiem veca izskata cienoshiem objektiem, jo veca delja izskatu no jauna delja ir ljoti gruuti panakt.

Protams ja taa grida piedzita pilna ar naglam un delji sapleesti (nevis saplaisaajushi) tad tur nekadas vertibas protams nav.

> Kaapeec divas kaartas? ja stikji visi uz laagaam un nav kur

> lociities. . . . . tad jau OSB arii 2 kaartaas tas jau ar lokaas. . . .

Nu, nau jau obligaati - bet saplaaksnis dod lielisku iespeeju izdariit labaak.

KPL, ar peldoshajaam griidaam un pavisam citaam probleemaam.

RE: griidas - kaudziite ar jautaajumiem

Sveiki!

Es dariitu taa. . .

iesaakumaa praatiigi nopleestu esoshos deeljus un satiiriitu apakshaa palikusho drazu, izvaaktu visas drumslas un putekljus. Cik saprat tad pamatnee ir betons. Ja kaut kur paveras kaadas shkjirbas, censtos taas aizdariit. Ar ko? Tas atkariigs nn shkjirbu izmeera un rakstura - var ar shpahteli, var vienk. cementa maisiijumiem, aizliet ar vecu kraasu, pashizliidzinoshaam masaam vai pat fliizhu liimi. Vot par hidroizloaaciju un kaadu kraasas kaartu neesmu iisti paarliecinaats, bet iespeejams, ka arii to, jo neapstraadaats betons kaa taads ir gana putekljus radoshss materiaals.

Uz sagatavotaas pamatnes taisiitu peldosho griidu. Uzbeertu 5-6 cm keramziita oljus, peec izliidzinaashanas pa virsu liktu 22mm mitrumizturiigo finieri vienaa kaartaa, gar sienaam atstaajot 1cm spraugu griidas staigaashanai un iespeejamo skanjas tiltinju samazinaashanai. Pa virsu skruuveetu klaat ieprieksh nonjemtos deeljus, saprotams, ka peec iespeejas attiiriitaakus no naglaam, vecas kraasas atliekaam un citaam atluuzaam. Deeljus skruuveetu klaat pie finiera liidziigi kaa agraak parketa deeliishus lika, no saana caur spundi.

Rezultaataa griidas virspusee skruuves nebuutu redzamas. Finieris shajaa gadiijumaa pildiitu arii laagu funkciju, rezultaataa ieguustam griidas labi noskruuveetu plakni vienaa gabalaa. Gar malaam iedriiveetu kaut ko liidziigu tiem peleekajiem porolona izstraadaajumiem, kurus izmanto caurulju siltinaashanai.

No virsas ar kok tapinjaam aiztapotu vecos naglu caurumus, vareetu meegjinaat ieliimeet kaads skaidas lielaakaas shkjirbaas.

Shpahteleeshanai izmantotu veco metodi, kur lieto laku vai liimi sajauktu ar koka putekljiem, kas paliek peec koka detalju sliipeeshanas.

Peec tam gridu no virsas vareetu nosliipeet ar kaad lielo agregaatu,

STATAa gan jau ka var noiireet uz kaadu dienu. Galiigai apdarei var lakot ar kaad laku, man personiigi vairaak imponee apstraade ar lineljlju.

Kadi komentaari?

Jans

PS SWK, ja Tu tos deeljus negribi, atdod man

Man a shis jautaajums interesee. Varbuut ne tuvaakajaa naakotnee, bet sho to paintereseejies esmu, izstaadees "Maaja" pamataa. Vienas griidu taisiitaaju firmas paarstaavis teica, ka labaak melnajai griidai izmantot finieri (sliipeeto, kalibreeto jeb kaa tur vinju). Spundeetais OSB ar laiku saakot chiiksteet. Par cenaam - vienaa firmaa 10ls/m2 (darbs, materiaali) otraa 12 ls/m2 -ieskaitot veco deelju demontaazhu, materiaalus un darbu. Par tehnologjiju kaa to taisa pateikt nekaa nevareeshu: ( Lataam protams sausaam jaabuut.

Varbuut kaads zin cik biezs iisti ir tas panelis kas lietuvieshu proj maajaas atdala staavus? Kad augsheejais griidu taisiija man ar viens robinjsh griestos izpliisa.

> Varbuut kaads zin cik biezs iisti ir tas panelis kas lietuvieshu proj maajaas

> atdala staavus? Kad augsheejais griidu taisiija man ar viens robinjsh griestos

> izpliisa.

Panelis ir laikam visaam krievu laika maajaam vienaads, biezumaa bij kaukas ap 20cm, laikam druuuscinj vairaak. Iekshaa parasti 7 dobi caurumi, atseviskjos gadiijumos var buut vairaak vai mazaak, ja bloki cita platuma.

Blokiem gluda ir tikai apakshpuse (griesti) - augshpuse kaa nu katrreiz sanaacis, +-5cm: (

Ja bloks traapiijies uz mainjas beigaam, visaadi briinumi var buut, man bij taa ka bij kudiish plaanaaks kaa vajag, un taadu knapi salipushu akmenju masu virsuu, laikam no betona tvertnes tiiriishanas. Tas viss ir ciitiigi jaaizlej ar betonu, es leeju gatavo optiroc S30, baigi ok materiaals. ja griidu liks uz laagaam, arii noteikti izdeviigi buus to griidu izliidzinaat, vieglaak buus laagas monteet, un vienkaarshi buus eertaak pa to virsmu paarvietoties/straadaat.

--

KPL

Tikai laikam dikti ilgi jaazhaavee tas betons kameer kaartiigi sauss.

Nujaa, jaazhaavee gan.

Bet griida taapat jaataisa pashaas beigaas, kad sienas/griesti pusliidz gatavi - tamdeelj var saakumaa ieliet to izliidzinaashanas slaani, tad straadaat ar sienaam, un beigaas uzlikt griidu.

Man vismaz darbu tempi bij taadi ka ne tas vien vareeja paspeet izzhuut.

KPL

RE: griidas - kaudziite ar jautaajumiem

Sveiki!

Re ku uzduuros topikam, skat.

www.building.lv/readnews.php?n... , tur ir veel paaris raksti par griidaam

Un veel pa briivdienaam dabuuju pashkjirstiit pagaidaam pirmo un vieniigo zhurnaalinju Dari(kanu)pats www.daripats.lv , tur viens rakstinjsh bija kaa reizi par koka griidu ieriiciibu uz betona pamatnes.

Neteiksim, ka ljoti izsmeljoshi, bet varbut tomer kadam noder.

Jans

griesti/durvis - kaudziite ar jautaajumiem

Sveiciens!

nu tad jums ariidzan laimiigu un prieciigu un lai naglas nelien aaraa!

atgriezhoties pie publiceetaa: saaku es taatad lauzt griidu vienaa stuurii, paskatiijos, ka tie deelji tomeer ir baigi labi, sametaas zheel un izdomaaju atstaat kaa ir - liksu pa virsu 8-10mm finieri: ). tomeer hinti tiks noglabaati + citiem tas arii ir nodereejis.

tagad citi jautaajumi:

griidu lauzhot, apkritu uz muguras un apskatiijos, ka griesti ne peec kaa neizskataas. veikli tika uzmekleeti meistari, kas man iestelleeja regjipsha griestus. viss ir smuki, bet probleema ar siena-griesti shpakteleesanu. pirms tam pakonsulteejos ar zinaataajiem, tie ieteica likt sietinju shuvees. ieliku, tak ne visai veiksmiigi [tagad izdomaaju, kaa buutu bijis jaaliek: ) - iespiezhot sietu shuvee iekshaa] un siets pie sliipeeshanas diezgan daudz vietaas ir paarriiveets pushu. aber koo nu? ja taada lieta man draud ar potenciaalu plaisaashanu veelaak, tad neko dariit - urbinaashu to visu aaraa un dariishu veelreiz. ja var pieciest kaa ir, tad no prieka panjemshu alu: ). shpakteleeshanai tika izmantots uniflott, tam uz pakas teikts, ka sietu nevajag, bet man likaas, ka buus droshaak: ).

+ probbz #3: kur pasuutiit vienkaarshas, tomeer kvalitatiivas durvis istabai (ieskaitot arii piegaadi/uzstaadiishanu)? kaada cena nebuutu laupiishana? stiklus, ciku cakas vai iegrebtu manu gjiimi taam durviim nevajag: ).

Atvars

Re: griesti/durvis - kaudziite ar jautaajumiem

Sveiks,

Labas durvis nav leetas. . . .

------------

Rukicc

> nu tad jums ariidzan laimiigu un prieciigu un lai naglas nelien aaraa!

kas ta muusdienaas veel naglas lieto? : )

Man aizdomas ka plaisaas shaavaitaa, man vismaz jau saaka plaisaat.

Sietinsh visur ciitiigi bij salikts, viss kaartiigi noshpakteleets.

dzilji teoreetiski (peec regipsha montaazhas aprakstiem) taa shuve vispaar buutu jaatstaaj ar valjeeju spraugu, lai var kusteeties.

Man gan tur gan griesti gan sienas no regipsha.

KPL

: ( iepriecinaaji sienas ir pietiekami neliidzenas un taa sprauga ir kaa kur, dazhviet nav vispaar, dazhviet ir kaadi 6-8mm.

Atvars p. s. cik ilgs laiks no inctalaacijas liidz plaisaashanai pagaaja?

>: ( iepriecinaaji

prieks censties: P

> sienas ir pietiekami neliidzenas un taa sprauga ir kaa kur, dazhviet nav

> vispaar, dazhviet ir kaadi 6-8mm.

Nu var meeginaat taa, ka spraugaa ievieto kaadu skaarda/plastmasas loksni piemeeram, liidz tai aizshpaktelee, un peectam vinju izvelk aaraa, paliks maza spraudzinja. Nu vai kaukaa taa.

Reaali gan neesmu redzeejis ka kaads tur spraugas atstaatu, nezinu kaa to citi dara. Bet taa nu regipsha razhotaaji raxtiija - esot vajadziigs peldoshais savienojums.

> p. s. cik ilgs laiks no inctalaacijas liidz plaisaashanai pagaaja?

Vairaaki meeneshi, kuros traapiijaas arii apkures sezonas saakums, kursh arii laikam izraisiija plaisaashanu (straujas gaisa mitruma izmainjas).

KPL

Ja atstaas spraugu, peec kaa tad tas izskatiisies? ?

Vineta

Var tak noformeet taa lai izskatiitos labi. Principaa tur vaidzeetu lietot tam domaatus profilus.

Atstaajot pa perimetru preciizu, piemeeram 10mm, spraugu, vareetu smuku kontuureenu dabuut. Veejsh jau tur nesvilpos, taalaak taapat profils ir.

Un vispaarjau, regipsha griesti ir taads prasts risinaajums, normaali ir domaats griestus ieriikot savaadaak, ne no regipsha.

Katraa zinjaa, naakamreiz labi padomaashu, pirms shitaa taisiit, ibo saplaisaajushas shuves arii neko labi neizskataas.

--

KPL

RE: griesti/durvis - kaudziite ar jautaajumiem

Sveiki!

Plaisu paraadiishanaas regjipsha konstrukcijaas ir diezgan atkariiga no pamatnes un karkasa uz kaa to visu skruuvee, ja karkass ir koka, tad no plaisaam praktiski neizvairiities (pirmkaart jau tos kokus sausus reti kad var dabuut, da i peec tam paiet laiks kameer tie pielagojas konkreetaas telpas mikroklimatam un tas ar vislaik mainaas liidzi gadalaikiem)

Pieljauju domu, ka no plaisaam iespeejams izvairiities regjipsi liekot vairaakaas kaartaas pie tam sekojot lai shuves nesakriit. Veel dereetu peec pirmaas kaartas uzlikshanas to noshpahteleet un nosliipeet un tikai tad likt otru kaartu, to var skruuveet, var liimeet. Vairaakas kaartas uzlabo skanjizolaaciju - gan vienkaarshu skanju, gan triecientrokshnju slaapeeshanai, samazinaas bungu efekts.

Uz griestiem vareetu buut veertiigi ar nelielu distanci taisiit "iekaartos" griestus, lai griestu plaaksne sanaak vienaa gabalaa un ar iespeeju "staigaat" attieciibaa pret griestiem un sienaam. Ar liidziig dom taisa peldoshaas griidas.

Jans

Jaunākais forumā