Grida

Sveicinati!

Ir nobriedusi velme kadu laiku atpakal iegadataja dzivokli veikt zinamus uzlabojumus & remontu.

Dzivoklis - Ilguciems, vecais lietuviesu projekts. Virtuve - pa virsu vel iepriekseja saimnieka linolejs, apaksa dzivs arprats. Saprotu, ka originala konstrukcija ir kaukac plans koks pa virsu, zem ta - saberts dajebkas labakajas padtradicijas, ko mana gadijuma papildina ar pie izlietnes izpuvusas gridas aizvietosana ar skaidu plati, ipasi nesatraucoties par gridas lidzenumu; )

Interese - kads butu ieteicamakais gridas normalizesanas veids? (kaimins ieteica visu koku un dajebko saberto nahrenizet un saliet ar betonu) Ar kadam izmaksam butu jarekinas betona vai cita risinajuma gadijuma? Vai kadam ir bijusi lidziga problema un vai ir kads meistars/kantoris, ko varetu ieteikt?

Paldies jau ieprieks!

Māris

RE: Grida

Nu ar betonu salejot, skanjas izolaacija buus nekaada. Labaak saliec kaadu skanju izoleejoshu materiaalu vai ko putuplastveidiigu.

Tas taa, IMHO.

I.

Re: Grida

Sveiks,

Nu sakariigaakasi ir visu noraut nost un tad domaat ko dariit, preciizaak saprast kas ir apakshaa. Tajaa laikaa kad ceela peec standrta bija jaabuut vinam, bet taa kaa bija veiksmiigi nodzerts tika ielikts kaut kas cits. . . . .

Tas plaanais koks vareetu buut skiedru plaatne, paziistama tautaa kaa

Griidas pape un arii preskartons. raots Bolderaajaa no koka putekljiem.

Citu neko plaanu nevaru iedomaaties. Apakshaa vareetu buut drausmiiga paskata deelji vai kaadas Sociaalisma sasnieguma skaidu plaatnes razotas tajaa pasaa bolderaajaa. peec vecuma njemot vareetu paaraak kopaa netureeties, tagad peedejaa desmitgadee razotaas ir saturiigas un laukaa nejuuk.

Betons vietaa vareetu buut elementaaraakais kaa to visu griidu izliidzinaat, tik ieprieksh izpeeti kaada ir liimenju starpiiba istabaas, ka nesanaak pieliet kalaat kaadaa stuurii kaadu 1 kiegelja biezumu. . . . . . . . un uz betona jau ko velies linolejs, paklaajs, parkets.

Vai arii lauz laukaa stutee deelju griiedu vietaa, buus krietni maajiigaak, bet vai leetaak nezinu. . . . .

* pagaidaam veel domaaju par remontu. . . . . . : ) ------------

Rukicc

Nu man buvnieki nezkapec rekjinaaja ka betona griida ir visdaargaakaa.

Un man liekas ka taa buus arii visaukstaakaa.

Leetaakais varianc peldoshais regjipsis naakamais Finieris uz laagaam kam pa vidu saber beramo vati - siltaak klusaak.

Man bija liidziigi 602. seerijaa, linolejs - sapuvusi skaiduplate pienaglota pie paarsedzes - veel viens linolejs, prusaki un smirdonja.

Tajaa laikaa nepeetiiju ko un kaa jaadara pareizi turklaat nebija $, taadeelj tika noliidzinaats ar betonu un plaanu izliidzinosho kaartu un uzlipinaaju linoleju.

Tagad taisot remontu, linojejs nonaaca ar izliidzinoshaas masas gabaliem, naacaas liet normaalu daudzumu izliidzinaataaja, peec tam ieliku laminaatu (ar 3mm apaksklaajumu), tiesa taa telpa tagad vairs nav virtuve bet garderobe. . .

agrisp

Visu sabeerto drazu un kokus tiesaam labaak buutu aizvaakt. Taalaak vareetu ieteikt 2 variantus:

1) ieliet keramziita smilshu/cementa masu pa virsu pashizliidzinosho masu un tad izveeleeto griigas segumu - fliizes/laminaats utt.

2) keramziita masas vietaa lietot celtnieciibas putoplastu fikseejot ar kaadu nebuut javu, pa virsu griidaam domaato regipsi un izveeleeto segumu. (Ja putoplasts ieklaajies skjiibi virsuu jaalej arii pasizliidzinoshaa masa).

Rezultaataa griidai sanaak arii siltuma un skanjas izolaacija. Keramziits ir daudz vieglaaks un arii leetaaks par betona javu. Savukaart putoplastu diezgan viegli izliimenjot un piegriezt p? c vajadziigiem izmeeriem.

1 variants sanaaks leetaak bet darbietilpiigaak. Esmu savaa laikaa pasrociigi izveicis abus variantus. Ja ir interese varu apstaastiit tehnologiskaas nianses. Par izmaksaam nepateiksu jaaskataas veikalos. Uz 1 m3 keramziita (10-12mm) vajadzeeja apmeearm 6-8 maisus cementa un kaadus 12 maisus smilshu.

Elgars

Es kaadreiz skeptiski skatiijos uz visaadaam gruntiim utml: > Labaak pirms taadaam lieshanaam izmantot betonkontaktu, tad nenaaks nost.

PpZz, vannas istaba pusrataa jau kaadu laicinju: >

Jaunākais forumā